Puurunkoinen talo on ekologinen ja turvallinen valinta

Suomalaista puuta sisältä ja ulkoa

Rakennamme rivi- ja paritalot kotimaisesta puusta, joka on ekologisin rakennusmateriaali. Tutustu vähäpäästöisiin puutaloihimme, joissa ympäristöä säästävä arki onnistuu!


Puurunkoiset pientalot kotimaisista materiaaleista uudella teknologialla

Puurakenteiset pientalomme ovat kestäviä, laadukkaita ja turvallisia koteja. Käytämme rungoissa vain kotimaisia materiaaleja. Valmistamme seinäelementit, välipohjat ja muut tarvittavat puuosat sisätiloissa omalla tehtaallamme Hämeenlinnassa. Tehdasvalmistus takaa tasaisen hyvän laadun ja vähentää materiaalihukkaa sekä lyhentää rakennusaikaa, mikä pienentää ympäristöhaittoja.

Kun suurin osa rakentamisesta tehdään hallituissa tehdasolosuhteissa ja elementit sekä kuljetetaan että asennetaan suojattuina, on rakentamisenaikainen kosteudenhallintakin varmempaa kuin perinteisessä työmaarakentamisessa.

  

Miksi pientalomme ovat ekologisia?

Kotimainen puu on uusiutuva materiaali, joka sitoo runsaasti hiiltä koko elinkaarensa ajan. Suomen metsissä kasvaa alle minuutissa yhteen puurunkoiseen pientaloyhtiöö tarvittava määrä puuta*.

Rakennusmateriaalina puu on kestävää ja pitkän käyttöiän jälkeenkin jatkojalostettavissa uudelleen. Usein esimerkiksi puujulkisivujen ajatellaan vaativan tiuhaa maalausta, mutta teollisen maalauskäsittelyn ansiosta huoltomaalauksen väli on jopa 15 vuotta. Puuelementtien tehdasvalmistus myös minimoi materiaalihukan, energiankäytön ja tehostaa jätteiden lajittelua.

 

Puu tekee hyvää myös asukkaalle

Pientalokotimme edustavat modernia puutaloasumista. Ne on rakennettu kestämään ja varustettu nykyaikaisesti ja muotoiltu sujuvan arjen ehdoilla. Uusiutuvasta puusta syntyy ympäristöystävällisen elämäntavan mahdollistavia koteja. 

Puu materiaalina lieventää tutkitusti stressiä, toimii luonnollisena äänenvaimentimena ja tekee kodin sisäilmasta miellyttävää tasaamalla kosteuden vaihteluita.

 Lue lisää ja löydä oma pientalokoti 

* Perustuu tietoon, että puunkasvu Suomessa on noin 100 miljoonaa m­³.

News