Uuden kodin kustannukset

Asunnon myyntihinta ja velaton hinta

Asuntojen myynti-ilmoituksissa on monesti kaksi hintaa: myyntihinta (lyh. mh.) ja velaton hinta (lyh. vh. tai vmh. eli velaton myyntihinta). Asunnon hinnasta puhuttaessa asunnon myyntihinta ja velaton hinta ovat keskeisiä käsitteitä, jotka on tärkeä ymmärtää.

Asunnon myyntihinta

Asunnon myyntihinta on summa, jonka ostaja maksaa myyjälle kaupan kohteena olevista asunto-osakkeista.

Velaton hinta

Velaton hinta on summa, joka muodostuu myyntihinnan lisäksi asunto-osakkeisiin kohdistuvasta yhtiölainaosuudesta. Toisin sanoen velattomaan myyntihintaan on myyntihinnan lisäksi laskettu asunto-osakkeen velkaosuus taloyhtiön lainasta. Taloyhtiöllä on tällöin siis itsellään lainaa, joka on kohdistettu taloyhtiön huoneistoille maksettavaksi. Taloyhtiölle avoinna olevan lainan voi asunnon omistaja monesti maksaa pois joko kerralla tai kuukausittain rahoitusvastikkeen muodossa. Tällöin asunnon velkaosuus siis pienenee rahoitusvastikkeen maksun verran kuukausittain. Velaton myyntihinta on siis myyntihintaa keskeisempi hinta, sillä se kertoo ostajalle, mikä on asunnosta maksettava kokonaishinta, ja juuri asunnon kokonaishinnalla on ostajan kannalta yleensä suurempi merkitys.

Uudessa kodissa tiedät, mitä asuminen maksaa


Uudiskohteessa asumisen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa. Yllättäviä kustannuksia ei yleensä ilmaannu, koska uudessa asunnossa:

  • ei synny remontti- ja korjauskustannuksia
  • on käytössä uudet, energiatehokkaat kodinkoneet
  • on nykyaikainen talotekniikka
  • energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Lähetetään...