Asunnon osto vaihe vaiheelta

Askeleet uuteen YIT Kotiin

Tutustu asunnon ostamisen vaiheisiin ja totea itse, kuinka vaivaton on polkusi uuteen kotiin. Ja jos jokin asia askarruttaa, niin ota yhteyttä - autamme mielellämme!


Uudisasunnon ostaminen ja rakentaminen

Hankkiessasi kodiksesi asunnon, jota vasta aletaan rakentaa, ostamisen ja rakentamisen vaiheet lomittuvat tiiviisti toisiinsa. Kun ostat YIT Kodin ajoissa, voit hyödyntää kaikki uudiskohteen edut. Pääset valitsemaan asunnon laajasta valikoimasta, ehdit miettiä rauhassa sisustusta ja saat käyttöösi rahoitusedun. Katso ostamisen ja rakentamisen eteneminen alla olevasta kuvasta – näet lisätietotekstit, kun viet hiiren kunkin vaiheen päälle.

    Ennakkovaraaminen ja varaaminen – ajoissa oleminen kannattaa

    Voit varata ennakkomarkkinoinnissa tai rakenteilla olevasta kohteesta mieleisesi asunnon helposti netissä tai puhelimitse. Molemmissa tapauksissa lähetämme sinulle varausvahvistuksen sähköpostitse. Ennakkovaraus ei ole sitova ja voit perua sen ilman perusteluja. Huomioithan, että ennakkomarkkinoinnissa olevien asuntojen suunnitelmat ja hinnat ovat alustavia ja saattavat muuttua ennen myynnin alkamista. Kun varaat asunnon rakenteilla olevasta taloyhtiöstä, teemme asuntokaupat pian varauksesi jälkeen.  

    Kun aloitat uudesta kodista haaveilun, liity Kotipiiriin. Saat ensimmäisten joukossa tiedon, kun sinua kiinnostavien kotien varaaminen alkaa ja pääset valitsemaan kotisi laajemmasta valikoimasta. 

      

    Asunnon ostaminen – kohti unelmakotia 

    Tutustu tarkasti kauppakirjaan ja asuntosi asiakirjoihin. Asuntokauppa voidaan tehdä, kun turva-asiakirjat, kuten asunto-osakeyhtiön taloussuunnitelma, yhtiöjärjestys ja rakennustapaselostus, ovat pankin hallussa. Kauppakirja allekirjoitetaan YIT Asuntomyynnissä tai sähköisesti. 

    Kaupanteon yhteydessä saat tunnukset YIT Plus -palveluun. Sieltä löydät kaikki uuden asuntosi tärkeät tiedot, kuten valmistumisen vaiheet, tietoa sisustusvalinnoista, kodinkoneiden käyttöohjeet ja palvelutorin. Saat YIT Plussan vahvistusviestin sähköpostiisi ja pääset rekisteröitymään palveluun kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Lue lisää YIT Plussasta ja palvelutorista.

    Asiakasystävällisen maksuehtomme mukaisesti maksat kaupantekohetkellä vain 20 % asunnon velattomasta hinnasta, kun ostat asunnon jo rakennusvaiheessa. Loppuosan kauppahinnasta maksat vasta lähempänä asuntosi valmistumista. Näin sinulle jää aikaa myydä vanha asuntosi sillä välin, kun rakennamme sinulle uutta YIT Kotia. Lue lisää rahoitusratkaisuista ja yhtiölainasta. 

    Kotipolku-kuvituskuva-1200x500.jpg


    Asunnon sisustustyyli ja uniikit valinnat ­– koti sinun makuusi 

    Kun ostat uuden YIT Kodin ennen materiaalivalintojen tilauspäivää, voit valita sisustustyylin kolmesta asunnon hintaan sisältyvästä sisustusarkkitehdin suunnittelemasta teemasta. Valitse kotiisi joko yksi teema tai yhdistele vaihtoehtoja makusi mukaan. Taloyhtiökohtainen materiaalivalikoima esitellään sinulle YIT Asuntomyynnissä. Voit tehdä sisustusvalinnat kaupanteon yhteydessä tai myöhemmin rakentamisen edetessä YIT Plus -palvelussa. Muistutamme sinua sähköpostitse materiaalivalintojen aikatauluista, ja lisäksi viestit löytyvät YIT Plussasta. Lue lisää sisustusvalinnoista. 

    Hankkiessasi asunnon riittävän ajoissa, pääset halutessasi vaikuttamaan uuden kotisi tilaratkaisuihin, teettämään valmiiksi hinnoiteltuja lisähintaisia muutostöitä tai toteuttamaan yksilöllisten tarpeittesi ja toiveittesi mukaisia uniikkeja sisustusratkaisuja. Tehdään yhdessä kotiunelmasi todeksi! Lue lisää lisämaksullisista muutostöistä.

