Jännitystyöt

Jännitystyö-yksikkömme on kokenut jälkijännitettyjen betonirakenteiden asiantuntija.


Kerromme mielellämme jälkijännitetyn vaihtoehdon mahdollisuuksista runkoratkaisua valittaessa.

Meillä on erikoisosaamista haastavista jännitystyökohteista sekä Suomessa että ulkomailla. Teemme isojen ja vaativien paikalla valettavien kohteiden jännitystyöt, tuulivoimaloiden perustusten ankkuroinnin, siltojen jännitystyöt, vinoköysirakenteet ja vetotangot tai jännitetyt kallioankkurit. Edustamme Mekano4 -jännemenetelmää, jolla on yleiseurooppalainen hyväksyntä (ETA-hyväksyntä).  

Jännitysyksikkömme toiminta on sertifioitu. Se kertoo, että työn suorittaja on kokenut erikoisyritys, jonka johtamisen, laatujärjestelmäasiat sekä tilaus-toimitus-ketjun ulkopuolinen arvioija on hyväksynyt. Jännitystyötiimillämme on erikoisosaamista haastavista kohteista sekä Suomessa että ulkomailla.

Jännitystyöt

Jälkijännitysyksikössämme on myös osaamista suunnitteluttamisesta ja suunnittelun ohjauksesta. Jännitystyöt ovatkin vaativuudeltaan omaa tasoaan. Sekä suunnittelijoilla että urakoitsijoilla pitää olla jännittämisen erikoisosaajia ja -kalustoa. Työ edellyttää erityistä huolellisuutta ja tarkkaa työnohjausta, varsinkin kun se tehdään yhtä aikaa muiden rakennustöiden kanssa. 

Kallioankkurit jännittämisessä

Valmistamme itse kallioankkurit Suomessa. Voimme toimittaa niitä, lyhyiden etäisyyksien ansiosta, suuriakin määriä nopeasti eri työmaille Pohjoismaissa. Meillä on laaja valikoima kalustoa erilaisiin jännitys-, nosto- ja tunkkaustöihin. Perinteisten jännitystöiden ohella tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja asiakkaittemme erityistarpeisiin.

Jännitetty betonirakenne

Jännitetyt betonirakenteet vaativat erikoisosaamista. Sen ansiosta pilareiden tarve vähenee ja kannen rakenteet ovat perinteisen rakentamistapaan nähden hoikempia. Jännittämisen etuna on lisäksi rakenteiden halkeilemattomuus ja sen myötä vesitiiveys sekä säilyvyysominaisuuksien parantuminen. 

Työturvallisuus jännitystöissä

Turvallisuus rakennusalalla tulee aina ensin ja erityisurakoinnissa, kuten jälkijännitystöissä, siihen kiinnitetään erityisesti huomiota. Pidämme velvollisuutenamme sitä, että kanssamme työskentelevät voivat olla turvassa töissä ja tietävät riskeistä, joita työhön liittyy.

Auroransilta

Jälkijännitys auttaa kantamaan suurempia kuormia

Oletko koskaan miettinyt miten sillat kantavat, autoja voidaan pysäköidä useampaan kerrokseen, tuulivoimala pysyy pystyssä tai vesitorni kohoaa korkealle?

Lue artikkeli jälkijännittämisestä

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti, jotta oikea tiimi osaa vastata sinulle. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa