Mistä sijoitusasunto kannattaa ostaa?

Sijainti on ratkaisevan tärkeää

Kokosimme muutaman vinkin, joihin kannattaa perehtyä, kun etsit sopivaa sijoitusasuntoa. Asunnon sijainti on tärkeä kriteeri!


 Sijainti, sijainti ja sijainti 

Sijainnin merkitystä asuntosijoittamisessa ei voi kylliksi korostaa. Alueen tunteminen on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Pohdi, millainen vuokralainen olisi asuntoosi sopiva ja minkälaiset asiat hänelle ovat sijainnissa tärkeitä. Palveluiden läheisyys on yleensä kaikille vuokralaisille oleellinen kriteeri. Opiskelijoille koulujen ja oppilaitosten läheisyys on iso plussa. 


Mistä ostaa sijoitusasunto 2024?

Kasvukeskukset ja opiskelupaikkakunnat pitävät pintansa vuokramarkkinoilla. Pandemian seurauksena on kuitenkin nähtävissä myös ihmisten kasvanut halu asua väljemmin ja lähellä metsää tai metsäistä puistoa* – luultavasti siksi pääkaupunkiseudun kehyskunnatkin vetävät puoleensa aiempaa voimakkaammin. Asuntojen ominaisuuksista suomalaiset arvostavat nyt erityisesti säilytystiloja, omaa saunaa ja erillistä työhuonetta.**

Tutustu asuntotarjontaamme isoimmissa kaupungeissa ja pääkaupungin läheisyydessä: 

Sijoitusasunnot Helsinki » 

Sijoitusasunnot Espoo » 

Sijoitusasunnot Vantaa »

Sijoitusasunnot Porvoo » 

 Sijoitusasunnot Jyväskylä » 

Sijoitusasunnot Oulu » 

Sijoitusasunnot Tampere » 

Sijoitusasunnot Turku » 

*”Kuluttaja korona-aikana ja sen jälkeen” -kyselytutkimus, jonka teettivät VTT, Suomen Tekstiili & Muoti ja YIT vuonna 2022.   
**Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri, jonka YIT teetti neljättä kertaa peräkkäin syksyllä 2021.   


  Pohdi taloudelliset kriteerit tarkasti
 

Tuoton maksimointi on yleensä asuntosijoittamisessa tärkeää. Laske tuotto-odotus ja mieti realistinen kuva siitä, miten vuokratulot, asunnon kulut ja mahdollinen arvon säilyminen tai jopa kasvaminen vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää sijoitusasunnon tuotoista


  Perehdy alueen tulevaisuudensuunnitelmiin

Sijoitusasunnon sijaintia miettiessä kannattaa huomioida sekä alueen nykytilanne että arvio tulevaisuudesta. Nykytilanteen suhteen kannattaa seurata alueen vuokratasoa sekä asuntojen hintatasoa. Parhaan tuoton vuokraamastasi asunnosta saat luonnollisesti silloin, kun vuokrataso on korkea ja saat ostettua vuokraamasi asunnon hyvään hintaan.


Toinen keskeinen tekijä on kaupungin ja alueen kehittyminen. Asuntosijoittaminen kasvukeskuksiin on pääsääntöisesti kannattavampaa kuin muuttotappiosta kärsiviin kuntiin, sillä kasvu merkitsee samalla asuntojen kysynnän kasvua, mikä puolestaan johtaa korkeampiin vuokriin sekä asuntojen arvonnousuun.

Myös kaupunkien sisällä on kehittyviä kaupunginosia, joiden kasvava palvelutarjonta ja laajamittainen uudisrakentaminen vilkastuttavat asuntokauppaa. Pasila ja Jätkäsaari ovat esimerkkejä kasvavista alueista Helsingissä. 

 

icon-5.png  Liity Kotipiiriin, niin saat tietoa uusista asunnoista ennen muita! 

Kun tiedät jo hiukan mistä ja minkälaista sijoitusasuntoa etsit, sinun kannattaa liittyä Kotipiiriin. Kotipiiriläisenä saat ensimmäisenä tiedon uusista asunnoista ja pääset tekemään varauksen ennen muita.  

LIITY KOTIPIIRIIN

Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.

Olen kiinnostunut sijoitusasunnoista