Inspiraatiota lasitetun parvekkeen sisustamiseen

Tee parvekkeesta lempipaikkasi

YIT Kotien lasitetut parvekkeet laajentavat kodin oleskelutilan parvekkeelle asti. Ota parvekkeestasi kaikki ilo irti ja anna persoonasi ja harrastustesi näkyä!


Ideoita parvekkeen sisustukseen

Kokosimme parvekeinnostujia varten inspiraatiopaketin, jossa esittelemme erilaisia tapoja lasitetun parvekkeen sisustamiseen. Näillä parvekkeilla ei tyydytä vain loikoiluun tai maisemien ihailuun, vaan parvekkeella näkyy myös kodin asukkaan harrastukset ja mielenkiinnon kohteet. Anna sinäkin itsellesi tärkeiden asioiden näkyä parvekkeellasi ja poimi jutusta sinulle sopivimmat ideat omalle parvekkeellesi!

1. Ulkoilmaihmisen miniparatiisi

Ulkona nukkuminen ja siihen liittyvä erähenkisyys on kasvattanut viime aikoina suosiotaan. Jos et ehdi lähteä joka viikonloppu luonnon helmaan karkuun kaupungin pölyjä, voit eräillä omalla parvekkeellasi. Parvekkeella nukkuminen tai syöminen on erilainen kokemus verrattuna siihen, että tekisit saman sisällä. Entä onko näkymä parvekkeeltasi oivallinen lintujen bongailuun? Jos on, niin kiikarit kouraan, havaintovihko auki ja lintukirja kainaloon – ja oitis parvekkeelle! 

Seinäjoen Ainon erähenkinen parvekesisustus


2. Lisätilaa harrastuksellesi

Oletko innostunut viime aikoina uudesta harrastuksesta? Vai oletko kenties joutunut sopeuttamaan vanhan harrastuksesi kotioloihin? Muista hyödyntää parvekkeesi tila harrastamiseen! Kanna joogamatto ja käsipainot parvekkeelle tai tartu siellä maalipensseliin, jos olohuoneessasi kaivataan tilaa muulle kuin harrastuksille. Parveke ei harrastamalla kulu!

Espoon Neptunuksen parvekkeella voi harrastaa joogaa


3. Etätyötä voi tehdä parvekkeeltakin käsin

Kuka väitti, että kotona työskennellessä töitä täytyy tehdä pöydän ääressä sisällä? No ei kukaan! Parvekkeella on aivan yhtä helppo tehdä töitä kuin sisälläkin – etenkin jos saat läppärisi kätevästi kiinni laturiin ja varjo antaa hieman suojaa koneesi näytölle. Lisäksi raikas ilma antaa aivoille enemmän energiaa kuin sisäilma. Etätyötilasta kotona löydät lisätietoa ja vinkkejä täältä. Testaa parvekkeella työskentelyä ja jaa kokemuksesi ystävillesikin.

YIT-Lasitetun-parvekkeen-sisustus-Teodor-700x400.jpg


4. Parvekkeella viherpeukalo saa villiintyä

Lasitettu parveke on oivallinen paikka kasveille – valoa riittää ja lasitus suojaa kasveja tuulelta ja muilta sääilmiöiltä. Parvekekasvien valinnassa kannattaa pohtia, mihin tarkoitukseen kasvi on, kuinka pitkään toivot sen elävän ja kuinka paljon olet valmis hoitamaan sitä. Innokkain viherpeukalo voi luoda parvekkeestaan minikasvihuoneen, kun taas vähemmän panostava voi sijoittaa tekokasveihin. Lue lisää parvekkeen vihersisustamisesta täältä

Vihersisustaminen on trendi myös parvekkeella, kuvassa Oulun Kaukonraitti


5. Jokaiselle kodin asukkaalle jotakin

Jaamme arkemme meille rakkaiden ihmisten ja eläinten kanssa. Parvekkeen sisustuksen suunnittelussa on syytä muistaa, ketkä kaikki parvekkeella viettävät aikaa, ja pohtia, miten heidän toiveensa voitaisiin ottaa huomioon.

Oli lemmikilläsi sitten tapana hakeutua aurinkoon tai varjoon, voit tehdä sille oman lepuuttelupaikan parvekkeelle. Myös aktiviteetit saavat lemmikit ihastumaan parvekkeella oloon, joten esimerkiksi kissan kiipeilypuun sijoittaminen parvekkeelle voi olla kissasi mielestä loistopäätös. Korkeilla paikoilla liikuskelu ja ympäristön tarkkailu onnistuvat harvoin yhtä turvallisesti kuin lasitetulla parvekkeella – eikä karkaamistakaan tarvitse pelätä.

Lasten leikit jatkuvat tilasta riippumatta. Parvekkeen eksoottinen ympäristö viehättää lapsia. Parvekkeelle rakennetussa leikkinurkkauksessa lapsi pääsee syventymään leikkeihinsä omaa huonettaan jännittävämmässä mutta silti hyvin turvallisessa paikassa.

Myös lemmikit nauttivat ajanvietosta parvekkeella Helsingin Kuninkaanpolussa


6. Nauti joutenolosta

Aina ei ole pakko sännätä suin päin kaikkialle, vaan välillä täytyy myös muistaa ottaa rennosti. Parvekkeen sohvan nurkkaan on mukava käpertyä hyvän kirjan kanssa tai vain nauttia auringonpaisteesta omalla aurinkopaikallaan. YIT Kodin parveke mukautuu vaikka viiden tähden hotellin kattoterassiksi, kun drinkit ovat kunnossa ja mielentila kohdillaan!

Vaasan Romeon parvekkeella rentoudutaan

YIT Kodin asukkaana sinulla on käytössäsi YIT Plussan palvelutori, jonka kautta voit tilata etuhintaan parvekkeen sisustustuotteita ja laadukkaita kaihdinratkaisuja. Palveluvalikoima vaihtelee alueittain. Tunnukset palveluun saat kaupanteon yhteydessä. Lue lisää palvelutorista.Parvekekuvia

Lue myös