Sijainti on ratkaisevan tärkeää

Mistä ostaa sijoitusasunto?

Asuntosijoittajaksi voi päätyä erilaisia reittejä. Kokosimme muutaman vinkin, joihin kannattaa perehtyä, kun etsit sopivaa sijoitusasuntoa. Asunnon sijainti on tärkeä kriteeri!


 Sijainti, sijainti ja sijainti 

Sijainnin merkitystä asuntosijoittamisessa ei voi kylliksi korostaa. Alueen tunteminen on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Pohdi, millainen vuokralainen olisi asuntoosi sopiva ja minkälaiset asiat hänelle ovat sijainnissa tärkeitä. Palveluiden läheisyys on yleensä kaikille vuokralaisille oleellinen kriteeri. Opiskelijoille koulujen ja oppilaitosten läheisyys on iso plussa. 

Mistä sijoitusasunto? Tutustu kasvukeskuksiin: 

Sijoitusasunnot Helsinki >> 

Sijoitusasunnot Jyväskylä >> 

Sijoitusasunnot Oulu >> 

Sijoitusasunnot Tampere >> 

Sijoitusasunnot Turku >> 

 
  Jos asut lähellä, voit hallinnoida asuntoon liittyviä asioita helposti 

Asuntosijoittamista voi tehdä suhteellisen helposti laajallakin maantieteellisellä skaalalla, mutta helpoiten se sujuu useimmiten siten, että asut itse samalla paikkakunnalla. Esimerkiksi asuntonäytöt on tällöin helpompi järjestää.


  Pohdi taloudelliset kriteerit tarkasti
 

Tuoton maksimointi on yleensä asuntosijoittamisessa tärkeää. Laske tuotto-odotus ja mieti realistinen kuva siitä, miten vuokratulot, asunnon kulut ja mahdollinen arvon säilyminen tai jopa kasvaminen vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää sijoitusasunnon tuotoista


  Perehdy alueen tulevaisuudensuunnitelmiin

Sijoitusasunnon sijaintia miettiessä kannattaa huomioida sekä alueen nykytilanne että arvio tulevaisuudesta. Nykytilanteen suhteen kannattaa seurata alueen vuokratasoa sekä asuntojen hintatasoa. Parhaan tuoton vuokraamastasi asunnosta saat luonnollisesti silloin, kun vuokrataso on korkea ja saat ostettua vuokraamasi asunnon hyvään hintaan.


Toinen keskeinen tekijä on kaupungin ja alueen kehittyminen. Asuntosijoittaminen kasvukeskuksiin on pääsääntöisesti kannattavampaa kuin muuttotappiosta kärsiviin kuntiin, sillä kasvu merkitsee samalla asuntojen kysynnän kasvua, mikä puolestaan johtaa korkeampiin vuokriin sekä asuntojen arvonnousuun.

Myös kaupunkien sisällä on kehittyviä kaupunginosia, joiden kasvava palvelutarjonta ja laajamittainen uudisrakentaminen vilkastuttavat asuntokauppaa. Mm. Pasila ja Jätkäsaari ovat esimerkkejä kasvavista alueista Helsingissä. 

 

icon-5.png  Liity Kotipiiriin, niin saat tietoa uusista asunnoista ennen muita! 

Kun tiedät jo hiukan mistä ja minkälaista sijoitusasuntoa etsit, sinun kannattaa liittyä Kotipiiriin. Kotipiiriläisenä saat ensimmäisenä tiedon uusista asunnoista ja pääset tekemään varauksen ennen muita.  

LIITY KOTIPIIRIIN

Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.

Olen kiinnostunut sijoitusasunnoista