Asuntosijoittaminen - sijoitusasunto on hyvä keino vaurastua

Ryhdy asuntosijoittajaksi

Keräsimme tärkeää tietoa asuntosijoittamisesta, jotta sinä osaat välttää yleisimmät karikot ja voit tulla menestyväksi asuntosijoittajaksi. Aloita jo tänään, autamme sinut alkuun!


Sijoitusasunnolla jatkuvaa tuottoa ja arvonnousua 

Asuntosijoittaminen on oivallinen valinta pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Vuokratuottoa kertyy vakaasti joka kuukausi ja lisäksi oma pääoma kasvaa asunnon arvon noustessa.

Muihin sijoitusmuotoihin verrattuna asuntosijoittaminen tarjoaa erinomaisen tuoton suhteessa riskiin ja suojaa sijoitettua pääomaa inflaatiolta. Osakesijoittamisen tuotto-odotus voi olla sijoitusasuntoa suurempi, mutta kurssit saattavat myös heilahdella herkästi. Säästötili on riskitön, mutta tuottoa ei kerry nykyisellä korkotasolla lainkaan.

 

Tee huoleton asuntosijoitus - hanki sijoitusasunnoksi uudiskohde 

Selvitimme, millaisia epävarmuuksia suomalaiset kokevat asuntosijoittamista kohtaan ja kokosimme perusteet huolenaiheiden selättämiseen. Uudiskohteeseen sijoittamalla taklaat monta mietityttävää asiaa.

Asuntosijoittamista harkitseva saattaa pohtia esimerkiksi näitä kysymyksiä:

  • Onko minulla varaa sijoitusasuntoon?  
  • Onnistunko saamaan hyvän vuokralaisen?  
  • Tuleeko taloyhtiöön yllättäv remontteja? 
  • Haluanko sitoutua 10 vuodeksi asunnon omistamiseen?   
  • Mitä jos asuntojen hinnat laskevat? 

Asuntosijoittaminen on vakaa ja turvallinen pitkäaikaisen sijoittamisen muoto ja oikeilla valinnoilla sen epävarmuudet ovat hyvin hallittavissa tai jopa poistettavissa kokonaan. Keskeisellä paikalla sijaitseva uusi YIT Koti vähentää monia sijoittamisen riskejä.

 

Video: Asuntosijoittaja kylpee rahassa – vai kylpeekö?

Myyntipäällikkö Siru Kääriäinen on asuntokaupan rautainen ammattilainen. Työssään hän kohtaa erilaisia asuntosijoittamiseen liittyviä uskomuksia. Videolla Siru ottaa rohkeasti käsittelyyn viisi asuntosijoittamisen yleistä myyttiä. Katso onnistuko Siru murtamaan myytit vai osoittautuvatko ennakkokäsitykset todeksi.

Asuntosijoittajaksi pienellä pääomalla

Kaiken sijoittamisen lähtökohta on realistinen käsitys omasta taloudesta. Ensin on selvitettävä, paljonko voit sijoittaa asuntoon omia säästöjä ja kuinka suuren osuuden asunnon hinnasta rahoitat mahdollisesti lainarahalla.  

Etenkin uudiskohteeseen pääsee kiinni pienelläkin omalla pääomalla, kun hyödynnät yhtiölainaaJos vakuutesi riittävät, niin saatat saada yhtiölainan lisäksi myös henkilökohtaista pankkilainaa, jolloin oman pääoman tarve on vieläkin pienempi. 

Lue lisää asuntosijoittamisen rahoituksesta


Eroon tyhjistä kuukausista

Asuntosijoittamisen suurimpia riskejä ovat niin kutsutut tyhjät kuukaudet, jolloin asunnossa ei ole vuokralaista. Uusi asunto houkuttelee hyviä vuokralaisia ja YIT Asuntovuokraus on paras kumppani etsimään luotettavat unelmavuokralaiset YIT Kotiin jo rakennusaikana. Parhaassa tapauksessa vuokranmaksu alkaa heti asunnon valmistuttua.

Lue lisää sijoittajan vuokrauspalvelusta

Tiesitkö muuten, että paras vuokralainen voi löytyä yllättävän läheltä, sillä myös oma lapsi tai muu läheinen voi vuokrata sijoitusasuntosi.

Lue lisää asunnon vuokraamisesta omalle lapselle

Asuntosijoittamista ilman remonttihuolia

Monet sijoittajat pelkäävät putkiremontteja ja muita taloyhtiön suuria korjauksia. Uusi YIT Koti on huoleton, sillä kalliit remontit ovat kaukana tulevaisuudessa. YIT Kodin ostajana saat 10 vuoden turvan sille, että rakennustyöt on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti.

Lue lisää, miksi YIT on asuntosijoittajan luotettava kumppani

Uusi sijoitusasunto säilyttää arvonsa

Hintojen vaihtelu mietityttää usein aloittelevaa asuntosijoittajaa. Todellisuudessa asuntomarkkinoiden hintaheilahtelut ovat pieniä ja tasaantuvat pitkällä aikavälillä. Eniten asunnon arvonkehitykseen vaikuttaa sijainti. Siksi YIT Kodit rakennetaan kasvukeskuksiin, hyvien julkisten liikenneyhteyksien päähän.

Sitoutumiskammon takia ei myöskään kannata jättää sijoitusasuntoa ostamatta - hyväkuntoisen asunnon saa yleensä helposti myytyä, jos haluaa vapauttaa asuntoon sijoitetun pääoman muuhun käyttöön.

Lue lisää, miten aloittaa asuntosijoittaminen

Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT sijoitusasunnoista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista. Tavoitat meidät myös puhelimitse.

KATSO PUHELINNUMERO

Olen kiinnostunut sijoitusasunnoista

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä