Kotimuotoilu - vähemmän sähellystä arkeen

ENEMMÄN ELÄMÄÄ MUKAVUUSALUEELLA

Kotimuotoilu on uusi filosofiamme, jonka tavoitteena on sujuvampi arki YIT Kotien asukkaille. Haastoimme kotimuotoilijamme suunnittelemaan monikäyttöisiä tiloja ja fiksuja palveluja paremman arjen puolesta. Syntyi uudenlainen koti, jossa on kaikkea juuri sopivasti, ei mitään liikaa eikä liian vähän. Tervetuloa mukavuusalueelle. 

Kotimuotoilun periaatteet

1. Yhdellä tilalla on monta käyttötapaa:  fiksusti suunniteltuna yhdestä huoneesta on moneksi.
2. Vain tarpeellinen on hyvää muotoilua: ei vajaakäytöllä olevia neliöitä, mutta tarpeeksi tilaa.
3. Sisustus on helppo valita omannäköiseksi: valmiit tyylit kätevästi nettipalvelun kautta.
4. Arki sujuu kotona ja sen ulkopuolella: asumisen palvelut helpottavat elämää.

Kotimuotoilun parhaat palat

 • kotimuotoilu-sisustus-yit
  Kylpyhuone, josta on moneksi

  Monitoimisessa kylpyhuoneessa sujuvat kaikki arjen toiminnot peseytymisestä pyykkäykseen.

 • kotimuotoilu-sisustus-yit
  Kodinhoitotila, joka on juuri tarpeeksi

  Tilaa säästävä kodinhoitotila piiloutuu oven taakse silloin, kun et sitä tarvitse.

 • kotimuuotoilu-keittiö-yit
  Keittiö, joka toimii arjessa ja siitä irtiotossa 

  Hyvin muotoiltu keittiö sopii elämän eri hetkiin ja viimeistelee kodin tyylin.

 • Siistejä ja helppohoitoisia yksityiskohtia
  Siistejä ja helppohoitoisia yksityiskohtia

  kiinnitimme WC-istuimen seinään. Moderni ja tyylikäs ratkaisu on helppo pitää puhtaana.

 • kotimuotoilu-smartpost-yit
  Kaupan noutopiste, joka on omassa kotitalossasi

  Vaivaton lähetysten noutopiste, Smartpost, löytyy omasta talosta ja säilyttää kauppakassitoimitukset kylmässä.


tutustu kotimuotoiluun - katso video

Sisustusvalinnat

OMANNÄKÖINEN SISUSTUS KÄTEVÄSTI NETTIPALVELUSSA

Sisustusideoiden etsiminen on mukavaa ajanvietettä. Moni meistä ei kuitenkaan ehdi tai halua arvuutella sävyjen ja materiaalien yhteensopivuutta. Suunnittelimme uuteen kotiisi valmiit sisustuskokonaisuudet, joista voit valita helposti omaan tyyliisi sopivan.

Sisustuskokonaisuuteen kuuluu aina teeman mukainen keittiö, kaapistot sekä lattiamateriaali. Halutessasi voit sisustaa oman makusi mukaan yhdistelemällä materiaaleja eri tyyleistä. Voit myös vaihtaa keittiön koneiden väriä ja maustaa oman kokonaisuutesi sopivilla vetimillä. Kaiken tämän teet vaivattomasti nettipalvelussamme.

 

Sisustustyylit

Kodin hintaan kuuluu kolme vaihtoehtoista sisustuskokonaisuutta, Kuura, Usva ja Hehku. Lisämaksusta sinulla on kolme sisustustyyliä lisää, Aamunkoi, Päivänkajo ja Iltarusko. Kuvissa näet esimerkit sisustustyyleistä.

Materiaalit voivat vaihdella taloyhtiöittäin. YIT Asuntomyynnistä saat tiedon sinua kiinnostavan asunnon materiaaleista.

Katso kodit, joissa kotimuotoilu näkyy

Kotimuotoilu näkyy myös Smarteissa

Taltuta tavaravuori  – tutustu järjestelyvinkkeihin

Pyysimme ammattijärjestäjä Ilana Aaltoa jakamaan parhaat kodin järjestelyvinkkinsä. Ilana varusteli Riihimäen Pikkusirkun kolmion äidin ja tyttären noin 1000 arjen tarpeellisella tavaralla. 

Katso yksityskohtaisemmat vinkit kodin järjestelyyn

Katso kuinka arki sujuu, kun on paikka kaikelle.  Kodin käyttöesineet ja -tavarat on hankittu Kierrätyskeskuksesta.

 • Suihkuverhotanko kenkähyllynä ja kuivaustelineenä
  Näppärästi lisätilaa jousitangolla

  Pyykinkuivausteline keskellä olohuonetta? Eteisen kenkätelineen alla laatikollinen hiekkaa eikä imurilla mahdu alle? Pullot ja putelit sikin sokin siivouskaapissa? Ratkaisu näihin pulmiin on suihkuverhotanko!

  Jousella kiristyvä tanko on näppärä pingottaa paikoilleen ilman poraamista. 

  Lue lisää

  Unohda pyykin ripustaminen narulle ja jopa viikkaaminen – tankoon saat vaatteet henkareissa kuivumaan ja siitä suoraan kaappiin.

  Kengät voi tangoilla nostaa sopivaan korkeuteen niin, että niiden alta siivoaminen käy nostelematta. Siivouskaapissa tangoilla saa käytännöllistä lisätilaa, johon tarvikkeet ja pullot voi ripustaa. Keksitkö lisää käyttökohteita? 

