Kolme tärppiä viihtyisään kotiin

Sisustussuunnittelijan tärpit

Sisustussuunnittelija Heli Virtanen auttaa ihmisiä saamaan toimivan ja tasapainoisen kodin. Helin vinkeillä meillä jokaisella on mahdollista tuoda kotiin ripaus harmoniaa.


Ihmiset haluavat kodin, jossa viihtyä, vaikka läheskään kaikki eivät palkkaa avukseen sisustussuunnittelijaa. Usein ammattilainen pyydetään apuun, jos punainen lanka kodin sisustamisesta puuttuu. Myös remonttitilanteet tai jonkun tietyn tilan toimimattomuus kannustavat sisustussuunnittelijan pakeille. 

icon-1.png Joka tavara ansaitsee oman paikkansa

Konmaritus, järjestely ja kotimuotoilu ovat muodissa. Tavoitteena on harmoninen ja viihtyisä koti, jonka kaikki esineet ovat tarpeellisia ja mieluisia. Tavaran määrää tarkastellaan kriittisesti. Tärkeä vinkki onkin yksinkertainen: päätä jokaiselle tavaralle oma paikka ja säilytä tavara tällä paikalla.

icon-2.png Ole fiksu: hyödynnä kaapit lattiasta kattoon ja sisuksia myöten

"Älykkäät kaapit" ovat nyt in. Kaapin sisukset voi suunnitella tarkasti eri tavaroille ja vaatteille, jolloin säilytystilan saa näppärästi käyttöön viimeistä senttiä myöten. Imurin letkulle teline, vaatekaappeihin vetolaatikot sukille, ja kuka sanoo, että kaapin pitäisi loppua ennen kuin katto tulee vastaan?

icon-3.png Tuo rakkaat esineet esille

Vaikka tavaraa paljon karsitaan, ne rakkaat ja tärkeät asiat painottuvat sisustuksessa yhä enemmän. Nyt kodeissa näkyy stailaamisen jälki: esineitä nostetaan esille ja asetellaan sommitelmiksi. Jopa patsaita, maljakoita ja muita pieniä esineitä saa näkyä ja niillä leikitellään, kun vielä viisi vuotta sitten pienet esineet olivat monen sisustajan mielestä kauhistus.


Habitare_Heli-Virtanen.jpg

Mikä sitten on sisustussuunnittelijan oman kodin tärkein juttu?

"Kotini jakautuu useampaan kerrokseen ja tilaan. Koska teen töitä kotona, minusta on ihanaa, että saan vaihtaa tilaa ja tunnelmaa fiiliksen mukaan. Kuitenkin nostan kaikista tärkeimmäksi asiaksi siivotun, siistin kodin. Siitä tulee harmoninen olo, kun asiat ovat järjestyksessä", Heli Virtanen kertoo.

 

Kiinnostunut fiksuista sisustamisen ratkaisuista? Tutustu kotimuotoiluun.
Lue, mitä mieltä Habitare-kävijät olivat kotinsa tärkeimmästä asiasta?