Joustava yhtiölaina

Uuteen kotiin ilman pankkilainaa?

Yhtiölaina on hyvä vaihtoehto, jos haluat päästä uuteen kotiin pienellä pääomalla ilman pankkilainaa. Asumisen aikana maksat yhtiölainaa kuukausittain rahoitusvastikkeena.


Yhtiölaina sopii sinulle, jos et halua sitoutua henkilökohtaiseen pankkilainaan

Uuden YIT Kodin rahoittamiseen on tarjolla joustava yhtiölaina. Pääset asunnon omistajaksi maksamalla ainoastaan asunnon myyntihinnan. Loppuosan velattomasta hinnasta maksat asunto-osakeyhtiölle kuukausittain pääoma- eli rahoitusvastikkeena.

Yhtiölainan edut

Saat yhtiölainan ilman erillisiä vakuuksia.*
Yhtiölainasta maksetaan yleensä aluksi vain korkoja 1–2 vuotta, jolloin rahaa jää vaikkapa uuden kodin sisustamiseen.
Asunto voi olla helpompi myydä, jos siinä on yhtiölainaa. Potentiaalisten ostajien joukko on isompi, kun uudetkin omistajat voivat hyödyntää yhtiölainan - kaikki eivät nimittäin saa tai halua ottaa pankista velattoman hinnan suuruista henkilökohtaista lainaa.

*Jos asunnon yhtiölainaosuudeksi jää enemmän kuin 50 % asunnon alkuperäisestä yhtiölainaosuudesta, maksetaan asuntoyhtiön ennakkotilille 3-4 kuukauden pääomavastikkeita vastaava summa.


Yhtiölaina joustaa

Ensimmäiset 1–2 vuotta asunnon valmistumisen jälkeen maksat yhtiölainasta yleensä ainoastaan korot. Tämän jälkeen korkoihin lisätään myös yhtiölainan lyhennykset, jolloin pääomavastikkeen suuruus nousee. Halutessasi voit maksaa oman osuutesi taloyhtiön lainasta osittain tai kokonaan juuri ennen kotisi valmistumista. Jos maksat yhtiölainan kokonaan pois, et maksa pääomavastiketta lainkaan. Yhtiölainan korkoja ei voi vähentää omassa verotuksessa.

Voit myös myöhemmin lyhentää yhtiölainaa joko osittain tai kokonaan. Ylimääräinen lyhennys on yleensä mahdollista tehdä  1–2 kertaa vuodessa lainaehdoista riippuen. Jos myyt asunnon ennen laina-ajan umpeutumista, siirtyvät jäljellä oleva yhtiölaina ja siihen liittyvät pääomavastikkeet uuden omistajan vastuulle.

Lainaehdoissa on yhtiökohtaisia eroja. Tarkemmat tiedot kerrotaan kunkin asunto-osakeyhtiön asiakirjoissa, joihin ostaja on velvollinen tutustumaan ennen kaupan tekoa. YIT Asuntomyynti kertoo mielellään lisää yhtiölainasta.

Asunnon myyntihinta (mh)
Asunnon myyntihinta on summa, jonka ostaja maksaa myyjälle kaupan kohteena olevista asunto-osakkeista.

Velaton hinta (vh)

Velaton hinta on summa, joka muodostuu myyntihinnasta ja asunto-osakkeisiin kohdistuvasta yhtiölainaosuudesta. Velaton myyntihinta on asunnosta maksettava kokonaishinta.

Viimeksi katsomasi

Ota yhteyttä

Haluatko tietoa YIT Kodeista?

Jätä yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa sinua kiinnostavista asuinalueista ja uusista kodeista

Lue lisää