Ytimessä

Tulevaisuuden elävät, toimivat ja kestävät kaupungit rakennetaan yhdessä. Johtavana kaupunkikehitysyrityksenä haluamme käydä sidosryhmiemme kanssa jatkuvaa keskustelua kaupunkien tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan rakentamaan huomisen kaupunkeja!

Pahoittelemme, ei tuloksia tällä hakukriteerillä.

Vartin kaupunki -podcast

Vartin kaupunki -podcastissa puhumme kestävistä kaupunkiympäristöistä ja elämästä 15 minuutin kaupungeissa. Uskomme, että sujuvassa kaupungissa kaikki arjen tärkeät asiat tulisi saavuttaa vartissa kävellen, pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä. Podcastia juontaa kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtajamme Juha Kostiainen. Podcast myös kuunneltavissa useimmissa podcast-sovelluksissa (SpotifyApple Podcasts, Google Podcasts, Breaker, Overcast, Pocketcasts, RadioPublic). Tervetuloa kuuntelemaan!

Katso kaikkien jaksojen kuvaukset ja lataa Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri täältä.

Jakso 1: Haluavatko suomalaiset yhä asua kaupungeissa? 

Jakso 2: Onko tiiviimpi parempi?

Jakso 3: Tuhoaako korona joukkoliikenteen?

Jakso 4: Kuka enää haluaa toimistolle?

Jakso 5: Mihin kaikkeen kodin tulee taipua?

Jakso 6: Onko olemassa kaupunkia ilman kauppoja?

Jakso 7: Millaisia ovat tulevaisuuden kaupungit?

#kaupunki2020

Tutustu asiantuntijoidemme johdolla siihen, miten tulevaisuuden kaupunkeja rakennetaan sekä millaisia kaupungit ovat tänään ja huomenna!

Verkkokauppa muuttuu: palvelulliset nettikaupat tulevat

Kaupallinen johtaja Pirjo Aalto kertoo kaupan muutoksesta nettikaupan kehittyessä.

Lähiöiden tulevaisuus 2020-luvulla

Kaavakehityspäällikkö Karoliina Hartiala kertoo, miten lähiöt kehittyvät 2020-luvulla ja miksi on tärkeää, että lähöitä ja niiden arvoa kehitettäisiin ja ylläpidettäisiin.

Raideliikenne 2020-luvulla

Väylärakentamisen johtaja, Jarkko Salmenoja, kertoo miten hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet avittavat kiskoliikenteen kehittämistä.

Taloyhtiöiden korjausvelka kasvaa – mikä neuvoksi?

YIT Talon Tekniikan toimitusjohtaja Sampo Kautto uskoo, että tehtyjen peruskorjausten laajuus ja oikeat energiaratkaisut ovat ratkaisevassa asemassa asumiskustannusten nousun hillinnässä.

Digitalisaatio rakennusalalla 2020-luvulla

YIT:n asumisen kehitysjohtaja Marko Oinas kertoo, miten digitalisaatio ja rakentamisen teollistuminen tulevat etenemään 2020-luvulla.

Asumisen tarpeet moninaistuvat: Toive helppoudesta

Asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava johtaja Pekka Helin uskoo, että 2020-luvulla kuluttajien asumisen tarpeet tulevat moninaistumaan. Kaikkia asukkaita yhdistää toive helppoudesta.