Kirsin ja Pertin tarina – muutostyöt tekivät asunnosta omannäköisen kodin

Seinä sai lähteä unelmakeittiön tieltä

Pariskunta etsi unelmiensa kotia pitkään. Mikään asunto ei kuitenkaan ollut ihan sellainen kuin he halusivat. Sitten kohdalle osui Joensuun keskustaan rakennettava Kuriiri.


Haaveissa kahden vessan koti

Erillinen työhuone ja toimiva pohjaratkaisu. Sijainti Joensuun keskustassa sopivasti palveluiden äärellä. Taloyhtiö, jossa on hissi. 

Siinä tärkeimmät kriteerit, jotka Kirsi Keskisärkkä ja Pertti Pääkkönen olivat unelmiensa kodille hahmotelleet. 

Kaikki alkoi kuitenkin vessanpöntöstä. Tai oikeastaan siitä, että Kirsin ja Pertin aiemmassa kodissa niitä oli vain yksi. 

– En halua jonottaa vessaan. Vessoja pitää olla kaksi, jotta arki ja varsinkin aamut sujuvat, Kirsi naurahtaa. 

Kahden vessan kolmiota oli kuitenkin yllättävän vaikea löytää. 

– Aiempi kotimme oli oikein mukava, joten meillä ei ollut kiirettä löytää uutta. Ajatuksena oli, että vaihdetaan parempaan, kun sopiva asunto osuu kohdalle, hän kertoo. 

Asuntovahti oli ehtinyt olla aktiivinen jo useamman vuoden ajan – sitten tärppäsi.

Haaveissa kahden vessan koti


Muutostyöt mahdollistavat paljon

Kirsin huomion kiinnitti Joensuun Kuriiri: keskustaan, aivan Pielisjoen varren tuntumaan tuleva kerrostalo. Se olisi mukavan lähellä Kirsin ikääntyvien vanhempien kotia. Lisäksi pariskuntaa miellytti se, että muutostöillä uudiskohteen asunnosta olisi mahdollista tehdä omannäköinen.

Kodin estetiikka ja sisustaminen ovat erityisesti Kirsin sydäntä lähellä.

– Minulle ei ole niin tärkeää, minkä sävyinen mikäkin seinä on, mutta Kirsille se on tärkeää, Pertti avaa.

– Pertti taas tykkää siitä, mistä minäkin tykkään. Ja sehän sopii minulle, Kirsi hymyilee.


Muutostyöt mahdollistavat paljon

 

Mikä kaikki onkaan mahdollista

Ennen asuntokauppoja pariskunnalla oli tiedossa, että tulevaa kotia voi personoida ja että erilaiset lisä- ja muutostyöt ovat mahdollisia. Molemmille tuli kuitenkin yllätyksenä, minkälaisia muutoksia asuntoon voikaan tehdä. Selvisi, että on paljon muitakin mahdollisuuksia kuin valita valmiiden vaihtoehtojen joukosta, kunhan on riittävän ajoissa liikkeellä.

– Haaveilin keittiösaarekkeesta, ja harmittelin YIT:n muutostyöasiantuntijallemme Johannalle, kun sellaista ei tulevaan asuntoon ole mahdollista saada. “Miksei se ole mahdollista?” Johanna sitten sanoikin, Kirsi muistelee.

Muutos onnistui, kun saarekkeen tieltä purettiin yksi seinä ja kylmälaitteiden paikkaa siirrettiin.

– Ei meistä kumpikaan osannut ajatella, että seinän voi poistaa tai että kodinkoneiden paikkaa voisi vaihtaa, Pertti sanoo.

Kirsi ja Pertti muuttivat uuteen kotiinsa kesäkuussa 2023. Nyt kun he ovat ehtineet asettua taloksi, juuri keittiösaarekkeesta on tullut molempien suosikkipaikka.

– Onneksi sanoimme silloin toiveemme ääneen, Kirsi toteaa tyytyväisenä.

Web_updated_1_YIT_Kuriiri.jpg

Onnistuu, kunhan kysyy

Pariskunnan kotiin toteutetut muutostyöt eivät loppuneet keittiöön. Esimerkiksi saunasta muokattiin kokonaan harmaa ja valaistukseenkin tehtiin merkittäviä räätälöintejä. Myös makuuhuoneiden ovet muutettiin liukuovimallisiksi.

– Luulimme, ettei liukuoviratkaisu esimerkiksi työhuoneeseen onnistu, mutta oven paikkaa vaihtamalla sekin toive toteutui. Nyt arjessa huomaa, miten paljon liukuovet helpottavat, kun oven vieressä olevaa tilaakin voi hyödyntää, Pertti kertoo.

– Kaikki mitä olemme keksineet toivoa, on saatu toteutettua, kunhan olemme kertoneet toiveistamme ääneen. Tosin muutostyöasiantuntijamme Johanna osasi ilmeisesti lukea ajatuksiammekin ja riensi apuun, kun emme osanneet ratkaista jotakin yksityiskohtaa, pariskunta iloitsee.

Hyvä esimerkki löytyy kylpyhuoneesta: sinne valittiin lasiovinen kaappi, jonka takana pesutorni on kätevästi piilossa.

– Jos Johanna ei olisi ehdottanut sitä, emme olisi osanneet edes haaveilla sellaisesta, pariskunta kiittelee.

Muutostyöasiantuntijan apu on ollut Kirsin ja Pertin mielestä korvaamatonta. Kumpikin on sitä mieltä, että ilman Johannaa muutostyöt eivät olisi onnistuneet näin mutkattomasti.

– Kun yhtä asiaa muuttaa, se vaikuttaa myös toiseen asiaan. Ei sitä itse osaa välttämättä edes ajatella. Sähkötyöt ovat tästä hyvä esimerkki. Mutta Johannan asiantuntemuksella kaikki palat loksahtivat paikoilleen, Pertti kertaa.

Web_updated_2_YIT_Kuriiri.jpg

Ei tarvetta remontille

Kirsin ja Pertin uudessa kodissa on panostettu laadukkaisiin yksityiskohtiin. Yksi sellainen on keittiön työtaso, joksi he valitsivat kestävän täyskvartsitason. Taso olisi myöhemmin mennyt vaihtoon, jos materiaalia ei olisi voinut itse valita.

– Olisimme varmaankin ostaneet tämän kolmion, vaikka asunnon muutostyöt eivät olisikaan olleet mahdollisia, mutta siinä tapauksessa olisimme sitten remontoineet kotia itse. Mutta onhan se paljon helpompaa näin, Pertti miettii.

– Olisihan se ollut myös valtava pettymys, jos vasta jälkikäteen olisi tajunnut, minkälaisia kaikkia vaihtoehtoja olisi ollut, Kirsi lisää.

Kuriirin kolmio ei ole vain Kirsin ja Pertin ensimmäinen uusi koti, vaan myös ensimmäinen yhdessä valittu ja ostettu koti.

Miltä arki uudessa kodissa on tuntunut?

– Elämä täällä sujuu loistavasti. Aluksi oli jännää, kun kaikki tuntui tavallaan tutulta, koska olimme sen verran kauan asuntoa ja sen yksityiskohtia suunnitelleet. Samalla asunto tuntui kuitenkin uudelta ja ihmeelliseltä.

Pariskunnan kodissa oikeastaan kaikki on uutta, koska huonekalutkin hankittiin juuri tätä kotia varten.

– Kahvikone on sentään vanha, Pertti nauraa.

Web_updated_3_YIT_Kuriiri.jpg

Uusi koti, uusi elämä

Ennen kodin valmistumista pariskuntaa jännitti erityisesti se, miltä kaikki näyttäisi oikeasti.

– Mietin paljon esimerkiksi sitä, miltä eri maalisävyt näyttävät tietyssä valossa. Nyt voin sanoa, että kaikki näyttää paljon paremmalta kuin osasin kuvitellakaan, Kirsi iloitsee.

Pertti taas on erityisen mielissään siitä, että kun aiemmassa kodissa oli vain yksi kylmävarasto, uudessa kodissa on peräti kaksi lämmitettyä varastoa.

Kirsi on samoilla linjoilla:

– Kun Pertti työkaluineen muutti aikoinaan asuntooni, aika nopeasti huomasimme, että tilava varasto voisi olla kiva.

Uusi koti on myös muuttanut pariskunnan elämää.

– Nyt kun tori on vain muutaman korttelin päässä, sinne voi pistäytyä vaikka kahville. Aivan kuin kokonaan uusi elämä olisi alkanut, kun kaikki on niin lähellä, Kirsi ihastelee.

– Ja ne erilliset vessat todella toimivat. Aamuisin ei enää tarvitse miettiä, kuka milloinkin menee vessaan, hän lisää tyytyväisenä.

Perttiä puolestaan ilahduttaa se, että parvekkeella tulee oleskeltua paljon enemmän kuin aiemmassa kodissa.

– Nyt voi katsella Joensuun kattojen yli ihaillen kaupungin siluettia ja sen tärkeimpiä kohteita. Se sitoo kotikaupunkiin uudenlaisella tavalla.

Web_updated_4_YIT_Kuriiri.jpg

Oman kodin suunnittelu on ainutlaatuinen kokemus

Kun uusi koti on nyt tullut tutuksi, tekisivätkö Kirsi ja Pertti jotakin toisin?

– Joitakin pieniä asioita on huomannut vasta näin käytännössä. Esimerkiksi tiettyjen pistorasioiden ja valokatkaisijoiden paikat valitsisin nyt eri tavalla, kun kalusteet ovat paikoillaan.

Pariskunta etsi unelmakotiaan, joten onko tämä nyt se?

– Loppuelämän kotia haimme, ja olemme nyt todella tyytyväisiä. Vaikka joskus muuttaisimme toiseen asuntoon, ainakin olemme saaneet kertaalleen kokea, miten itse voikaan vaikuttaa omaan asumiseensa. Se on upea kokemus.Löydä sinulle sopiva koti

Etsitkö uutta omaa kotia? YIT:n taidolla rakennetut asunnot ovat ihastuttaneet lukemattomia kodinostajia yli sadan vuoden ajan.

Kattavasta myytävien asuntojen ja uudiskohteiden valikoimasta voit hakea asuntoja juuri sinulle mieleiseltä alueelta.

Ota yhteyttä