 • Vaatesäilytyslaatikko kestokassista
  Eroon sortuvista vaatepinoista

  Veditkö paidan pinosta kiireessä ja koko pino sortui kaapin hyllylle? Vaatteiden viikkaaminen pystyyn korjaa ongelman! Pystyviikatut vaatteet eivät kaatuile ja näet kerralla kaikki vaatteesi. Taittele vaateriveille tukea antavat reunat edullisesti kestokasseista. 

 • Puolipitoisten vaatteiden naulakko
  Paikka puolipitoisille vaatteille

  Mitä tehdä vaatteelle, jota on vähän käytetty mutta joka ei vielä ole valmis pesuun? Monessa kodissa nämä puolipitoiset pyörivät sohvilla, kuntopyörien päällä ja lattioilla. Turhaa pyykkiä syntyy.


  Lue lisää

  Paikka kaikelle, myös puolipitoisille! Pysty- tai seinänaulakkoon vähän pidetyt vaatteet on helppo heittää ja siitä ne myös löytyvät, niin että tulevat käytetyksi loppuun ennen pesuun laittamista.

 • Paperien 3-portainen arkistointi
  Taltuta paperikaaos

  Yksi kotien suurimpia järjestämishaasteita on sisään tulviva paperi. Taltuta paperit kolmen lokeron menetelmällä.

  1. Tee: Laskut, kutsut ja muut, joihin pitää reagoida. Tarkasta kerran viikossa.
  2. Lue: Kiireettömät paperit, joihin pitää vielä perehtyä, kuten sopimuspaperit tai pöytäkirjat. Käy läpi kerran kuussa.

  Lue lisää

  3. Arkistoi: Paperit, jotka on säästettävä vuosia, kuten sopimusasiakirjat ja verotuksen tositteet. Kun laatikko täytyy, siirrä paperit kodin arkistoon.

  Arkisto: Unohda vaivalloinen mapittaminen ja arkistoi paperit rentoon riippukansiolaatikkoon. Nimeä riippukansiot teeman mukaan – verotus, vakuutukset, todistukset jne. – ja sujauta uusin paperi viimeiseksi.

 • Lehtikoteloiden käyttö kestokassien järjestämisessä
  Kassit kuriin

  Muovipusseja ja kestokasseja tursuaa joka paikasta, mutta juuri sopivan kokoista ei löydy kun sitä tarvittaisiin. Viikkaa pussit lajin mukaan lehtikoteloihin. Kotelo antaa rajat sille, miten monta kassia sinulla voi olla. Sopiva kassi on helppo ottaa mukaan ja turhien muovipussien virta kotiin lakkaa.

 • vaunu aktiivisen käytön tavaroille
  Usein käytetyt esille

  Ahkeran askartelijan tarvikkeet ovat aina käyttövalmiina tarjoiluvaunussa. Järjestä tavarat sen mukaan, miten tiuhaan niitä käytetään. Päivittäisessä käytössä olevat tavarat saavat paikat, joihin on helpoin päästä käsiksi. Laita harvoin tarvittavat tavarat yläkaappeihin, takariviin tai varastoon. 

 • Kapselipuvusto pelastaa aamut

  Kaappi täynnä vaatteita, mutta ei mitään päälle pantavaa? Suomalaisten vaatekaapeissa on keskimäärin 300 vaatekappaletta. Silti asujen valitseminen tuottaa päänvaivaa tai pukeudumme päivästä toiseen samoihin lempivaatteisiin. 

  Lue lisää

  Helpota aamujasi valitsemalla vaatteidesi joukosta muutama kymmenen keskenään yhteensopivaa vaatetta – tästä määrästä syntyy jo satoja asuyhdistelmiä. Nyt voit valita ”kapselipuvustostasi” päivän asun vaikka silmät suljettuna ja olet silti aina tyylikäs.

  Pakkaa muut vaatteet ylähyllyille tai siirrä toiseen kaappiin. Shoppaile varastoiduista vaatteistasi uusi kapselipuvusto aina vuodenajan vaihtuessa.

 • Varavuodevaatteilla täytetyt tyynyt
  Lisää säilytystilaa sisustustyynyistä

  Vievätkö kyläilijöiden vuodevaatteet arvokasta kaappitilaasi? Säilytä vierastyynyt ja -peitot isojen sisustustyynynpäällisten sisällä. Saat muhkeat tyynyt lattialla löhöilyyn tai sohvalle.

 • Pienille ja kierrätettäville omat laatikot
  Lastenvaatteiden kierto rullaamaan

  Lapsiperheissä vaatteita jää pieniksi jatkuvalla syötöllä. Järjestä pieneksi jääneille oma laatikko lapsen vaatekaappiin tai pyykkihuollon lähettyville. Kun se täyttyy, on aika kierrättää vaatteet eteenpäin. Näin väärän kokoiset vaatteet eivät pyöri hyllyillä tyhjänpanttina.

 • Keittiön avohylly jokapäiväisille astioille/ esineille
  Korista käyttöesineillä

  Tavaran paras sijainti on lähellä käyttöpaikkaa. Keittiössä astiat sijoitetaan lähelle astianpesukonetta tai ruokapöytää, ruuat ja ruuanlaittovälineet lähelle liettä ja uunia. Astiat ja tarvikkeet, joita käytetään harvoin, kuuluvat ylimmille hyllyille. Korista keittiön avohylly päivittäin käytetyillä astioilla. Siitä astiat on helppo kattaa pöytään. 

Katso ammattijärjestäjän vinkit videolta

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...