Muuta vaivattomasti vanhasta kodista uuteen – helpon muuton viisi vaihetta

Isosta kodista pieneen mutkattomasti!

Miten isommasta perheasunnosta voi muuttaa helposti kompaktiin kerrostaloasuntoon? Onko se edes mahdollista? Kyllä se on, sillä jokaiseen vaiheeseen on saatavilla apua.


VAIHE 1: Aloita uuden, sinulle sopivan kodin etsiminen

Uuden asunnon koko ja pohjaratkaisu määrittelevät sen, kuinka paljon tavaroita tulevaan kotiisi mahtuu. Vaihtaessasi ison perheasunnon kompaktimpaan kotiin on erityisen tärkeää aloittaa muuttoon valmistautuminen uuden kodin etsimisellä. Jos ostat kodin, jonka rakentaminen on vasta alkamassa, saat noin vuoden aikaa ylimääräisten tavaroiden karsimiseen ja nykyisen asunnon myyntiin. Isoimman osan kauppahinnastakin maksat vasta juuri ennen muuttoa.

Upouudella kodilla on paljon muitakin etuja. Arki helpottuu, kun kaikki on modernia ja toimivaa, eivätkä yllättävät remontit tai pihatyöt aiheuta huolta. Uudet asunnot sijaitsevat yleensä lähellä palveluita, jolloin pääset asioille ja harrastuksiin helposti ilman autoa. Monet kaupunkikerrostaloon muuttaneet kokevat, että myös aktiivisuus lisääntyy, koska liikkeelle tulee lähdettyä entistä useammin.

Kun haluat löytää upouuden kodin, saat asiantuntevaa apua YIT Asuntomyynnistä. Voit olla yhteydessä jo siinä vaiheessa, kun vasta maistelet ajatusta kodinvaihdosta. Mitä aiemmin kerrot toiveistasi, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on löytää juuri sinulle sopiva koti.

Lue täältä, mitkä asiat tekevät YIT Kodista sopivan myös ikääntyvälle.

seniori-parveke-puutarha.jpg

 

VAIHE 2: Valmistaudu asunnon myyntiin

Kun uusi koti on kiikarissa, valmistaudu nykyisen asuntosi myyntiin siivoamalla, järjestelemällä, karsimalla tavaraa ja tarvittaessa myös korjaamalla paikkoja. Sinun ei tarvitse selvitä urakasta yksin, vaan työhön kannattaa hyödyntää esimerkiksi ammattitaitoista siivous- ja remonttiapua, sillä saat niistä kotitalousvähennyksen. Ammattijärjestäjä puolestaan auttaa, jos karsittavaa ja järjesteltävää on paljon. Asunnon myynti on huolettominta antaa ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän tehtäväksi. Etenkin vanhemman omakotitalon myyntiin liittyy asioita, jotka vaativat perehtymistä. Kiinteistönvälittäjä tuntee asuntokaupan kiperimmätkin kiemurat sekä tietää asunnon realistisen myyntihinnan. Hinta on tärkeää asettaa heti oikealle tasolle, jotta myyntiaika ei pitkity tarpeettomasti.

Jos haluat apua kiinteistövälittäjän valintaan, YIT Asuntomyyntien ammattilaiset osaavat suositella sinulle luotettavia välittäjiä paikkakunnaltasi.

 

VAIHE 3: Eroon ylimääräisestä tavarasta

Pienempään kotiin muuttaminen tarkoittaa yleensä tavaroiden järjestelemistä ja karsimista. Vuosien saatossa kertyneistä esineistä ei ole välttämättä helppo luopua, mutta onneksi tavaroiden läpikäymiseen on saatavilla apua.

Tavaroiden karsimisen tarkoituksena on helpottaa sinua arkeasi. Kun tavarakaaos ei tervehdi kaapeissa ja komeroissa, asuminen on mukavaa eikä siivoamiseenkaan mene turhaa aikaa. Valitse uusiin neliöihin vain ne esineet, joita arjessa tarvitset ja jotka tuovat aidosti iloa.

Myös muuttaminen sujuu paljon vaivattomammin, kun kuljetettavaa on vähemmän. Lompakkokin kiittää – mitä vähemmän muutettavaa, sitä edullisempaa muuttaminen on.

seniori-tavaran-karsiminen.jpg

 

VAIHE 4: Näin sujuu elämäsi helpoin muutto

Ajatus vanhasta kodista luopumisesta voi tuntua haikealta – ja varsinkin työläältä. Muutto on iso urakka, mutta apua tähänkin ponnistukseen on saatavilla. Kun haluat välttää muuttostressiä, voit hyödyntää muuttopalveluja muuton eri vaiheissa. Laajimmillaan muuttopalvelu sisältää kaiken aina tavaroiden pakkaamisesta niiden purkamiseen uudessa kodissa sekä vanhan asunnon muuttosiivouksen.

Valtakunnallinen yhteistyökumppanimme kotimuutoissa on Niemi. Heidän kauttaan saat tilattua juuri sellaista muuttoapua kuin tarvitset: täyden palvelun muutosta karsitumpaan palveluun. Niemi myös kierrättää vanhat tavarat ja vaatteet niin halutessasi. Tämän helpompaa ei muuttaminen voi olla!

YIT Kodin ostajana voit tilata Niemen muutot kätevästi YIT Plus -palvelusta – valmiiksi kilpailutettuun hintaan. Tunnukset palveluun saat kaupanteon yhteydessä.

Mikäli haluat hoitaa muuton mieluummin itse, tutustu kätevään muuttajan oppaaseen. Ohjeiden avulla muuttosi sujuu mukavasti.

seniori-muutto.jpg

 

VAIHE 5: Asetu taloksi

Muutto on nyt tehty! Mutta entä esimerkiksi taulujen kiinnitys ja kalusteiden kasaaminen?

Uudessa kodissa on muuton jälkeen monenlaista asennettavaa ja muuta pikkuhommaa, joihin tarvitaan työkaluja ja lisäkäsiä. Jos et omista porakonetta tai osaa itse asentaa, koota ja kiinnittää, apu löytyy pikatalonmiespalvelusta.

Pikatalonmies voi esimerkiksi koota huonekaluja, ripustaa verhoja, asentaa valaisimia ja kiinnittää tauluja ja hyllyt. Näin saat uuden kotisi kuntoon nopeasti muuton jälkeen ja pääset nauttimaan uudesta arjestasi.

YIT Kodin asukkaana voit tilata pikatalonmiehen palvelut helposti ja vieläpä etuhintaan YIT Plussan palvelutorilta. Samasta osoitteesta löydät myös monia muita arkea helpottavia palveluita esimerkiksi kodinhoitoon.

Viimeksi katsomasi

Kerro kotitoiveesi

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.