      

    Osakkeenostajien kokous 

    Kutsumme sinut ja muut ostajat koolle, kun neljäsosa taloyhtiön asunnoista on myyty. Ostajien kokouksessa saat tietoa rakentamisen etenemisestä ja tapaat tulevia naapureitasi. Ostajat voivat halutessaan valita omiksi edustajikseen rakennustyön tarkkailijan ja tilintarkastajan. 

    Kotipolku-tyomaavierailu-1200x500.jpg


    Työmaavierailu eli ensimmäinen käynti uudessa kodissasi 

    Kutsumme sinut tutustumaan uuteen kotitaloosi ja asuntoosi sen rakennusvaiheessa. Näet omin silmin, kuinka uusi kotisi valmistuu. Joissakin taloissa pääset tässä vaiheessa vierailemaan myös malliasunnossa, joka on pidemmälle rakennettu kuin oma kotisi. 

      

    Uuden asuntosi tarkastus ja käytönopastus 

    Kutsumme sinut tarkastamaan YIT Kotisi hyvissä ajoin ennen muuttoa. Saat täytettäväksesi lomakkeen, johon voit merkitä mahdolliset puutteet. Pyrimme korjaamaan ne ennen muuttoasi uuteen kotiisi. 

    Opastamme sinut uuden kotisi käyttöön joko asunnon tarkastuksen yhteydessä tai erikseen järjestettävässä tapaamisessa. Opastuksessa saat neuvoja esimerkiksi kodin laitteiden käyttöön ja säätämiseen. Lähetämme kutsun asuntosi käytönopastukseen ja tarkastukseen sähköpostitse. 

     

    Muuttopäivä ja siihen valmistautuminen 

    Noin kuusi viikkoa ennen asunnon valmistumista saat muuttokirjeen, jossa vahvistamme valmistumispäivämäärän sekä kerromme jäljellä olevien maksuerien aikataulun. YIT Kodin asukkaana voit tilata muuttopalveluita etuhintaan YIT Plussan palvelutorilta. Aloita laatikkojen pakkaaminen ajoissa ja tee muutostasi sutjakka ammattilaisen vinkeillä. Tutustu myös muuttajan muistilistaan, joka auttaa sinua hoitamaan ajallaan kaikki muuttoon liittyvät asiat. Lue lisää muuttopalvelusta.

    Saat muuttopäivänä asuntosi avaimet maksettuasi kauppahinnan sekä tilaamasi muutostyöt. Samalla sinulle siirtyy omistusoikeus uuden asuntosi osakkeisiin. Annamme sinulle myös kodinkansion, joka sisältää kaikki tarpeelliset tiedot taloyhtiöstä ja asunnostasi. Kodinkansion asiat löytyvät sähköisesti YIT Plus -palvelusta.

     

    Yhtiökokous – hallinto siirtyy rakennuttajalta asunnon ostajille 

    Yhtiökokous järjestetään noin kolmen kuukauden kuluttua rakennuksen valmistumisesta. Kokousta kutsutaan myös hallinnonluovutuskokoukseksi, koska silloin asunto-osakeyhtiön hallinto siirtyy rakennuttajalta osakkaille eli asunnon ostaneille ihmisille.  

    Yhtiökokouksessa valitaan muun muassa yhtiölle hallitus ja esitetään välitilinpäätös. Saat myös paljon tärkeää tietoa taloyhtiöön ja asumiseen liittyvistä asioista. 

    Kotipolku-vuositarkastus-1200x500.jpg


    Vuositarkastus 

    Asunnon vuositarkastus pidetään noin 12–15 kuukauden kuluttua talon valmistumisesta. Tarkastuskutsun mukana saat lomakkeen, johon voit merkitä asunnossa mahdollisesti havaitsemasi puutteet. Ne korjataan vuositarkastuksen jälkeen. YIT Kodin ostajana saat 10 vuoden turvan sille, että rakennustyöt on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti. 

     

    Haluaisitko löytää uuden kodin? Tutustu kotivalikoimaan.

    Oletko kiinnostunut asuntosijoittamisesta? Kokosimme sinulle tietopaketin.

    Oletko hankkimassa ensimmäistä omaa kotiasi? Lisätietoja löydät täältä.

    Viisi vinkkiä: näin luet asunnon pohjapiirustusta 

    Viimeksi katsomasi

    Ota yhteyttä

    Haluatko tietoa YIT Kodeista?

    Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.

    Lue myös