Uuteen kotiin viihtyisä etätyöpiste

Toimiva työtila muutostyönä

Toimiva ja viihtyisä työtila voidaan toteuttaa jokaiseen YIT Kotiin asunnon koosta riippumatta. Tutustu kaluste- ja muutostyöideoihin ja valitse sinulle sopivin ratkaisu.


Oman etätyöpisteen voi toteuttaa kotiin monella eri tavalla. Välillä nopein ratkaisu on muuttaa kodin kalustusta, mutta myös pienillä muutostöillä saa helposti aikaan suuren vaikutuksen kodin työskentelyviihtyvyyteen. Mitä enemmän vietämme aikaa työpisteen ääressä, sitä enemmän sen suunnitteluun kannattaa panostaa. Tutustu etätyöpistevinkkeihimme muuttovalmiissa kodissa sekä rakenteilla olevassa kodissa. Älä myöskään unohda äänieristyksen vaikutuksia!

Etätyöpiste muuttovalmiiseen kotiin

Löytyykö kodistasi ylimääräinen huone, alkovi, vaatehuone tai portaikon alusta, jonka voisi muuttaa etätyötilaksi? Tai voisiko isommasta huoneesta jakaa osan etätyöpisteeksi?

Ergonomia on työhyvinvoinnin edellytys myös kotona, ja parhaiten toimivat ratkaisut sulautuvat osaksi kodin sisustusta. Tilaa jakavien elementtien avulla perheenjäsenet saavat helpommin omaa rauhaa.

Miten saan kotiini toimivan työtilan ilman muutostöitä?

  • Tilanjakajilla ja sermeillä työrauhaa useammalle perheenjäsenelle
  • Liikuteltavat ja piiloutuvat kalusteet
  • Saarekkeet
  • Säilytysratkaisut
  • Akustiset ratkaisut


Alla olevassa visualisointikuvassa esimerkki seinään kiinnitetystä kuvallisesta akustiikkalevystä.

yit-etatyopiste-kotiin-akustolevy-content.jpg


Kotini on rakenteilla – millä muutostöillä saan etätyöpisteen kotiin?

Rakenteilla olevaan YIT Kotiin on mahdollista tehdä muutostyönä erillinen työtila, jonne voit jättää työvälineesi niille sijoilleen päivän päätteeksi. Valmiin kodin työtilaratkaisujen lisäksi rakenteilla olevaan asuntoon on saatavilla räätälöityjä etätyötiloja, kuten tilaan rakennettu kiinteä, yksilöllinen kalusteratkaisu säilytystiloineen, valaistuksineen ja sähköpistokkeineen. Pintamateriaalien ja kalusteiden lisäksi kotiin saa taloyhtiöstä riippuen eritasoisia akustiikkaratkaisuja. Alla erilaisia mahdollisuuksia alkaen kevyimmästä muutostyöstä.

Rakentamisen aikaiset muutostyöt

  • Pehmeät ja ääntä vaimentavat pintamateriaalit lattiassa, seinissä ja katossa
  • Tilaan räätälöity kiinteä kalusteratkaisu
  • Työtilan jakaminen isommasta huoneesta kevyellä väli-/lasiseinällä
  • Erillinen huone/vaatehuone työtilaksi
  • Sähkö- ja valaistusmuutokset

 

Muutostöiden toteuttamiseen vaikuttaa oleellisesti, missä rakennusvaiheessa uusi YIT Kotisi on. Lisäksi suuret muutostyöt ovat tapauskohtaisia. Ota yhteyttä YIT Asuntomyyntiin ja suunnitellaan yhdessä kotiisi sopiva ja tarpeitasi vastaava yksilöllinen työtila.

Asuntomyynneissä sinua palvelevat asiakaspalveluinsinöörit, joilta saat lisätietoja juuri sinua kiinnostavan asunnon muutostyömahdollisuuksista.


Keinoja parantaa äänieristystä ja kaikua

Oletko pohtinut, miten pystyisit parantamaan kotisi äänieritystä tai vähentämään kaikua? Näihin pulmiin löytyy useita ratkaisuja! Lattiamateriaalin valinnalla ja erillisillä akustolevyillä voidaan vähentää huoneen kaikua, jolloin työskentely on rauhallisempaa. Myös tekstiilimatto huoneen lattialla vaimentaa tehokkaasti ääniä. Seinärakennetta villoittamalla voidaan parantaa asunnon rakenteellista ääneneristystä, jolloin esimerkiksi puheen tai soittimen ääni ei kantaudu toiseen huoneeseen yhtä voimakkaasti seinän läpi.


Alla olevassa visualisointikuvassa ääntä vaimentava tekstiilimatto ja akustiikkalevyjä.

yit-etatyopiste-kotiin-akustolevy2-content.jpg

Esimerkkejä seinän äänieristävyydestä

Tavallisen seinärakenteen läpi kuuluu useimmiten yli 30 desibelin äänet. Villoittamalla ja lisäämällä seinään toiset kipsilevyt äänieristyslukua on mahdollista parantaa jopa 48 desibeliin.

Tavallinen seinä (kevyt kipsilevyseinä)  30 dB
Seinä villoitettuna  35 - 40 dB
Seinä 2-kertaisella kipsilevyillä (molemmin puolin seinää)  40 dB
Seinä 2-kertaisella kipsilevyillä ja villalla  44 - 48 dB

Lähde: Gyproc Käsikirja 2018

Esimerkkejä kalusteratkaisuista

Viimeksi katsomasi