Inspiraatiota lasitetun parvekkeen sisustamiseen

Sisusta parvekkeesta lempipaikkasi

Lasitetut parvekkeet tuovat YIT Kotiin kaunista lisätilaa lähes vuoden ympäri. Innostu ideoistamme ja tee parvekkeesta sisustamalla suosikkihuoneesi!


Kuusi vinkkiä parvekkeen sisustamiseen

Lasitettu parveke antaa asukkailleen lisätilaa itselle tärkeimpiin asioihin varhaiskeväästä myöhäiseen syksyyn. Kokosimme inspiroivia kuvia YIT Kotien parvekkeista. Anna sinäkin persoonasi näkyä ja poimi sopivimmat ideat parvekkeesi sisustamiseen.

1. Luo lisätilaa ruokailuun tai oleskeluun

Raikas ilma ja linnunlaulu antavat sohvalla rentoilulle ja syömiselle mukavan lisämausteen. Monet nauttivat myös parvekkeella nukkumisesta kesäkaudella – luonto läsnä, mutta silti sade ei haittaa.

Lisätilaa ruokailuun tai oleskeluun

 

2. Perusta oma viherkeidas

Parveke on viherpeukalon paratiisi. Kasvien valintaan kannattaa panostaa: toivotko kotikokin yrttitarhaa, kukkaloistoa vai jotain muuta. Puntaroi, kuinka pitkään haluat kasvien elävän ja paljonko olet valmis niitä hoitamaan. Panostaja pääsee luomaan parvekkeestaan minikasvihuoneen ja helpottaja voi sijoittaa näyttäviin tekokasveihin. 

Parveke on viherpeukalon paratiisi

3. Sisusta paikka karvakuonoille

Lasitettu parveke tarjoaa oivallisen oleskelupaikan erilaisille lemmikeille. Korkealla liikuskelu ja ympäristön tarkkailu onnistuvat turvallisesti, eikä karvakuonon karkaamistakaan tarvitse pelätä. Mieti, mistä lemmikkisi pitää ja hyödynnä betonilattian viileys ja korkean aurinkopaikan lämpö.

Myös lemmikit nauttivat ajanvietosta parvekkeella Helsingin Kuninkaanpolussa

 

4. Harrasta parvekkeen rauhassa

Kanna joogamatto, kirjakasa tai vaikkapa maalausteline parvekkeelle. Sulje ovi perässäsi ja keskity harrastuksen vietäväksi ylhäisessä yksinäisyydessä.  

Harrasta parvekkeen rauhassa, kuvassa Jyväskylän Arvon Talo


5. Siirrä etätyöpiste ulkoilmaan

Miksi istua kaikki arkipäivät sisällä, kun etäpisteen voi siirtää keväällä kätevästi parvekkeelle. Kodin netti toimii, läppärin saa kätevästi kiinni laturiin ja raikas ilma antaa aivoille enemmän puhtia.

YIT-Lasitetun-parvekkeen-sisustus-Teodor-700x400.jpg


6. Loihdi rauhallinen leikkinurkka puuhailuun

Lapsille parveke on omaa huonetta kiehtovampi, mutta turvallinen paikka leikkiä. Vie vaikkapa keskittymistä vaativat lelut, kirjat ja piirustusvälineet kesäkaudeksi parvekkeelle. Oven saa kiinni ja pikkusisaruskaan ei pääse kaatamaan legotornia.

Vaasan Romeon parvekkeella rentoudutaan


Ihastu erilaisten parvekkeiden tunnelmiin

  • Parveke keittiön jatkeena
    Aamupalan uusi ulottuvuus

    Kevään ensimmäinen hidas aamupala parvekkeella. Kata kauniisti, valmista kiireettä. Lasillinen itse puristettua mehua ja iso muki tuoksuvaa kahvia. Lämmin tomaattileipä, jonka päälle voi lisätä basilikaa suoraan ruukusta. Linnunlaulu taustamusiikkina. Täydellinen aloitus päivälle. 

  • Parveke olohuoneen jatkeena
    Lisää tilaa oleskeluun

    On aika laajentaa rentoilua parvekkeelle. Siirrellä sohvatyynyt sopivaksi kasaksi ja vetää viltti jaloille. Lukea lehteä vaakatasossa tai ottaa nautinnolliset nokoset. Hengittää raikasta ilmaa, katsella taivaalla lipuvia pilviä. Vaipua hetkeksi virkistävään uneen.

  • Parveke viherhuoneena/puutarhana
    Yksityinen puutarha 

    Viherpeukalon paratiisi lasitetulla parvekkeella. Hyllyssä kokoelma lempiyrttejä. Huonekasvit kesälomalla ulkoilman hellittävinä. Oliivipuu ja muutama tomaatin taimi kokeilun vuoksi. Pinkit pelargoniat mietintämyssyssä. Kasvien hoitamisen lomassa istuskelua auringosta nauttien. Oma vihreä maailma.

  • Parveke leikkinurkkana
    Jännittävä paikka leikkiä

    Leikkinurkka parvekkeella antaa lapselle mielikuvistusta ruokkivaa lisätilaa. Pihan kukat ja kadunlakaisukone päätyvät osaksi leikkiä. Piirtäminen, lukeminen ja legojen rakentelu ovat mainiota tekemistä yksin tai oman kaverin kanssa parvekkeella. Tänne ei pikkusisarkaan pääse sotkemaan isojen leikkejä.


  • Parveke karvakuonoille
    Karvakuonojen näköalapaikka

    Karvakuonot nauttivat parvekkeesta ympäri vuoden. Sulo-kissan lempipuuhaa on tarkkailla naapurustoa kiipeilypuun ylimmältä tasolta auringon lämmössä. Ilo nauttii nahkaluun kaluamisesta viileällä betonilattialla. Turvallinen näköalapaikka kodin parhailla maisemilla.


  • Kodin suurin maisemataulu
    Kodin suurin maisemataulu

    Kodin maisemaparveke antaa asunnolle ylellisen tunnun. Vuodenaikojen mukaan muuttuva näkymä on kuin taulu, josta löytää aina uutta ihailtavaa. Veden pintaa ja horisonttia katsoessa mieli rauhoittuu ja oman elämän murheet asettuvat oikeaan mittakaavaan.


  • Parveke pääsiäisenä
    Tunnelmallinen juhlahuone

    Pääsiäisenä jälkiruoka nautitaan parvekkeella. Juhlatunnelma syntyy pienistä yksityiskohdista. Tipunkeltaisista kukista ja perinteisistä makuelämyksistä. Tuokkosesta annostellaan lasikulhoihin mämmiä. Päälle sirotellaan sokeria, reunalle lorautetaan kermaa. Tästä mausta alkaa kevät!


Ota yhteyttä