Naapuriopas Pertti Tammi

PERTTI TAMMI
Tampere, Niemenranta

"Niemenranta on rauhallinen
ja mukava paikka.”

Kokemuksia Niemenrannasta

Olimme asuneet vaimoni kanssa YIT:n rakentamassa kodissa Hervannassa noin kaksi vuotta, kun Nestorin Aarre Niemenrannassa tuli myyntiin. Halusimme asettua hyvissä ajoin paikkaan, jossa kaikki ikääntyvien palvelut ovat valmiiksi lähellä.

Nestorin Aarteen kokonaispaketti miellytti meitä: Talossa on kaikki palvelut, kuntosali ja uima-allas. Vastaavaa ei löytynyt muualta. Uusi kotimme on nykyistä hieman suurempi ja rakennusaikana tehtiin pientä fiilausta meidän makuun, esimerkiksi saunassa vaihdettiin lauteet tervaleppään.
Niemenrannan alue tuli minulle tutuksi jo nuoruusvuosina, kun asuin Epilässä. Aika paljon paikat ovat siitä muuttuneet, mutta tämä on edelleen rauhallinen ja viihtyisä paikka.

Katso Pertiltä usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai asunnon ostosta. Soita tai lähetä viesti Pertille.
Puh.  0400 202 119

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

 • Pertti, Niemenranta

  "Siirtykää hyvät ihmiset senioritaloon,
  jos niitä rakennetaan."

 • "Ei mitään muuta ku lyö kättä
  päälle YIT:n kanssa ja lähtee."

 • "Jos sä lähet negatiivisella mielellä,
  ni ei se onnistu, vaan sillä, että sä
  lähdet hakeen elämänkokemusta uutta,
  oot sää sitte nuori tai vanha."

Pertiltä usein kysyttyä

Mitä etuja senioritalossa asumisessa on?

Talossa on uima-allas ja kuntosali, joissa Ikifit vetää säännöllisesti jumppia. Kerran viikossa talossa on sairaanhoitopalvelu ja kerran vuodessa lääkäripalvelu. Talossa pidetään hyödyllinen muistijumppa kerran viikossa, torstaisin naiset pitävät naisille keskusteluhetkeä ja käsityökerhoa, miestensauna on joka torstai kahdeksalta. Senioritalossa tulee siis väkisinkin kanssakäymistä, sillä siellä on erilaista toimintaa. Siinä nostan YIT:lle hattua, että on lähdetty tällaiseen kokeiluun.

Miten kuvailisit Niemenrannan aluetta?

Tämä voi olla tällä hetkellä Tampereen kehittynein keskus kokonaisuudessa. Kun tämä saadaan lopulliseen muotoon, voi olla hyvinkin viihtyisä paikka. Syrjässä kaupungin keskustasta ja silti keskusta näkyy.

Mitä Niemenrannan ympäristöstä löytyy?

Alueella on paljon vanhoja rakennuksia, jotka Museovirasto on määrännyt säästettäväksi, vieressä Niemenkartanon rakennukset, ja siitä eteenpäin Niemensaha. Enqvistin paperitehdas on myös alueella. Hiedanrannassa oleva punainen tiilirakennus on Nottbeckien kesähuvila. Puuilon takana on kuninkaanhauta eli Nottbeckien sukuhauta.

Onko rakennustyömaan lähellä asuminen ollut rasite?

Eihän rakennustyömaa voi olla rasite, koska siinähän ihmisille rakennetaan asuntoja.

Miten yleensä liikutte paikasta toiseen?

Omalla autolla. Meillä on vuokrapaikka, koska omia paikkoja ei ole vielä rakennettu, oma autopaikka tulee Meesakadun puolelle. On kuitenkin väliaikainen paikka.

Toivoisitko johonkin muutosta?

Jonkin näköinen päivittäisruokakauppa pitäisi olla lähellä, jotta olisi ihmisen helpompi liikkua. Salekin tuli liian kauas.

Pertin parhaat Niemenranta-tärpit 

ALUE JA YMPÄRISTÖ

" Luonto ja järvi ovat lähellä.
" Alueella asuu kaikenikäisiä ihmisiä, vanhaa ja nuorta ja siltä väliltä.

PALVELUT

" Lähin kauppa Prisma n. 1,5 km päässä.
" Alueella toimii PALI, Tampereen palveluliikenteen bussilinja.

TALO JA ASUNTO

" Talo ja naapurit ovat hiljaisia.
" Omia autopaikkoja ei ole vielä rakennettu, mutta väliaikainen vuokrapaikka on.
" Ilmastointi on keskusilmastointi, ei huoneistokohtainen.

Kartta ja palvelut

Määränpää: