Naapuriopas Hannele Tuunainen

HANNELE TUUNAINEN
Jyväskylä, Kangas

"Minua viehättää alueella vanha tehdasympäristö, luonnonsuojelualue ja Tourujoki."

Kokemuksia Kankaasta

Muutin Jyväskylän Kankaalle, lähemmäs keskustaa, kun kotini Palokassa kävi liian suureksi. Uusi talo valmistui huhtikuun 2017 lopussa ja minä muutin alueelle heti avaintenjakopäivänä. Kankaan alue on kiinnostava, koska se kehittyy koko ajan. Keskusta on lähellä, kuten myös luonto. Tourujoen luonnonsuojelualue, kanava ja, mikä ihaninta, vanha suojeltu tehdas ovat aivan vieressä. Jyväskylän keskustaan on näppärä kävellä tai polkaista pyörällä, lähikauppaankin on vain pieni kävelymatka.
Piha-alueet ovat koko alueen yhteiset ja naapureihin pääsee tutustumaan koko alueen yhteisessä pihapiirissä. Suunnitelmissa onkin vireä alue, kaiken ikäisille. Toivonkin, että Kankaan alueelle muuttaa ihan kaikenlaisia ihmisiä!

Katso Hannelelta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Soita tai lähetä viesti Hannelelle.
Puh. 0400 808 816

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

"Tämä tuntu paikalta, missä haluais jatkaa tätä elontaivalta."

"Ihanaa päästä elämässään ensimmäistä kertaa täysin uuteen kotiin."

"Mul on monta paikkaa kotona, missä mää viihdyn hyvin."

Hannelelta usein kysyttyä

Miksi valitsit Kankaan alueen?

Halusin lähemmäksi keskustaa ja kerrostaloon, ja minua on aina viehättänyt tämä osa Jyväskylää. En halunnut kuitenkaan ihan keskustaan, hieman täytyy olla vihreää ympärillä ja täällä sitä on, vaikka alue rakentuukin tiiviisti. Minua viehätti myös vanha tehdasympäristö, luonnonsuojelualue ja Tourujoki. Täällä satsataan myös taiteeseen eri tavoin: tapahtumiin, pysyvään taiteeseen ja vaihtuvaan taiteeseen.

Onko alueella yhteisöllisyyttä?

Meillä on asuttu niin vähän aikaa vasta, joten kovin paljon ei vielä ole yhteisöllisyyttä syntynyt, mutta asukasyhdistys yrittää saada ihmisiä innostumaan yhteisestä toiminnasta, jotta pääsee vaikuttamaan asioihin.

Kenelle alue sopii?

Alue sopii ihan kaikenikäisille ja kaikenlaisille ihmisille, sillä tänne tulee paljon erilaisia asumismuotoja. Meidän talon ihmiset ovat aivan mahtavan mukavia ja useimmat ihmiset tervehtivät toisiaan. Talossa on paljon sijoitusasuntoja, joissa asuu ihastuttavia ja kohteliaita nuoria opiskelijoita.

Mitä etua on täysin uudelle asuinalueelle muuttamisessa?

Siinä on jotain vähän erikoista, että olemme muuttaneet tänne kaikki samaan aikaan. Koen, että olemme ikään kuin samassa veneessä. Puheenaiheita löytyy myös helposti, on helppo alkaa juttelemaan ihmisille.

HANNELEN parhaat tärpit KANKAAN ALUEELLE

ALUE JA YMPÄRISTÖ

" Alueella on kätevää kulkea jalan ja pyörällä, ei tarvitse autoa.
" Liikenneyhteydet toimivat hyvin, matkakeskus on lähistöllä.
" Tourujoki virtaa ihan lähellä.

PALVELUT

" Lähikauppa on kävelymatkan päässä.
" Lisää lähipalveluita tulee, kun alueen asukasmäärä kasvaa.
" Kauppoja on myös hieman kauempana Seppälän alueella, jonne on hyvät yhteydet.

TALO JA ASUNTO

" Talo on hiljainen, ei juurikaan kuulu naapurien ääniä.
" Läheisen työmaan äänet eivät häiritse, kun ikkunat ovat kiinni.
" Esteettömyyteen on panostettu asunnossa ja talon ympäristössä.

Kartta ja palvelut

Määränpää: