Remontti - milloin kannattaa aloittaa

Moni haaveilee kodin remontoimisesta, mutta usein jo ajatus aloittamisesta uuvuttaa. Yhä useammin mietitään uusia ratkaisuja säilytykseen, toivotaan raikastusta sisustukseen ja pohditaan materiaalien ja kodinkoneiden ympäristöystävällisyyttä. Remontin ajankohtaisuus riippuu paljon elämäntilanteesta ja kun se muuttuu, syntyy tarpeita ja haaveita.


Kodin päivityksiä tehdään ennen muuttoa, mutta on tavallista tehdä niitä myös muutaman kuukauden asumisen jälkeen. Itse asiassa vasta silloin alkaa monesti huomata asioita, jotka kaipaavat muutosta, kuten säilytystilojen toimivuus tai seinien väri. Tulee pohdittua, toisiko liukuovi työpisteelle enemmän tilaa saranalliseen oveen verrattuna tai avartaisiko lasiseinä mukavasti koko asuntoa. Monet tarpeet kumpuavat enemmän kodin asukkaista kuin sen iästä.

Mitä remontti maksaa ja kuka sen tekee?

Remontin hintaa ja toteutustapaa suunnitellessa kannattaa pohtia, onko aikaa neuvottelujen käymiseen ja projektinhallintaan, tunteeko hyvin erilaiset materiaalivaihtoehdot, omistaako remontissa tarvittavat työkalut ja osaako käyttää niitä. Jos päättää toteuttaa remontin itse, voi säästää rahallisesti, mutta aikaa ja hermoja tulee varata enemmän.

Katja Törmänen, YIT Kodin remonttipalveluiden vastaava harmittelee remonttihaaveiden haalenevan, kun asukkaat tuntevat urakan liian suureksi. Hän lohduttaa, että remontti etenee pala palalta, eikä sitä tarvitse haukata kerralla. Edellä mainittuja taitoja ei välttämättä tarvitse osata itse, vaan voi turvautua ammattilaisen apuun. Remonttipalvelut on matalan kynnyksen palvelu, jossa autetaan kaikessa remontointiin liittyvässä.

Yksityishenkilön saattaa olla vaikeampi neuvotella tavarantoimittajien kanssa hinnat samalle tasolle kuin ammattilaisten, joilla on jo valmiiksi hyvät ja usein pitkäaikaiset suhteet tavarantoimittajiin. Itsekin sisustussuunnittelijana toimiva Katja arvostaa toimivia kumppanuuksia. ”Olemme etsineet asiakkaan parhaaksi mukavimmat ja ammattimaisimmat kumppanit, joiden kanssa olemme neuvotelleet sopimushinnat. Asiakas välttyy uuvuttavalta kilpailuttamiselta, mutta saa taloudellisen hyödyn ja osaavat tekijät. Katso hintaesimerkit remonteista.

”Joskus jo ajatus remonttiluvan hakemisesta tai muutostyöilmoituksen tekemisestä voi sammuttaa remonttikipinän”, Katja kertoo ja jatkaa: ”Vaikka osakkaan vastuulla on tehdä hakemukset itse sähköisillä lomakkeilla, autan tarvittaessa konkreettisesti niiden laatimisessa”. YIT Kodin remonttipalveluissa ollaan valmiita ottamaan koppi asiakkaiden haaveiden toteuttamisesta; oli kyse pienestä pintaremontista tai koko kodin remontista.

Remonttipalvelutiimi auttaa unelmien toteuttamisessa

Katjan mukaan YIT Kodin remonttitiimin vahvuutena on kommunikaation helppous ja joustavuus. Palautteen perusteella asiakkaat ovat arvostaneet sitä, että he tietävät aina, kenelle soittaa ja kuka numerossa vastaa.

Puhumme aidosti asiakkaan kanssa samaa kieltä ja selitämme asiat kansantajuisesti.


”Pyrimme tarjoamaan asukkaille mahdollisimman huolettoman remontin! Toimimme yhden luukun taktiikalla, ja minä olen se, joka luukulla häärää”. Katja nauraa ja täsmentää, että hän toimii yhdyslenkkinä asiakkaan ja kumppaneiden välillä. Remonttipalvelutiimi on pieni ja ketterä, eivätkä projektista vastaavat ihmiset vaihdu jatkuvasti. Tällöin myös viestintä on sujuvaa.

YIT-Remonttipalvelut-haastattelu-3.jpg


Remontin suunnittelu alkaa kotikäynnistä

Kotikäynti on maksuton palvelu, joka ei velvoita tilaukseen, ja josta on helppo lähteä liikkeelle. Katja kertoo, että lähtökohtana on aina asiakkaan tarve: ”Me emme sanele mitään, vaan kuuntelemme asiakkaan remonttitarpeita ja haaveita, ja sitten lähdemme yhdessä miettimään toimivimpia ratkaisuita.”

”Asiakas on aina puikoissa ja meillä on aito halu auttaa ja palvella.”


Tapaamisen ja keskustelun jälkeen asiakas saa kustannusarvion ja aikataulutetun remonttisuunnitelman päätöksenteon tueksi. Jos kokonaisuus on mieluinen, ammattilaiset remontoivat kodin suunnitelman mukaisesti - laatutakuulla. Asiakas pääsee tapaamaan myös remontin tekijät, jolloin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa vastauksen suoraan. Koska YIT on rakentanut kodit ja tuntee niiden rakenteet läpikotaisin, sen ammattilaiset osaavat tarjota aidosti toimivia remonttiratkaisuita. Remonttipalvelut toimii tällä hetkellä Pääkaupunkiseudulla.

Katja Törmänen
YIT Kodin remonttipalveluiden vastaava, sisustussuunnittelija