Junaradat, metrot, raitio- ja pikaraitiotiet

Ratarakentaminen ja energiatehokas joukkoliikenne edesauttavat kaupunkien kestävää kasvua.


Ratarakentamisen koko paketti maarakentamisesta, alus- ja päällysrakenteista sekä sähköradasta aina turvalaitejärjestelmiin ja sillanrakentamiseen. 

Kaupunki- ja pikaraitiotieverkostot laajenevat jatkuvasti ja erilaiset ratatyöt, kuten ratojen rakentaminen sekä kunnossapito ovat ydinosaamisaluettamme. Rakennamme uutta ja korjaamme sekä vahvistamme vanhaa rataverkostoa. Toimimme myös raitiotieverkoston kunnossapitäjänä Tampereella. Toteutamme raitioteillä kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden tai tarvittaessa vain osia siitä. Osaamisalueemme kaupunkirakentamisessa on laaja sisältäen kaikki tarvittavat tekniikkalajit.

Ratahankkeissa pystymme toteuttamaan kaikenkokoiset ratatyöt laajan kumppanuusverkostomme avulla. Olemme erityisesti kiinnostuneita ratahankkeista, joissa vaaditaan erityisosaamista, kuten kasvukeskusten läpi rakennettavista hankkeista. Erityinen vahvuutemme on laaja osaaminen ja pystymme esimerkiksi auttaa kaavoituksen suunnittelussa. 

Raitiotiehankkeissa, kuten Kruunusillat-allianssissa, Tampereen raitiotiessä ja Raide-Jokerissa hyödynnämme myös allianssiosaamistamme.

Metrot ovat kaupungistumisen selkäranka ja kaikki niiden toteutuksen eri osa-alueet ovat osaamistamme: esimerkiksi asemat, louhinnat, kalliovahvistukset, ruiskubetonoinnit, päällysrakennetyöt ja laiturit.

Ratarakentaminen ja ratatyöt rautateillä

Junaratojen on kestettävä nykyinen käyttökapasiteetti, mutta pystyttävä myös vastaamaan yhä nopeampien ja raskaampien junien tuomiin uusiin teknisiin vaatimuksiin. Toteutamme kaikki ratatyöt: ratojen päällysrakenteet, asemajärjestelyt, laiturit, sillat, maanrakennustyöt, pohjanvahvistukset, meluesteet, sähkörata- ja turvalaitetyöt sekä kaikki muutkin rataympäristössä tapahtuvat hankkeet.

Vartin kaupunki

Kuuntele Vartin kaupunki -podcastia

Vartin kaupunki -podcastin kakkoskaudella keskustellaan siitä mitä kaupunkirakentaminen pitää sisällään.

Kuuntele podcastia

Raide-Jokeri etenee aikataulusta edellä

YIT on mukana allianssissa rakentamassa pääkaupunkiseudun ensimmäistä pikaraitiotietä, Raide-Jokeria. Videolla työmaainsinööri Arttu Äikäs ja tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski kertovat Raide-Jokerin rakentamisen nopeasta etenemisestä ja siitä mitä työmaalla seuraavaksi tapahtuu.

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti, jotta oikea tiimi osaa vastata sinulle. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa