Vihersisustaminen

Vihersisustaminen on se juttu!

Kasvit tuovat eloa ja viihtyisyyttä kodin sisustukseen. Ne viimeistelevät tyylin, luovat kontrastia ja uutta ilmettä. Kasveilla stailaaminen on sisustuksen huipputrendejä!


Kaupunkilaiselle kodin viherkasvit voivat olla lähin kosketus luontoon. Niiden hoitaminen on helppoa, kun valitsee kasvit olosuhteisiin sopiviksi. Erityisesti valaistus ja hoitajan ahkeruus kannattaa huomioida miettiessään kasvivalintoja.

– Ja kunnon ruukkuihin sekä oikeaan multaan kannattaa panostaa, varsinkin arvokkaimpien kasvien kohdalla, neuvoo floristi Heli Väliharju, joka suunnitteli ja toteutti Tampereen mallikodin viherstailauksen.

 

Viherstailaus_700x400-4.jpg


Viimeistely vihreällä

– Tässä kohteessa pyrin tuomaan lämpöä ja rustiikkia vähäeleiseen ja tasokkaaseen skandinaavityyliin. Valitsin kasvit ja ruukut korostaen tämän hetken trendejä: erilaisia lehtimuotoja, rouheita materiaaleja ja kerroksellisuutta.

Lehtien värejä löytyy monia eri vihreistä mustaan. Kasvien valintaan vaikutti myös melko pitkä hoitoväli. Olohuoneessa arvokkuuden tunnelmaa tukee suuri, puurunkoinen lyyraviikuna, joka viihtyy pohjoisen suuntaan avautuvassa olohuoneessa. Makuuhuoneessa oleva iso pullojukka taas pärjää auringossa varastoimalla varteensa vettä, Heli kertoo.

Viherstailaus_700x400-6.jpg

– Viherkasveilla voi luoda värimaailmaa tukevia asetelmia, rikkoa täydellistä tyylipuhtautta tai tuoda tilaan elävän katseenvangitsijan. Ryhmittele kasvit niille sopivien olosuhteiden mukaan. Ne pärjäävät paremmin lähekkäin luomalla yhdessä sopivan mikroilmaston. Jos etsit tietynlaista suurta tai harvinaisempaa kasvia, kysy reilusti kukkakauppiaaltasi. Hän voi tilata mieleisesi kasvin tukusta, Heli vinkkaa lopuksi.

Viherstailaus_700x400-5.jpg

Lue myös