Naapuriopas Reeta Kunnas

Kysy Naapurioppaalta, Vantaa, Kivistö

REETA KUNNAS
Vantaa, Kivistö

"Jos ensimmäistä asuntoaan etsivä kaipaa apua, niin oman ensiasuntoni ostaminen on minulla tuoreena mielessä."

Kokemuksia Kivistöstä

Ostin kotini Kivistön uudelta asuinalueelta vuonna 2014, kun taloa vasta rakennettiin. Halusin ensimmäiseksi omistusasunnokseni uuden asunnon, jotta sain siihen mm. mieleiseni keittiön ilman remontointia. Sijainti valikoitui osittain siksi, että Kivistön vierestä kulkeva kehärata tarjoaa hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi työmatkalle.

Kivistön uusi keskusta rakentuu hiljalleen, ja tärkeimmät palvelut löytyvät jo läheltä. Suunnitelmissa on, että alueelle saadaan kaiken kaikkiaan 30 000 asukasta, eli ympärille nousee koko ajan uutta. Vastapainoa tuovat Kivistöä ympäröivä luonto ja maatilat, joita löytyy ihan kulman takaa.

Katso Reetalta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Laita viesti Reetalle.

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

  • Reeta, Kivistö

    "Parasta on nähdä alueen kehittyminen alusta saakka.
    Vaikka tiesin muuttavani keskelle rakennustyömaata,
    se ei haitannut minua."

Reetalta usein kysyttyä

Minkälaista porukkaa alueella asuu ja kenelle se sopii?

Alueella on melko paljon nuorta väkeä ja lapsiperheitä, ei kovin paljon vanhempaa väestöä, mutta lähellä on vanhusten palveluasuntoja. Alue sopii kaikille, mutta koska palveluita ei ole ihan lähellä, jotta pystyisi kävelemään esimerkiksi kirjastoon ja terveyskeskukseen, niin alue ei ehkä vielä tässä vaiheessa sovi vanhemmalle väestölle.

Onko alueella yhteisöllistä toimintaa?

Alueella toimii MarjaVerkko ry, joka tuo yhteisöllisyyttä alueelle järjestämällä erilaisia tapahtumia, kuten Kivistön kyläjuhlan ja joulumarkkinat.

Minkälaiset pysäköintitilat Kivistössä on?

Alueella ei ole maksuttomia pysäköintipaikkoja, joten jos meinaa itse autoilla, niin autohallipaikka kannattaa ostaa. Autohalleissa on myös maksullisia paikkoja esimerkiksi vieraille.

Kuuluuko lentokentältä melua?

Lentokenttä on lähellä, mutta lentomelua ei kuule sisälle, jollei ole ikkunat auki. Asunnon ikkunoista näkee kuitenkin lentokoneita, joita on kiva seurata.

Millaista on asua Kivistön rakentuvalla alueella?

On ollut kiva, kun on päässyt näkemään alueen kehittymisen ja rakentumisen ihan alusta saakka. Ensimmäisen kerran, kun kävin katsomassa taloa, paikalla ei ollut yhtään mitään, tieltä kaukaa näki, että tuonne se meidän talo tulee. Alueen rakentaminen on noin puolivälissä ja alueelle on suunniteltu muuttavan noin 30 000 ihmistä. Koska alueen rakentaminen on vielä kesken, ei alueella ole paljon palveluita. Esim. terveydenhuoltoa ja kirjastoa ei ole.

Reetan parhaat Kivistö-tärpit

ALUE JA YMPÄRISTÖ

" Junarata on lähellä, alle 30 min Helsingin keskustaan ja 9 minuuttia lentoasemalle.
" Hämeenlinnanväylä menee lähellä.
" Bussit kulkevat melko moneen paikkaan, myös yöllä kulkee bussi.

PALVELUT

" Alepa on vähän matkan päässä ja K-kauppa ihan vieressä.
" Muutama ravintola, uusi koulu ja paljon päiväkoteja on alueella.
" Kauppakeskuksen rakentaminen alueelle on viivästynyt.

TALO JA ASUNTO

" Melko hiljainen talo, ei pahemmin kuulu äänet.

Kartta ja palvelut

Määränpää: