Ekologisempi elämäntyyli YIT Kodissa

Ympäristön huomiointia arjessa vähällä vaivalla

Voit yhdistää asumisessa sujuvan arjen ja ympäristön huomioimisen. Lue tarkemmin, miksi YIT Koti on luonnon kannalta fiksu valinta!


Asuminen on suomalaisten yksi suurimmista päästöjen aiheuttajista. Asumisen hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavimmat päätökset tehdään suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Kun valitset YIT Kodin, saat asunnon, jonka seinien sisään kätkeytyy suuri määrä ympäristöystävällisiä valintoja ja tekniikkaa. Saat kodin, joka mahdollistaa ekologisemman arjen mukavasti. Elämääsi helpottavat myös toimivat yhteistilat pyörävarastosta pesulaan.

    Energiatehokas koti säästää ilmastoa ja kukkaroa

Laadukkaasti rakennetut YIT Kodit ovat jatkuvasti tiukkenevien määräysten vaatimustasoa energiatehokkaampia. Talomme pitävät paremmin lämpöä ja hyödyntävät modernia talotekniikkaa, mikä vähentää lämmitysenergian tarvetta, säästää lämmityskuluja sekä pienentää asumisen hiilijalanjälkeäsi. Sähköä säästävät kodinkoneet ovat vakiovaruste. Kaikki tammikuun 2023 jälkeen suunnitellut YIT Kodit kuuluvat parhaimpaan A-energialuokkaan. Uuden kodin energiatodistus kertoo asunnon energiatehokkuuden. 


   Puhdasta lämpöä maasta ja sähköä katolta

Uusista* YIT Kodeista jo lähes viidesosa lämpiää maalämmöllä. Maalämmön käytön lisääminen on tehokkain keino vähentää asumisen päästöjä, sillä maalämmöllä talon lämmittäminen ei kuormita luontoa lainkaan – kunhan maalämpöjärjestelmän tarvitsema sähkö on vihreää. Maalämmön avulla myös taloyhtiön käyttövesi lämpiää puhtaasti ja edullisesti.

Aurinkopaneelit yleistyvät asuintalossamme vähitellen ja päästötön aurinkoenergia auttaa kattamaan yhteisten tilojen sähköntarvetta.


   Vihreät rakennusmateriaalit leikkaavat päästöjä

Korvaamme yhä useampia rakennusmateriaaleja ympäristöystävällisimmillä vaihtoehdoilla. Vähähiilisten ontelolaattojen, vihreän betonin ja kierrätysteräksen käyttö leikkaa YIT Kotien hiilijalanjälkeä merkittävästi. Esimerkiksi ontelolaattojen vaihtaminen ekologisempiin pienentää koko asuintalon materiaalipäästöjä noin 8 %. YIT Koti on ympäristöystävällisempi pintaa syvemmältä.


   Rakennamme kodit tuulivoimalla ja kierrätämme jätteet

Talon rakentaminen kuluttaa energiaa ja synnyttää jätteitä. Pienennämme työmaiden päästöjä käyttämällä rakentamiseen vain täysin päästötöntä, tuulivoimalla tuotettua sähköä. Lajittelemme työmaidemme jätteistä vähintään 75 % kierrätystä varten.


   Vaivattomuutta veden säästämiseen

Jokaisessa uudessa* YIT Kodissa on huoneistokohtainen vesimittari, jolloin maksat vedestä vain käyttösi mukaan. Voit seurata vedenkulutustasi suoraan YIT Plus -palvelussa vuorokauden tarkkuudella, mikä auttaa vedenkäyttösi järkeistämisessä. Vettä säästävät hanat, suihku ja wc-istuin kuluvat vakiovarustukseen – vaikka vettä säästyy, se ei vaikuta käyttökokemukseen.

   Helppoa kierrättämistä

Jätteiden lajittelu pienentää päästöjä ja yhtiövastiketta – siitä kannattaa tehdä osa arjen rutiineja. Taloyhtiöiden modernit keräyspisteet tekevät jätteiden lajittelusta siistiä ja vaivatonta. Keittiössä on kierrätystä helpottava lajittelupiste.

 
   Autotonta arkea tai sähköautoilua kätevästi

Rakennamme talot osaksi kaupunkiympäristöä, hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrelle, jolloin pärjäät mainiosti ilman omaa autoa. Polkupyöräilyä helpottavat hyvin suunnitellut pyörävarastot. Joissain taloyhtiöissä asukkaiden käytössä on yhteiskäyttöauto, jonka vuokraaminen on kätevää ja edullista.

Kannustamme sähköautoiluun tekemällä jokaisen uuden* asuintalon autopaikalle vähintään varauksen sähköauton latauspisteelle, jolloin latauslaitteen asentaminen tarpeen mukaan on näppärää ja edullista. 


   Tutustu ympäristötekoihimme

Ympäristöteoilla tarkoitamme kaikkia keinoja, joilla vähennämme YIT Kotien rakentamisen ja asumisen päästöjä sekä asioita, jotka tekevät ympäristöä huomioivan arjen sinulle mahdollisimman helpoksi. Näet jokaisen taloyhtiön nettisivulta ne ympäristöteot, jotka koskevat kyseisen talon suunnittelua ja rakentamista.

Lue lisää YIT Kotien päästöleikkauksista ja ympäristöteoistamme


*Uudella YIT Kodilla viitataan asuntoon, jonka suunnittelu on aloitettu vuonna 2021 tai myöhemmin.

Löydä sinulle sopiva koti

Etsitkö uutta omaa kotia? YIT:n taidolla rakennetut asunnot ovat ihastuttaneet lukemattomia kodinostajia yli sadan vuoden ajan.

Kattavasta myytävien asuntojen ja uudiskohteiden valikoimasta voit hakea asuntoa juuri sinulle mieleiseltä alueelta.