Kakkoskoti on lyömätön arjen helpottaja

Kakkoskoti mahdollistaa monipuolisen elämän

Joskus elämäntilanteemme ja tarpeemme muuttuvat, ja yhden kodin lisäksi toisen kodin hankkiminen voi tulla ajankohtaiseksi. Millainen järjestely sopisi parhaiten sinun arkeesi?


Miksi kakkoskodiksi sopii uudiskohde?

Uudiskohde on toimiva valinta niin ykkös- kuin kakkoskodiksi, sillä upouuden kodin kunnostus- ja remonttitarpeet ovat harvassa. Koti on asumisvalmis heti valmistumisen jälkeen, eikä sinun tarvitse stressata pihatöistä tai muista ylläpitoon liittyvistä toimista.

Uudiskohteen asumiskulut ovat ennakoitavissa, ja yhtiölainan ansiosta pääset kodin omistajaksi pienelläkin pääomalla ilman isoa pankkilainaa. Lisäksi jos olet ajoissa liikkeellä, voit muokata kodin omien mieltymystesi mukaiseksi sisustusvalinnoilla ja muutostyöratkaisuilla.

Mökkielämää kaupungissa veden äärellä

Ajatus mökistä vesistön rannalla on koti-Suomen matkailijan unelma, mutta mökin ylläpidon ja huoltamisen vaivalloisuus saattaa yllättää. Kun polttopuut on pilkkomatta ja nurmikko ajamatta, alkaa kaivata helppoa aikaa modernien mukavuuksien parissa.

Mökkielämää Saimaan rannalla kakkoskodissa


Kakkoskoti rannan läheisyydessä yhdistää kaupunkiasumisen ja mökkeilyn parhaat puolet: sauna lämpiää nappia painamalla ja ruokakauppa on kävelymatkan päässä, mutta silti myös vesistö ja luonto ovat lähellä. Tätä on nykypäivän moderni mökkielämä parhaimmillaan! Kakkosasunto Saimaan rannalta Lappeenrannan Pikisaaresta tai Mikkelin Graaninrannasta tai merenrannalta Haminasta on huoleton valinta. Myös Tampereen Ranta-Tampellan ja Jyväskylän Äijälänrannan kodit yhdistävät kaupunkiasumisen upeisiin järvinäkymiin.

Tutustu myös YIT:n loma-asuntoihin, jos olet kiinnostunut kakkosasunnon sijaan vapaa-ajan asuntojen valikoimastamme.

Kaupunkikodista pääset nopeasti kulttuurin ja elämysten pariin

Arkisin luonnon rauhaa isomman kaupungin ympäryskunnassa ja viikonloppuisin elämyksiä kaupungin keskustassa – kuulostaa aika unelmatilanteelta, vai mitä? Jos haaveesi on nauttia rauhallisesta arjesta kaupunkielämyksillä höystettynä, voi kaupunkikoti elämysten keskiössä olla toiveidesi täyttymys.

Kaupunkikodissa nautit kulttuurista ja elämyksistä


Niin Tampereen Teatterineuvoksen, Helsingin Töölöntullin kuin Espoon Tuultenristin kodista pääset pikavauhtia teatterielämysten ja ravintolaillallisten pariin. Jos taas erinomaiset yhteydet ovat sinulle tärkeä kriteeri, tutustu rautatieaseman kupeessa sijaitseviin Oulun Asemantorni III:een, Oulun Telegrammiin sekä Turun Fabriikin Fionaan. Oman kaupunkikodin ansiosta sinun ei tarvitse enää milloinkaan stressata, miten pääset pitkäksi venyneen keikan tai näytöksen jälkeen kotiin keskustasta, kun kotiin pääsemiseen riittää vain muutama askel.

Koti on siellä missä läheiset ovat

Mikä olisikaan tärkeämpi syy kakkoskodin hankkimiseen kuin se, että se mahdollistaisi rakkaiden lähellä olemisen entistä tiiviimmin? Paluu lapsuuden maisemiin on ajankohtaista erityisesti silloin, kun omat vanhemmat alkavat ikääntyä ja jonkun on hyvä olla lyhyen matkan päässä, jos avuntarve yllättää. Kakkoskodin ansiosta voit olla aina tarvittaessa lähellä mutta hoitaa samalla omia asioitasi oman kodin rauhassa.

Kakkoskoti antaa lisää aikaa läheisten kanssa


Kakkoskodille on tarvetta myös silloin, jos isovanhemmat haluavat olla lähellä eri paikkakunnalla asuvia lapsenlapsiaan. Perheenlisäyksen yhteydessä apukäsistä ei ainakaan ole haittaa! Saman katon alla majailu saattaa tosin käydä pidemmän päälle haastavaksi, jos tilaa ei ole riittävästi – tällöin isovanhempien kakkosasunto lähistöltä on varteenotettava vaihtoehto. Kurkkaa, löytyisikö asuntohaustamme sinulle sopiva koti siltä paikkakunnalta, jossa sinun tulee vierailtua läheistesi luona aktiivisesti.

Kakkoskoti opiskelua tai työntekoa varten

Vietätkö osan ajasta opintojen parissa toisella paikkakunnalla? Oletko kyllästynyt jopa päivittäiseen ravaamiseen paikkakuntien välillä? Jos opiskelut sijoittuvat eri kaupunkiin kuin missä muu perhe asuu, voi kakkoskoti olla käytännön syistä paras ratkaisu.

Opintojen saattaminen maaliin tavoiteajassa helpottuu huimasti, kun aikaa ei mene jatkuvasti paikkakunnan vaihtamiseen. Läsnäoloa vaativien kurssien jälkeen on taas mukava palata toiseen kotiin läheisten luokse. Opiskelukoti sijaitsee siellä missä opinahjosikin: esimerkiksi Tampereen Hervannassa tai Joensuun Tulliportissa.

Kakkoskoti helpottaa aikuisiän opinnoissa tai toisella paikkakunnalla työskentelyssä


Joskus houkuttavaan työtarjoukseen tarttuminen saattaa vaatia muuttamisen toiselle paikkakunnalle, mutta koko perheen ei ole tarpeen laittaa elämää uusiksi muuton myötä. Tällöin kakkoskoti helpottaa elämää, kun molemmissa kodeissa on kaikki omat tärkeät tavarat, ja ainoa asia, jonka täytyy liikkua paikasta toiseen, olet sinä itse.

Seinäjoen Asemapäällikön kodeissa asut aivan Matkakeskuksen ja lukuisten työpaikkojen vieressä. Mikä olisikaan parempi sijainti esimerkiksi ulkopaikkakuntalaisen lääkärin kakkosasunnolle? Jos taas matkustat paljon lentäen, on kakkoskoti Lentolasta Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydestä oikea ratkaisu arkesi sujuvoittamiseen.

Tee arjestasi myös kakkoskodissa entistä sujuvampaa – löydät asumisen palvelut kootusti YIT Plussan palvelutorilta.

Selaa sopivia asuntoja

Kokosimme esimerkkejä YIT Kodeista, jotka soveltuvat erinomaisesti kakkoskodiksi. Lisää koteja löydät asuntohausta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista.