Asuntosijoittaminen – uudiskohde on fiksu valinta

Uudiskohteeseen kannattaa sijoittaa

Uuden asunnon ostaminen on vaivaton tapa aloittaa asuntosijoittaminen. Lue, miksi sijoitusasunnoksi kannattaa valita uusi asunto ja vältä yleisimmät asuntosijoittamisen karikot!


Mitä etua uudiskohteesta on asuntosijoittamisessa?

 • Uuteen asuntoon ja taloyhtiöön ei ole tulossa remontteja, jolloin tuoton laskeminen helpottuu.
 • Koska pääset ostamaan sijoitusasunnon rakennusvaiheessa, voit solmia vuokrasopimuksen jo ennen talon valmistumista – ja vältyt kokonaan tyhjiltä kuukausilta.
 • Vastavalmistunut asunto täyttää nykyvuokralaisen kriteerit ja on helpompi vuokrata kuin vanha.
 • Uudiskohteessa on mahdollisuus hyödyntää yhtiölainaa, mikä tuo lisää vaihtoehtoja rahoitukseen ja saattaa parantaa asuntosijoittamisen tuottoa.
 • Keskeisellä paikalla sijaitsevan ja hyväkuntoisen asunnon saa helpommin myytyä, jos asuntosijoittamisen haluaakin vaihtaa johonkin toiseen sijoitusmuotoon.


  TUTUSTU MYÖS KORKOKATTOETUUN


Mikä tekee asuntosijoittamisesta kannattavaa?

 • Asuntosijoittaminen on matalariskinen ja vakaa pitkäaikaisen sijoittamisen muoto.
 • Sijoitusasunnon tuotto kertyy kahta kautta: vuokran muodossa kuukausittain ja asunnon mahdollisena arvonnousuna vuosien saatossa.
 • Vuokratuloista voi tehdä verovähennyksiä, mikä parantaa merkittävästi sijoitusasunnon tuottoa.
 • Asuntosijoittaminen onnistuu suhteellisen pienellä pääomalla, koska asunnon vakuusarvo on korkea.

Video: Asuntosijoittamisen yleisimmät myytit

Ovatko asuntosijoittajat rikkaita, uudet asunnot ylihintaisia ja nyt erityisen huono aika asuntosijoittamisen aloittamiseen? Myyntipäällikkö Siru Kääriäinen on asuntokaupan rautainen ammattilainen, joka kohtaa työssään erilaisia asuntosijoittamiseen liittyviä uskomuksia. Videolla Siru ottaa rohkeasti käsittelyyn viisi asuntosijoittamisen yleistä myyttiä. Katso onnistuuko Siru murtamaan myytit vai osoittautuvatko ennakkokäsitykset todeksi.

Kuusi suurinta syytä aloittaa asuntosijoittaminen ostamalla uudiskohde

Asuntosijoittamisella jatkuvaa tuottoa ja arvonnousua 

Asuntosijoittaminen on oivallinen valinta pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Vuokratuottoa kertyy vakaasti joka kuukausi ja lisäksi oma pääoma kasvaa asunnon arvon noustessa.

Uudiskohteen ostaminen helpottaa asuntosijoittamisen aloittamista, koska remonteista ei tarvitse huolehtia ja kustannukset ovat helpommin ennustettavissa – ja siten myös asuntosijoittamisen kannattavuus. Osakesijoittamisen tuotto-odotus voi olla sijoitusasuntoa suurempi, mutta kurssit saattavat myös heilahdella herkästi. Säästötili on riskitön, mutta tuottoa ei juurikaan kerry.

Lue lisää sijoitusasunnon tuotosta


Tee huoletonta asuntosijoittamista – hanki sijoitusasunnoksi uudiskohde 

Asuntosijoittaminen saattaa herättää kysymyksiä kuten onko minulla varaa ostaa asunto, onnistunko saamaan hyvän vuokralaisen, tuleeko taloyhtiöön yllättäviä remontteja tai haluanko sitoutua pitkäksi aikaa yhteen asuntoon.

Asuntosijoittaminen on vakaa ja turvallinen pitkäaikaisen sijoittamisen muoto ja oikeilla valinnoilla sen epävarmuudet ovat hyvin hallittavissa tai jopa poistettavissa kokonaan. Sijoittamalla keskeisellä paikalla sijaitsevaan uudiskohteeseen taklaat monta asuntosijoittamisen riskiä kokonaan ja minimoit epävarmuustekijöitä.

Uuden asunnon ostaminen onnistuu pienellä pääomalla

Kaiken sijoittamisen lähtökohta on realistinen käsitys omasta taloudesta. Ensin on selvitettävä, paljonko voit sijoittaa asuntoon omia säästöjä ja kuinka suuren osuuden sijoitusasunnon hinnasta rahoitat mahdollisesti lainarahalla. 

Etenkin uuteen sijoitusasuntoon pääsee kiinni pienelläkin omalla pääomalla, kun hyödynnät yhtiölainaa. Jos vakuutesi riittävät, niin saatat saada yhtiölainan lisäksi myös henkilökohtaista pankkilainaa, jolloin oman pääoman tarve on vieläkin pienempi. 

Lue lisää asuntosijoittamisen rahoituksesta


Eroon sijoitusasunnon tyhjistä kuukausista

Asuntosijoittamisen suurimpia riskejä ovat niin kutsutut tyhjät kuukaudet, jolloin sijoitusasunnossa ei ole vuokralaista. Uusi asunto houkuttelee hyviä vuokralaisia, ja voit aloittaa vuokralaisten etsinnän jo rakennusaikana. Parhaassa tapauksessa sinulla on vuokrasopimus solmittuna jo ennen asunnon valmistumista ja vältät kokonaan tyhjät kuukaudet.

Tiesitkö muuten, että paras vuokralainen voi löytyä yllättävän läheltä, sillä myös oma lapsi tai muu läheinen voi vuokrata sijoitusasuntosi.

Lue lisää sijoitusasunnon vuokraamisesta omalle lapselle

Asuntosijoittamista ilman remonttihuolia

Monet sijoittajat pelkäävät putkiremontteja ja muita taloyhtiön suuria korjauksia. Uusi YIT Koti on huoleton, sillä kalliit remontit ovat kaukana tulevaisuudessa. YIT Kodin ostajana saat 10 vuoden turvan sille, että rakennustyöt on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti.

Lue lisää, miksi YIT on asuntosijoittajalle luotettava kumppani

Uusi sijoitusasunto säilyttää arvonsa

Hintojen vaihtelu mietityttää usein aloittelevaa asuntosijoittajaa. Todellisuudessa asuntomarkkinoiden hintaheilahtelut tasaantuvat yleensä pitkällä aikavälillä. Eniten asunnon arvonkehitykseen vaikuttaa sijainti. Siksi YIT Kodit rakennetaan kasvukeskuksiin, hyvien julkisten liikenneyhteyksien päähän.

Sitoutumiskammon takia ei myöskään kannata jättää sijoitusasuntoa ostamatta - hyväkuntoisen asunnon saa helpommin myytyä, jos haluaa vapauttaa asuntoon sijoitetun pääoman muuhun käyttöön.

Lue lisää, miten aloittaa asuntosijoittaminen


Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT sijoitusasunnoista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista. Tavoitat meidät myös puhelimitse.

KATSO PUHELINNUMERO

Olen kiinnostunut sijoitusasunnoista