Urheilevan perheen kokemuksia Vierumäki Chaletsista

Tekemistä säällä kuin säällä

Vileniuksen perheen mielestä Vierumäellä parasta ovat ihana luonto ja liikkumispaikkojen sijainti kävelymatkan päässä.


Helppoa, vaivatonta ja kohtuuhintaista lomailua

Vileniuksille Vierumäki on tuttu. Paitsi, että se oli perheen isän opiskelupaikka, he ovat lomailleet siellä reilun kymmenen vuoden ajan. Perhe on majoittunut alueen hotelleissa ja huoneistoissa, mökkimajoitusta he kokeilivat kerran. Oman loma-asunnon Chalets 6:stä Vileniukset ostivat vajaa vuosi sitten.

– Oma lomapaikka tuli ajankohtaiseksi koronan vuoksi. Vanhemmillani on kesämökki, mutta emme ole voineet oleilla siellä koronarajoitusten vuoksi. Vierumäen loma-asuntoihin tutustuimme Holiday Clubin kautta. Päätimme hankkia lomakodin, koska paikassa, jossa joka tapauksessa käymme, oma asunto on vaivaton ja kohtuuhintainen majoitustapa. Valmiin sisustuspaketin otimme sen helppouden vuoksi, Jessica Vilenius kertoo.


Mieluinen koko perheelle

Jessica ja Timo Vileniuksen lisäksi perheessä on kolme lasta, joista kaksi on teini-ikäistä. Noin puolentoista tunnin ajomatka kotoa on kaikkien mielestä sopiva välimatka. 

 – Koko perhe tykkää uudesta loma-asunnostamme. Vaikka se on kooltaan 47 neliön kaksio, se on toimiva ja mahdumme sinne oikein hyvin. Urheiluvälineille on oman varaston lisäksi yhteisiä varastointipaikkoja, Jessica sanoo ja jatkaa

– Tähän mennessä olemme käyttäneet asuntoa lasten koulujen loma-aikojen lisäksi noin 1–2  kertaa kuukaudessa. Vuokraamme sitä myös muille. Kun hoidamme vuokraamisen itse, meidän on helpompi määritellä oma käyttö ja valita vuokralaiset, hän toteaa.


Liikkuvan perheen unelmapaikka

Vileniuksen urheileva perhe käyttää aktiivisesti alueen runsaita liikuntamahdollisuuksia.

– Mieheni suoritti vähän aikaa sitten green cardin, ja hän pelaa poikamme kanssa golfia. Tosin Coach-kentällä golfia voi harjoitella myös ilman green cardia. Käymme usein uima- ja urheiluhallissa, ulkourheilukentällä ja jäähallissa. Pelaamme myös padelia ja talvisin käytämme hiihtolatuja, Jessica luettelee perheen monia lempipaikkoja Vierumäellä.  


Helppoa lomailua lasten kanssa

Jos perinteisellä mökillä tekeminen käy vähiin, Vierumäellä sitä riittää yllin kyllin koko perheelle. Jessica painottaa myös ympäristön turvallisuutta; lasten voi antaa kulkea itsekseen.

– Säällä ei Vierumäellä ole lomailun kannalta mitään merkitystä, sillä aina löytyy tekemistä. Kun perinteisillä mökeillä pitää keksiä huonoilla keleillä viihdykettä, täällä voi mennä vaikkapa flowparkkiin, koko perheen volttivuorolle tai punttisalille. Uimassa me aikuiset käymme lähes joka päivä talvisin ja kesäisin: uimahallissa, järvessä tai avannossa, hän toteaa tyytyväisenä.


Toiveena edullinen kotiruokabuffet

– Kun saataisiin vielä edullinen ja helppo buffa, jossa tarjottaisiin perusruokaa lasten makuun. Silloin ei tarvitsisi kokata itse jatkuvasti, toivoo Jessica.

Tämä olisi varmasti monen muunkin liikkuvan lapsiperheen vanhempien mieleen! Hyvä vinkki ravintolapalveluiden kehittämiseksi.

(Kuva on perheen kuva-albumista).

Kiinnostuitko loma-asumisesta?

Kiinnostuitko loma-asumisesta?

Ota yhteyttä YIT Asuntomyyntiin, niin kerromme lisää!