Linderintien alikulku, Raasepori

Rakensimme ratahankkeen, jossa junaliikenteen tasoristeys muutettiin alikuluksi liikenneturvallisuuden parantamiseksi sekä rataosuuden sähköistystä varten.

Tiivistetysti kerrottuna kaivoimme alikulkusiltaa varten kaivannon, jonka jälkeen rakensimme sillan, teimme junayhteyden valmiiksi ja päästimme junat kulkemaan siltaa pitkin. Teimme samalla radan turvalaitteisiin liittyvät työt. Työhön kuului myös katujärjestelyjä ja -töitä, kuten sillan ali menevä tie ja siihen liittyvä tien yhdistäminen olemassa oleviin teihin. Siirsimme samalla vesihuoltoa, eli puhdas- ja jätevesiputket uuden tien alle ja maisemoimme lopuksi vanhan yhteyden. Rakennusurakkaan kuului myös väistöraiteen tekeminen työn ajaksi, jotta junaliikenteen sujuvuus varmistettiin.

Rakensimme samassa projektissa myös erikoiskuljetusreitille korkeusvaatimukset täyttävän alikulun lähistölle sijaitsevan sillan alle, jotta erikoiskuljetukset voivat liikkua alueen läpi myös tasoliittymän poiston jälkeen. Edellä mainittujen lisäksi teimme tukimuurin kevyen liikenteen väylän erottamiseksi ajoradasta ja valaistuksen uudelle kadulle. 

”Alueella on koulu ja alikulun kautta koululaisten ei tarvitse enää ylittää junarataa. Samalla myös muun liikenteen turvallisuus paranee. Asiakkaamme Väylän on tarkoitus poistaa tasoristeyksiä Suomessa runsaasti, jotta ikäviltä tasoristeysonnettomuuksilta vältytään tulevaisuudessa”, kertoo projektista vastaava tuotantopäällikkö Markus Malmivuori YIT:ltä.

Ratarakentaminen

Tiedot

Projektin nimi
Linderintien alikulku
Asiakas
Väylävirasto
Kaupunki
Raasepori
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra