Kalliorakentaminen

Kalliorakentaminen

Maanalaiset rakentamisen ratkaisut ja kaavoitus mahdollistavat erilaisia kalliotiloihin sijoitettavia kohteita.

Kalliorakentamisen kohteita

Kalliorakentamisen kohteita voivat olla esimerkiksi urheiluhalli, pysäköintilaitos, lämpövoimala, vesilaitos tai jäteveden käsittelylaitos. Kaupungistuminen luo tarpeita liikenteen ratkaisuille ja toimivalle infralle. Toimintoja kuten metro-, rata- ja liikennetunneleita tai yhteiskäyttötunneleita, voidaan sijoittaa kalliotiloihin. Lisäksi jo olemassa olevat vanhat kalliotilat ja tunnelit vaativat saneerausta elinkaarensa jatkamiseksi tai niiden käyttötarkoitusta voidaan muuttaa alkuperäisestä.

Tarjoamme kalliorakentamisen palveluita ja ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin ideoinnista ja suunnittelusta valmiiseen lopputuotteeseen. Erikoisosaamistamme ovat erilaisten vaativien kalliotilojen louhinta ja lujitustyöt, tunneli- ja kaivosurakointi ja avolouhinnat. Myös kuilujen louhinta, kalliotilojen saneeraus, rakennuskaivannot ja kalliotilojen sisustustyöt kuuluvat kalliorakennus-palveluihin.

kalliorakennusta

Kehitämme kalliorakennusta

Käytämme kalliorakennuksessa reaaliaikaista tuotannonohjausjärjestelmää, johon yhdistetään tunnelin louhinnassa käytettävät laitteet. Käytössämme on laaja valikoima kallion poraus-, panostus-, lujitus- ja tiivistyskalustoa, joka soveltuu erityyppisiin, suuriin ja pieniin louhinta- lujitus- ja tiivistystöihin. Alan johtavana yrityksenä kehitämme jatkuvasti uusia toteutus- ja toimintamalleja kalliorakentamiseen asiakkaan tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällaisia ovat jo nykyisissä kohteissa käytössä olevat yhteistoiminnalliset urakkamuodot. Osallistumme myös louhinta- ja kaivoskoneiden tuotekehittelyyn yhdessä valmistajien kanssa.

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti, jotta oikea tiimi osaa vastata sinulle. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa