Naapurioppaat Sirkku ja Esa

SIRKKU OLLILA JA ESA KARJALA
Komiakortteli, Seinäjoki

"Täällähän sanotaan helpolla, että
'Päivää, sano Komiat toisillensa'."

Kokemuksia Komiakorttelista

Muutimme Seinäjoen Komiakortteliin vuonna 2016 heti uuden kotitalomme valmistuessa. Asuimme ennen Laihialla pientalossa ja halusimme muuttaa kaupunkiin. Asunto tuntui heti kodilta, sillä pohjaratkaisu vastasi täysin toiveitamme ja täytti tarpeemme. Viihdymme Komiakorttelissa, vieressä ovat kaupat ja kivoja kävelyreittejä Pulmu-koiran kanssa ulkoiluun. Lisäksi liikuntapaikat, kuten uimahalli ja kuntosali, ovat kävelymatkan päässä, samoin konserttisali ja teatteri. Seinäjoki on myös vireä tapahtumakaupunki varsinkin kesällä. Näihin mahdollisuuksiin olemme tarttuneet innolla. Kaupunkiin ja vaivattomaan kerrostaloon muuttaminen on ollut meille paras elämänmuutos!

Katso Sirkulta ja Esalta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Soita tai lähetä viesti Sirkulle tai Esalle.
Sirkku: puh. 040 520 0057, Esa: puh. 040 546 6626

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

  • Sirkku ja Esa, Komiakortteli

    "Kyllähän se niin on, että ihminehän
    kotiutuu sinne, mihkä se tekee kotinsa."

  • Sirkku ja Esa, Komiakortteli

    "Mä oon niin nauttinu siitä, et ku
    mä pääsen joka paikkaan niin nopeesti."

Sirkulta ja Esalta usein kysyttyä

Kenelle Komiakortteli sopii?

Tällä hetkellä, kun Mehiläinen, palveluasuntoja ja eri palveluja tulee ihan korttelin viereen, totta kai ajattelee, että tämä sopii vanhemmille ihmisille hyvin. Mutta on täällä myös tosi paljon nuoria, paljon opiskelijoita, koulut ovat ihan parin sadan metrin päässä, ammattikorkeakoulukin puolen kilometrin päässä.

Onko alueella yhteisöllisyyttä?

Ei ole ainakaan vielä, sitä tulee ehkä sitten, kun kortteli on valmis. Yhtiökokouksessa jo päätettiin, että pihatalkoita täällä ei pidetä, vaan kiinteistöyhtiö hoitaa.

Mikä on parasta kerrostalossa asumisessa?

Kun lähtee matkalle, niin painaa vain oven kiinni, ja sitten vain tietää, että lattialla on jonkin verran mainoksia, kun tulee kotiin. Ennen piti aina sopia naapureitten kanssa, että kattokaa vähän perään. Nyt voi olla niin kauan pois kun postia mahtuu postiluukusta sisään. Kun ikää tulee myös lisää koko ajan, niin omakotitalo on tavallaan toinen työpiste, siellä on niin paljon kaikkea työtä. Ja varsinkin vanhemmissa omakotitaloissa saa tehdä remonttia aina vähän väliä, ja siihen päälle vielä kaikki pihatyöt.

Onko taloyhtiöillä hyvät parkkitilat?

Osalla taloista on jo oma parkki, ja se toimii kyllä hyvin, mutta kun aluetta vielä rakennetaan, niin pysäköinnissä on ollut hieman ongelmia. Esimerkiksi naapuritalolle on tulossa lisää parkkipaikkoja uuteen parkkiin, mutta nyt heillä on vielä tosi huonosti parkkitilaa. Silloin kun muutimme tänne, ihmiset ajoivat autonsa pihan pienelle viheralueelle, kun muualla ei ollut tilaa. Varsinkin märällä kelillä kura levisi koko pihaan, mikä ei ollut kivaa. Nyt pihalle on pystytetty esteitä, joten parkkeeraaminen viheralueelle loppui.

Mikä on parasta Seinäjoessa?

Seinäjoki on niin virikkeellinen, varsinkin kesäaikaan täällä on niin paljon tapahtumia, joka ikinen viikonloppu on jotain. Tämä on valtavan vireä kaupunki ja kaikki on lähellä.

Minkälaisia liikuntamahdollisuuksia alueella on?

Läheisellä Jouppilanvuorella on paljon ulkoliikuntapaikkoja, jalkapallostadion, jääurheilukeskus, lenkkipolut ja pieni laskettelumäki. Alueella on myös valtavan hyvät pyöräilymaastot. Myös uimahalli ja kuntosali löytyvät n. 1,5 km etäisyydeltä.

SIRKUN JA ESAN parhaat KoMIAKORTTELI-tärpit

ALUE JA YMPÄRISTÖ

" Jouppilanvuori 2 km päässä.
" Kyrkösjärven tekojärvi on lähistöllä.
" 500 m päässä virtaa Seinäjoki.

PALVELUT

" Uimahalli ja kuntosali 1,5 km päässä.
" Konserttitalo 1 km päässä, teatteri 2 km päässä.
" Kävelyetäisyydeltä löytyy mm. apteekki, lounaspaikkoja sekä optikko.
" Lähistöllä on paljon kauppoja, kuten S-market, Lidl, Halpa-Halli ja Sopuraha.

TALO JA ASUNTO

" Talon kaikkien asuntojen pohjat ovat hyviä.
" Talo on hiljainen, ei ole järjestyshäiriöitä, ei kuulu meteliä.
" Talot on hyvin sijoiteltu toisiinsa nähden, ei tule aivan suoraa näköyhteyttä toisten talojen asuntoihin.

Kartta ja palvelut

Määränpää: