YIT Koti on tyylikäs, moderni ja esteetön asunto

Esteetön koti on toimiva ja turvallinen

YIT Kodit suunnitellaan huolellisesti esteettömyysasetuksen mukaisesti. Kun ostat kotisi ajoissa, voit teettää asuntoon erikoisratkaisuja helpottaaksesi arkea entisestään.


Helppo liikkua, turvallinen asua ja kaunis katsella

Esteetön asunto edistää arjen sujuvuutta kaikille asukkaille, mutta erityisen tärkeä esteetön koti on ihmisille, joiden liikkumisessa on esimerkiksi iän tuomia haasteita. Laissa on määritelty vaatimukset, joiden mukaisesti asuintalot on rakennettava. Uudet YIT Kodit suunnitellaan huolellisesti esteettömyysasetusta noudattaen.

Näin esteettömyys toteutuu uudessa YIT Kodissa

  • Kerrostalossa on hissi.
  • Piha ja kulkuväylät on hyvin valaistu ja niissä voi kulkea pyörätuolilla tai rollaattorin avulla.
  • Ulko-ovet ovat helppoja avata, riittävän leveitä ja kynnys on helposti ylitettävissä pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuessa.
  • Asunnon sisällä ei ole kynnyksiä.
  • Myös yhteiskäyttöiset tilat soveltuvat liikkumisesteiselle.
  • Asukkaille varatuista autopaikoista vähintään yksi soveltuu liikkumis- ja toimimisesteisen ihmisen käyttöön.
  • Kodin eteisessä, keittiössä, vessassa sekä kylpyhuoneessa on tilaa kääntyä pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuessa (nk. invaympyrä).
  • Suihkussa mahtuu käyttämään suihkuistuinta.

esteeton-kylpyhuone-1200x600-yit.jpg


Juuri sinulle sopiva, uniikki seniorikoti 

Uusi YIT Koti kannattaa ostaa ajoissa, jolloin ehdit teettää yksilöllisiä muutostöitä ja saat asunnosta juuri itsellesi sopivan. Muutokset voivat olla pieniä kuten tukikahvan asennus vessaan tai suurempia, esimerkiksi kokonaisen väliseinän siirto ja saunan muuttaminen pyörätuolille sopivaksi. Kun muutostarpeet ovat tiedossa jo rakentamisen alkuvaiheessa, voidaan seinäkiinnitysten turvallisuus varmistaa tarvittaessa vahvistamalla seinärakennetta. 

Muutosten suunnittelu ei edellytä sinulta osaamista, sillä ammattitaitoiset muutostyöinsinöörit auttavat tekemään kodistasi toiveidesi mukaisen: tukikahvat, korkeampi wc-istuin, tilavampi makuuhuone, matalammat keittiökaapit – moni toive on mahdollista toteuttaa, kun ostat uuden kotisi riittävän ajoissa!  

Viimeksi katsomasi

Kerro kotitoiveesi

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.