Kaikki uuden asunnon ostosta

Asunnon ostosta alkaa matka uuteen kotiin

Kokosimme kattavan tietopaketin, joka auttaa YIT Kodin ostamisessa olitpa asuntokauppojen konkari tai ensiasunnon ostaja. Kysy lisätietoja asuntomyyntimme asiantuntijoilta!


YIT Kodissa yhdistyvät laatu, tyyli ja palvelu 

Asuntojen suunnittelussa panostamme pohjaratkaisuihin ja tyylikkyyteen, ekologisen elämäntyylin mahdollistamiseen, taloyhtiön yhteisten tilojen toimivuuteen sekä pihojen viihtyvyyteen. Uusissa taloissa energiatehokkuus ja moderni talotekniikka ovat vakiona – ja kaikki remontit ovat kaukana tulevaisuudessa. 

Polku YIT Kotiin kulkee selkeiden askeleitten kautta. Oma asuntomyyntimme auttaa sinua ostamisen kaikissa vaiheissa henkilökohtaisesti rakennusajasta alkaen. Tehtyäsi kaupat saat käyttöösi myös YIT Plus -verkkopalvelun, joka on kotisi kattava tietopankki ja palvelukanava. 

Asunnon ostaminen on aina jännittävä uusi askel elämässä. Uudessa ja omassa kodissa on mahdollista vaikuttaa vapaasti sisustamiseen, mikä ei aina ole vuokra-asunnoissa mahdollista. Toivottavasti löydät mieleisesi kodin YIT:n valikoimasta. Onnea uuden kodin etsintään ja asunnon ostoon!

Asunnon osto omaksi kodiksi tai sijoitusasunnoksi

Asunnon ostaminen on yksi elämän isoista tapahtumista ja päätöksistä. Tarjolla oleviin vaihtoehtoihin kannattaa perehtyä huolella eikä uuden kodin valitsemisessa kannata hätäillä. Toisaalta päätöksen tekoa ei toki kannata viivyttää, ettei mahdollisuutesi unelmiesi asunnon osto mene ohi. Asunnon voi ostaa niin omaksi kodiksi, vapaa-ajan asunnoksi kuin vuokralle laitettavaksi sijoitusasunnoksi. 

Asunnon ostajan edut ja uuden kodin rahoitus

Pääset YIT Kodin omistajaksi melko pienelläkin pääomalla hyödyntämällä rahoituksessa joustavaa yhtiölainaa. Edullinen 20 % rahoitusetumme taas mahdollistaa asunnon oston jo rakennusaikana, jolloin saat valita asunnon laajemmasta valikoimasta ja voit halutessasi toteuttaa suuriakin sisustusunelmia. Sinulle jää myös reilusti aikaa vanhan asunnon myymiseen ja loppurahoituksen järjestämiseen. 

Kilpailuta pankit ennen asunnon ostoa

Kun kaupanteon aika lähestyy, kannattaa sinun kilpailuttaa tarvitsemasi asuntolaina useamman pankin välillä. Pankkien nettisivuilta löytyy usein lainalaskuri, joka auttaa havainnollistamaan lainamäärän tarvetta. Voit hakea lainalupauksen pankilta jo ennen kuin olet edes löytänyt sopivaa ostokohdetta. Lainalupaus on voimassa rajoitetun ajan, jonka jälkeen se tulee uusia.

Pankkien tarjoamat lainaehdot ja marginaalit voivat vaihdella paljonkin, joten kilpailuttamisessa kannattaa olla tarkkana eikä ensimmäiseen tarjoukseen kannata tarttua ennen kuin on kuullut muita kilpailijoita. Asunnon ostaminen ei kuulu olla hätiköity päätös, vaan tarkkaan harkittu investointi tulevaan. Toisinaan on myös taloudellisesti kannattavaa neuvotella pankilta lyhennysvapaita kuukausia tai lyhennysvapaata vuotta, jolloin maksat alkuun ainoastaan asuntolainan korkoja. Tämä riippuu toki omasta taloudellisesta tilanteestasi.

Tärkeää tietoa ensiasunnon ostajalle 

Ensimmäisen oman asunnon ostaminen on erityisen jännittävää. Mitä kannattaa huomioida asunnon valinnassa, entä kuinka hyödyntää veroedut ja miten rahoittaa uusi koti? Valmistelimme ensiasunnon ostajille kokonaan oman osion, joka vastaa juuri heitä useimmin askarruttaviin kysymyksiin.  

Uuden asunnon ostaja, tutustu myös näihin: 

Miten tontin omistusmuoto vaikuttaa asunnon hintaan ja asumiskustannuksiin 

Varainsiirtoveron määrä ja maksaminen 

YIT Plussan palvelutori on uniikki etu 

Naapurioppaat – kokemuksia aidoilta asukkailta 

Viisi vinkkiä: näin luet asunnon pohjapiirustusta

Liity Kotipiiriin, saat tietoa suunnitteilla olevista asunnoista 

Kerromme jo aikaisessa vaiheessa, minne tulemme rakentamaan uusia asuntoja. Jättämällä yhteystietosi Kotipiiri-asiakasrekisteriin saat ensimmäisten joukossa tiedon suunnitelmien etenemisestä ja pääset varaamaan itsellesi mieluisimman asunnon heti, kun se on mahdollista. Liity Kotipiiriin heti!

 

Viimeksi katsomasi

YIT Koti sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Lue myös