Naapuriopas Jan Tuominen

JAN TUOMINEN
Rovaniemi, Kiela

"Kiela ei tunnu olevan liian keskustassa, vaikka onkin aivan keskustassa.”

Kokemuksia Kielasta

Olen asunut Kielassa nyt puolitoista vuotta 3-vuotiaan poikani kanssa. Uuden asunnon myötä saimme asunnossamme kaikki kerralla kuntoon ja olemme olleet tyytyväisiä. Parasta Kielassa on mielestäni loistavan keskustasijainnin lisäksi koko alueen yhteispiha. Hyvin suunniteltu piha-alue kannustaa asukkaiden yhdessäoloon. Lisäksi suljettu pihapiiri on lapselle erityisen turvallinen ympäristö.

Kaikki keskustan palvelut ovat Kielassa käytettävissä. Erityisen mukavaa on se, että talvellakin pääsee mistä tahansa talosta parkkihallin kautta palveluiden ääreen, vaikkapa neuvolaan. Ei tarvitse pitää lasta ulkona huonolla säällä. Hyvällä säällä puolestaan ulkoilureitit ja hiihtoladut mahdollistavat ulkoilun käytännössä aivan kotiovelta.

Katso Janilta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Soita tai lähetä viesti Janille.
Puh. 040 828 1783

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

Janilta usein kysyttyä

Mikä on erityisen hyvää kodissasi?

Kaiken uutuuden lisäksi se, että asumme alimmassa kerroksessa, koska kesällä voi kulkea suoraan leikkipaikalle, jonne on myös suora näköyhteys. Tämä helpottaa arjen ruljanssia huomattavasti.


Onko uuden asunnon kanssa ollut huonoja kokemuksia?

Asunnon viimeistelyssä oli pientä huolimattomuutta. Tulenevat kuntoon viimeistään vuosikorjauksen yhteydessä. Tämä oli lähinnä kosmeettista, ei mitään vakavaa. Asunto on silti laadukas.


Kenelle suosittelisit Kielaa asuinalueena?

Ehdottomasti suosittelen kaikille. Lapsiperheille alue on aivan mahtava. Lisäksi hintataso on mielestäni aika edullinen.


Minkälaista on asua uudella, rakentuvalla alueella?

Alue rakentuu aika hauskasti. Käytännössä samaan riviin rakennettavan viereisen talon rakentaminen kuuluu. Kun viereinen talo valmistuu, seuraavien talojen rakentamisesta ei kuulu enää mitään. Kyllähän rakentamisen aika vähän häiritsee, hiekkaa kulkeutuu sisään ja niin poispäin. Positiivista on kuitenkin se, että aina, kun uusi talo valmistuu, yhteisaluetta syntyy enemmän.


Mikä Kielan alueessa on erityistä?

Kielan taloyhtiöiden puheenjohtajat muodostavat yhteistyöelimen. Näin käytettävissä on enemmän asiantuntijuutta ja alueen asioita saadaan tehokkaasti ajettua läpi. Kielassa asukkaana pääsee myös vaikuttamaan asioihin. Itselleni lasten asiat ovat lähellä sydäntä, joten saan vapaasti vaikuttaa niiden kehittämiseen alueella.

Janin parhaat KIELA-tärpit 

ALUE JA YMPÄRISTÖ

”Kielan ympäristö on mukavan puistomaista. Joen varren ulkoilureitit ovat todella hyvät, myös koiranomistajia ajatellen.

”Kielasta ei tarvitse kävellä kuin muutama sata metriä hiihtoladulle. Tämä on kaupungin keskustassa aika luksusta.

”Kielan naapurissa on iso Angry Birds- puisto. 

PALVELUT

”Kielassa kaikki keskustan palvelut ovat käytettävissä.

”Ruokakauppa on vieressä, kirjasto näkösällä ja terveyskeskuskin suht lähellä.

”Lähin päiväkoti on saman kadun varrella. Lounaspaikka ja kukkakauppa ovat aivan naapurissa.

”Palveluiden ääreen, vaikkapa neuvolaan, pääsee suoraan sisäkautta parkkipaikkojen läpi.

TALO JA ASUNTO

”Kielan yhteispiha-alue on todella hieno. Piha-alueelta löytyy alueen asukkaiden yhteinen grilli ja pergola.

”Uusille asukkaille kaikki pihapiirissä on valmiina.

Kartta ja palvelut

Määränpää: