Kirsin ja Pertin tarina – muutostyöt tekevät asunnosta omannäköisen kodin

Seinä sai lähteä unelmakeittiön tieltä

Pariskunta etsi unelmiensa kotia pitkään. Mikään asunto ei kuitenkaan ollut ihan sellainen kuin he halusivat. Sitten kohdalle osui Joensuun keskustaan rakennettava Kuriiri.


Haaveissa kahden vessan koti

Erillinen työhuone ja toimiva pohjaratkaisu. Sijainti Joensuun keskustassa sopivasti palveluiden äärellä. Taloyhtiö, jossa on hissi.

Siinä lista kriteereistä, joita Kirsi Keskisärkkä ja Pertti Pääkkönen olivat unelmiensa kodille hahmotelleet.

Kaikki alkoi kuitenkin vessanpöntöstä. Tai oikeastaan siitä, että Kirsin ja Pertin nykyisessä kodissa niitä on vain yksi.

– En halua jonottaa vuoroani vessaan. Vessoja pitää olla kaksi, jotta arki ja varsinkin aamut sujuvat, Kirsi naurahtaa.

Kahden vessan kolmiota oli kuitenkin yllättävän vaikea löytää.

– Nykyinen kotimme on oikein mukava, joten meillä ei ole ollut kiirettä löytää uutta. Ajatuksena oli, että vaihdetaan parempaan, kun sopiva asunto osuu kohdalle, Kirsi kertoo.

Asuntovahti oli ehtinyt olla aktiivinen jo useamman vuoden ajan – sitten tärppäsi.

Haaveissa kahden vessan koti


Muutostyöt mahdollistavat paljon

Joensuun Kuriiri on keskustaan, aivan Pielisjoen varren tuntumaan rakenteilla oleva kerrostalo. Se kiinnitti Kirsin huomion.

Tuleva kerrostalo olisi mukavan lähellä Kirsin vanhempien kotia, muuttaminen lähemmäs ikääntyviä vanhempia kun tuntui myös tärkeältä.

Yksi tärkeimmistä asioista on vielä mainitsematta: se, että muutostöillä rakenteilla olevan uudiskohteen asunnosta olisi mahdollista tehdä omannäköinen.

Kodin estetiikka ja sisustaminen ovat erityisesti Kirsin sydäntä lähellä.

– Minulle ei ole niin tärkeää, minkä sävyinen mikäkin seinä on, mutta Kirsille se on tärkeää, Pertti avaa.

– Pertti taas tykkää siitä, mistä minäkin tykkään. Ja sehän sopii minulle, Kirsi hymyilee.


Muutostyöt mahdollistavat paljon

 

Mikä kaikki onkaan mahdollista

Ennen asuntokauppoja pariskunnalla oli tiedossa, että tulevaa kotia voi personoida ja että erilaiset muutos- ja lisätyöt ovat mahdollisia. Molemmille tuli kuitenkin yllätyksenä se, minkälaisia muutoksia asuntoon voikaan tehdä – kävi ilmi, että on paljon muitakin mahdollisuuksia kuin valita valmiiden vaihtoehtojen joukosta, kunhan on vain tarpeeksi ajoissa liikkeellä.

– Haaveilin keittiösaarekkeesta, ja harmittelin YIT:n muutostyöasiantuntijallemme Johannalle, kun sellaista ei tulevaan asuntoon ole mahdollista saada. “Miksei se ole mahdollista?” Johanna sitten sanoikin, Kirsi muistelee.

Ruoanlaittoa rakastavan pariskunnan uuteen keittiöön saatiin kuin saatiinkin keittiösaareke. Tilaa jää silti myös erilliselle ruokapöydälle, kuten molempien toiveissa oli. Muutos onnistui, kun saarekkeen tieltä purettiin yksi seinä ja kylmälaitteiden paikkaa siirrettiin.

– Ei meistä kumpikaan osannut ajatella, että seinän voi poistaa tai että kodinkoneiden paikkaa voisi vaihtaa, Pertti sanoo nyt.

Onnistuu, kunhan kysyy

Keittiöön tehdyt muutostyöt olivat tosin vasta alkua. Sen lisäksi uuden kodin saunasta muokattiin kokonaan harmaa ja valaistukseenkin tehtiin merkittäviä räätälöintejä. Myös makuuhuoneiden ovet muutettiin liukuovimallisiksi.

– Luulimme, ettei liukuoviratkaisu esimerkiksi työhuoneeseen onnistu, mutta oven paikkaa vaihtamalla sekin toive toteutui. Itse asiassa kaikki mitä olemme keksineet toivoa, on saatu toteutettua, kunhan olemme kertoneet toiveistamme ääneen, pariskunta iloitsee.

– Tosin muutostyöasiantuntijamme Johanna on ilmeisesti osannut lukea ajatuksiammekin ja rientänyt apuun, kun itse emme ole osanneet ratkaista jotakin yksityiskohtaa. Aina ei auta, vaikka kuinka itse selaisi Pinterestistä erilaisia sisustusvinkkejä, Kirsi naurahtaa.

Hyvä esimerkki löytyy tulevasta kylpyhuoneesta: sinne valittiin lasiovinen kaappi, jonka taakse kodinkoneet saa kätevästi piiloon.

– Jos Johanna ei olisi ehdottanut sitä, emme olisi osanneet edes haaveilla sellaisesta, pariskunta kiittelee.

Muutostyöasiantuntijan apu on ollut Kirsin ja Pertin mielestä korvaamatonta. Kumpikin on sitä mieltä, että ilman Johannaa tulevan kodin muutostyöt eivät olisi onnistuneet näin mutkattomasti.

– Kun yhtä asiaa muuttaa, se vaikuttaa myös toiseen asiaan. Ei sitä itse osaa välttämättä edes ajatella. Sähkötyöt ovat tästä hyvä esimerkki. Mutta Johannan asiantuntemuksella kaikki palat ovat loksahtaneet paikoilleen, Pertti kertaa.


Muutostyöasiantuntijan avulla kaikki järjestyi


Ei tarvetta remontille

Kirsin ja Pertin tulevassa kodissa on panostettu laadukkaisiin yksityiskohtiin. Yksi sellainen on esimerkiksi tulevan keittiön työtaso, johon valittiin kestävä kvartsikivi.

Keittiön taso olisi myöhemmin mennyt vaihtoon, jos materiaalia ei olisi voinut itse valita.

– Olisimme varmaankin ostaneet tämän kolmion, vaikka asunnon muutostyöt eivät olisikaan olleet mahdollisia, mutta siinä tapauksessa olisimme sitten remontoineet kotia itse. Mutta onhan se paljon helpompaa näin, Pertti miettii.

– Olisihan se ollut myös valtava pettymys, jos vasta jälkikäteen olisi tajunnut, minkälaisia kaikkia vaihtoehtoja olisi ollut, Kirsi lisää.

Kuriirin kolmio ei ole vain Kirsin ja Pertin ensimmäinen uusi koti, vaan myös ensimmäinen yhdessä valittu ja ostettu koti.

– Aivan ihanaa päästä asumaan sellaiseen kotiin, jota ei tarvitse heti remontoida, pariskunta nauraa.


Haaveissa loppuelämän koti


Uuteen kotiin

Muutto häämöttää vasta keväällä 2023, joten vielä on hyvin aikaa miettiä sisustusratkaisuja.

Pertti on erityisen mielissään siitä, että uudessa kodissa odottaa peräti kaksi lämmitettyä varastoa, nykyisessä kodissa kun on vain yksi ja sekin kylmä sellainen.

Kirsi on samoilla linjoilla:

– Kun Pertti työkaluineen muutti aikoinaan asuntooni, aika nopeasti huomasimme, että tilava varasto voisi olla kiva.

Eniten pariskuntaa jännittää kuitenkin se, miltä kaikki näyttää sitten oikeasti.

– Miten vaikkapa auringonvalo vaikuttaa kodin tunnelmaan ja valittuihin sävyihin? Kirsi miettii.

Entä onko Kuriiri se unelmakoti, jota pariskunta oli jo pidempään etsinyt?

– Loppuelämän kotia haimme, ja toivottavasti tämä on se, pariskunta toteaa.

Ja ne kaksi vessaakin uudessa kodissa on.

Löydä sinulle sopiva koti

Etsitkö uutta omaa kotia? YIT:n taidolla rakennetut asunnot ovat ihastuttaneet lukemattomia kodinostajia yli sadan vuoden ajan.

Kattavasta myytävien asuntojen ja uudiskohteiden valikoimasta voit hakea asuntoja juuri sinulle mieleiseltä alueelta.

Ota yhteyttä