Miten rahoitan uuden kodin ostamisen

Hyödynnä ja huomioi nämä uutta kotia ostaessasi

Yhtiölaina, edullinen maksuehto, tontin omistumuoto ja varainsiirtovero. Uudessa kodissa tiedät, mitä asuminen maksaa. Katso, miten voit hyödyntää eri ratkaisuja.


Uudessa kodissa tiedät, mitä asuminen maksaa

Uudiskohteessa asumisen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa, eikä yllättäviä kuluja yleensä ilmaannu. Uuden asunnon edut:

Ei remonttihuolia eikä yllättäviä korjauskustannuksia
Uudet kodinkoneet ovat energiatehokkaita
Talotekniikka on nykyaikaista
Energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota

Kun toimit ajoissa, hyödyt 20 % rahoitusedusta

Maksat kaupanteon yhteydessä vain 20 % asunnon velattomasta hinnasta. Loput myyntihinnasta maksat vasta kotisi valmistuessa ja muuton lähestyessä. Saat reilusti aikaa vanhan asuntosi myymiseen tai rahoituksen järjestämiseen sillä aikaa, kun rakennamme uutta kotiasi. Lue lisää.

Yhtiölaina sopii sinulle, jos et halua sitoutua henkilökohtaiseen pankkilainaan

Pääset asunnon omistajaksi maksamalla ainoastaan asunnon myyntihinnan. Loppuosan velattomasta hinnasta maksat asunto-osakeyhtiölle kuukausittain pääomavastikkeena. Lisätietoja yhtiölainasta.

 

Oma tontti, valinnainen vuokratontti vai vuokratontti?

Tontin omistusmuoto vaikuttaa asunnon hintaan ja kuukausittaisiin asumiskustannuksiin. Kun asunto-osakeyhtiö on rakennettu omalle tontille, sisältyy tontti asunnon kauppahintaan eikä tonttivuokraa makseta.

Kun asunto-osakeyhtiö on rakennettu valinnaiselle vuokratontille, ei asunnon kauppahinta sisällä tonttia ja voit päästä pienemmällä pääomalla asunnon omistajaksi. Tontinvuokraa maksat kuukausittaisena vuokratonttivastikkeena. Huoneistokohtainen tonttiosuus on mahdollista lunastaa maksamalla lunastushinta, minkä jälkeen vuokratonttivastiketta ei enää makseta.

Asunto-osakeyhtiö voidaan myös rakentaa esimerkiksi kaupungin vuokratontille, jota ei voi lunastaa. Tällöin asunnon hinta ei sisällä tonttia, ja tontin vuokraa maksetaan kuukausittain hoitovastikkeessa.

Lisätietoja tontin omistusmuodosta löydät täältä.

Varainsiirtovero

Varainsiirtoveron suuruus on 1,5 % asunnon velattomasta hinnasta, johon lasketaan sekä myyntihinta että asunnon yhtiölainaosuus. Tonttiosuuden lunastamisesta maksetaan kuitenkin varainsiirtoveroa 3 %, koska kyseessä on maa-alueen kauppa. Lue lisää.

 

Oletko kiinnostunut asuntosijoittamisesta?

Tutustu sijoitusasunnon rahoitukseen.


Haaveiletko ensimmäisen oman asuntosi ostamisesta?

Silloin ASP-säästäminen voisi olla sinulle sopiva ratkaisu.

Viimeksi katsomasi

Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.

Lue myös