Linderintien alikulku, Raasepori

Rakennamme ratahanketta, jossa junaliikenteen tasoristeys muutetaan alikuluksi liikenneturvallisuuden parantamiseksi sekä rataosuuden tulevaa sähköistystä varten.

Tiivistetysti kerrottuna kaivamme alikulkusiltaa varten kaivannon, jonka jälkeen rakennamme sillan, teemme junayhteyden valmiiksi ja päästämme junat kulkemaan siltaa pitkin. Teemme samalla radan turvalaitteisiin liittyvät työt. Työhön kuuluu myös katujärjestelyjä ja -töitä, kuten sillan ali menevä tie ja siihen liittyvä tien yhdistäminen olemassa oleviin teihin. Siirrämme samalla vesihuoltoa, eli puhdas- ja jätevesiputket uuden tien alle ja maisemoimme lopuksi vanhan yhteyden. Rakennusurakkaan kuuluu myös väistöraiteen tekeminen työn ajaksi, jotta junaliikenteen sujuvuus varmistetaan.

Rakennamme samassa projektissa myös erikoiskuljetusreitille korkeusvaatimukset täyttävän alikulun lähistölle sijaitsevan sillan alle, jotta erikoiskuljetukset voivat liikkua alueen läpi myös tasoliittymän poiston jälkeen. Edellä mainittujen lisäksi teemme tukimuurin kevyen liikenteen väylän erottamiseksi ajoradasta ja valaistuksen uudelle kadulle. 

”Alueella on koulu ja alikulun kautta koululaisten ei tarvitse enää ylittää junarataa. Samalla myös muun liikenteen turvallisuus paranee. Asiakkaamme Väylän on tarkoitus poistaa tasoristeyksiä Suomessa runsaasti, jotta ikäviltä tasoristeysonnettomuuksilta vältytään tulevaisuudessa”, kertoo projektista vastaava tuotantopäällikkö Markus Malmivuori YIT:ltä.

Ratarakentaminen

Tiedot

Projektin nimi
Linderintien alikulku
Asiakas
Väylävirasto
Kaupunki
Raasepori
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Infra