Lahjan tarina – muutto suuritöisestä omakotitalosta kerrostaloon helpotti elämää

Yhteisöllistä ja aktiivista asumista YIT Kodissa

Eläkeläinen Lahja Impola vaihtoi omakotitalosta kerrostaloon ollessaan vielä työelämässä. Muuton myötä arki helpottui ja harrastukset lisääntyivät!


Omakotitalosta huolehtiminen vaihtui voimisteluun ja muihin harrastuksiin

YIT:n Naapurioppaana toimiva Lahja Impola löysi loppuelämänsä kodin Oulun Etu-Lyötystä jo vuonna 2004 ollessaan vielä työelämässä. Muutto omakotitalosta kerrostaloon oli vaihto helpompaan arkeen.

Asuimme edesmenneen mieheni kanssa omakotitalossa, joka oli jäänyt meille isoksi. Ison pihan ja talon hoito olisi jäänyt ennen pitkää minun vastuulleni, koska mieheni sairasti Parkinsonin tautia. En ole remontti-ihmisiä, joten halusimme vaihtaa helpompaan ajoissa, Lahja kertoo.

naapuriopas-karsii-kukkalaatikkoa-1200x600-yit.jpg

Muuton jälkeen omakotitalon pihan on korvannut taloyhtiön yhteispiha, jonka yrtti- ja kukkalaatikoiden päätoimisena hoitajana toimii Lahja. Muutto keskeisemmälle paikalle toi elämään paljon uusia liikunnallisia harrastuksia.

- Alussa kävin naisvoimistelijoiden ryhmissä jopa viisikin kertaa viikossa. Lisäksi olen mukana erilaisten yhdistysten toiminnassa ja käyn uimassa. Tässä on talviuintipaikka ja uimahalli lähellä.


Muutoksilla mieluinen ja toimiva koti

Uuden kodin valinnassa tärkeintä oli sijainti keskustan lähellä ja sitä kautta mahdollisuus liikkua kävellen paikasta toiseen. Koska Lahja osti miehensä kanssa asunnon jo rakennusaikana, sen esteettömyyttä pystyi parantamaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

- Meidän kerroksen rakentamista ei ollut vielä aloitettu, kun teimme ostopäätöksen. Ehdittiin siis tehdä muutoksia, joilla saimme lisää liikkumatilaa miehen rollaattoria ja pyörätuolia varten. Päämakuuhuonetta muokattiin tilavammaksi siirtämällä seinää ja keittiön työtasojen välistä kulkutilaa levennettiin. Kylpyhuoneeseen lisättiin lämmitettävä istuintaso, Lahja luettelee esimerkkejä teetetyistä muutoksista.

kylpyhuone-muutostoilla-1200x600-yit.jpg

Yhteisöllisyys yllätti iloisesti

Uuden kodin ominaisuuksista tärkeimmäksi Lahja listaa näköalan. Ikkunasta näkyy kaunis vihreä puisto, alueen olohuoneena toimiva Veturiaukio. Autohalli on tuonut helpotusta arjen askareisiin.

- Auto on suojassa lämpimässä ja hallista pääsee suoraan hissillä omaan kerrokseen. Lähikauppa on toisella puolella katua, siitä saan helposti tarvittavat tuotteet ja välillä käyn sitten autolla isommassa kaupassa.

naapuriopas-parvekkeella-1200x600-yit.jpg

Ilahduttavin asia uuteen kerrostalokotiin muutossa on kuitenkin ollut talossa vallitseva yhteisöllisyys.

- Monet sanoo, ettei siellä kaupungissa kukaan tunne toisiaan, mutta kyllä meillä tunnetaan, tervehditään ja kesäisin järjestetään pihajuhlia! Naisten kerho on toiminut kerran kuussa kerhohuoneessa. Korona-aikanakin edelleen soitellaan ja pidetään toisista huolta, jos joku tarvitsee apua.Viimeksi katsomasi

Kerro kotitoiveesi

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.