Ympäristöteot leikkaavat päästöjä

Ympäristötekojen koti syntyy valinnoista

Suunnittelupöydältä alkanut ympäristön huomiointi muuttuu rakentamisen aikana teoiksi. Tuloksena syntyy YIT Koti, joka mahdollistaa arjen ympäristöteot asukkaalle vähällä vaivalla.


Ympäristötekojen koti syntyy rakentajan ja asukkaan valinnoista

Ympäristötekojen koti on asunto, jonka suunnittelun ja rakentamisen jokaisessa vaiheessa teemme valintoja luonnon hyväksi. Huomioimme ympäristön esimerkiksi talon energiatehokkuudessa sekä lämmitysjärjestelmän ja rakennusmateriaalien valinnassa, joilla voidaan leikata päästöjä talon koko elinkaaren aikana. Kutsumme valintojamme ympäristöteoiksi.

Ympäristötekojen koti mahdollistaa myös asukkaan omat arkiset ympäristöteot. YIT Kodissa esimerkiksi vedenkulutuksen seuranta ja vettä säästävät hanat auttavat pienentämään lämpimän veden kulutusta ja   sähköauton latauspisteet ja yhteiskäyttöauto tukevat sähköautoilua ja autottomuutta.

Lue lisää, miten asuminen YIT Kodissa pienentää hiilijalanjälkeäsi

Lähetä meille palautetta – auta meitä tekemään enemmän!

Vaatiiko ympäristöystävällisempi arki kodiltasi uusia ominaisuuksia? Kerro meille toiveesi! Voit antaa palautetta myös ympäristöteoistamme ja vinkata omia ympäristöä säästäviä tapojasi.

Anna palautetta


Ympäristöteot vähentävät päästöjä talon elinkaaren eri vaiheissa

Olemme sitoutuneet Pariisin ilmastosopimukseen ja tavoitteemme on vuoteen 2030 mennessä oman toimintamme hiilineutraalius sekä yli 30 % päästövähennykset rakentamisessa vuoteen 2019 verrattuna. Päästäksemme tavoitteisiimme teemme suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa ympäristötekoja, jotka sekä vähentävät päästöjä että mahdollistavat päästöjen vähentämisen talon elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Lue lisää päästötavoitteistamme

Alla näet kaikki ympäristötekomme ryhmiteltynä rakennuksen elinkaaren vaiheen mukaisesti. Taloyhtiöiden ympäristöteot vaihtelevat – tutustu tietyn taloyhtiön tekoihin sen omalla nettisivulla tai esitteessä.

Talon elinkaareen vaikuttavat ympäristöteot

 • CO2_resized.png
  Päästölaskelma

  Jokaisesta asuintalosta tehtävä hiilijalanjälkilaskelma ohjaa asuntorakentamisen päätöksiä mm. valitsemaan ympäristöä vähemmän kuormittavia materiaaleja.

 • A-energyclass.png
  A-energialuokka

  Kaikki asuintalomme, joiden suunnittelu on aloitettu tammikuun 2023 jälkeen kuuluvat A-energialuokkaan.

 • geothermal_heating_resized.png
   Maalämpö

  Pian viidesosa uusista* asuintaloistamme käyttää päästötöntä maalämpöä, joka mahdollistaa hiilineutraalin asuntojen ja käyttöveden lämmittämisen. * Suunnittelu on aloitettu vuonna 2021 tai myöhemmin.

 • Solar-power_resized.png
  Aurinkopaneelit

  Päästötön aurinkoenergia auttaa yhä useammin kattamaan asuintalojemme tekniikan kuten ilmanvaihtojärjestelmän ja yhteisten tilojen sähkökulutusta.

 • Valvomo-service_resized.png
  Talotekniikan seuranta

  Useimmissa asuintaloissamme Valvomo-palvelu pitää huolta mm. ilmanvaihdon ja lämmityksen energiatehokkaasta käytöstä.

 • Green-concrete_small.png
  Rakennusmateriaalit

  Vähähiilisten ontelolaattojen, vihreän betonin ja kierrätysteräksen vähitellen yleistyvä käyttö leikkaa talojemme hiilijalanjälkeä merkittävästi. Esimerkiksi tavallisten ontelolaattojen korvaaminen vähähiilisillä pienentää koko asuintalon materiaalipäästöjä noin 8 %.

 • Timber-structure.png
  Puurunko


  Pientalot rakennamme kotimaisesta puusta, joka on ekologisin runkomateriaali.

Työmaan ympäristöteot

 • green_site-energy.png
  Vihreä työmaasähkö

  Työmaillamme käytetään vain täysin päästötöntä, tuulivoimalla tuotettua sähköä.

 • Site-Recycling.png
  Kierrätys työmaalla

  Työmaidemme jätteistä lajitellaan vähintään 75 % kierrätystä varten.

Talon elinkaareen vaikuttavat ympäristöteot

 • water-saving-resized.png
  Vesikalusteet

  Keittiöön, kylpyhuoneeseen ja vessaan asennetaan vettä säästävät vesikalusteet kuten hanat ja suihkut.

 • recycling_home_resized.png
  Kodin lajittelupiste

  Keittiöissä on kierrätystä helpottava lajittelupiste.

 • Car-charge_resized.png
   Sähköauton lataus

  Jokaisen uuden* asuintalon autopaikalle tehdään vähintään varaus sähköauton latauspisteelle, jolloin latauslaitteen asentaminen tarpeen mukaan onnistuu helposti. *Suunnittelu on aloitettu vuonna 2021 tai myöhemmin.

 • Joint-use-car_resized.png
  Yhteiskäyttöauto

  Yhä useampaan taloon varataan autopaikat yhteiskäyttöautoille, ja asukkaille taloyhtiön leasing-auton vuokraaminen on näppärää ja edullista.

 • water-saving_resized.png
  Vedenkulutus

   Asuntokohtainen vedenkulutuksen seuranta YIT Plus -palvelussa antaa tietoa omasta vedenkulutuksesta ja auttaa kaikkia asukkaita säästämään vettä.

 • Building_recycling_resized.png
  Kierrätys taloyhtiössä

  Jätteiden lajittelu kierrätystä varten on siistiä ja vaivatonta taloyhtiöiden modernien keräyspisteiden, kuten syväkeräysastiat ja jätteen putkikeräys, ansiosta.


Tutustu ympäristötekoihin tarkemmin, selaa esitettä


Löydä uusi koti, jossa ympäristöteot ovat sisäänrakennettuina

Katso koteja