Miltä huomisen työpäivä näyttää?

Työelämään liittyy monia muuttuvia tekijöitä, jotka toimivat ajureina omien työskentelytapojen, -paikkojen ja -aikojen päivittämiselle. Samalla kun työnantajat kilpailevat osaavista tekijöistä, on työntekijäkokemus noussut ratkaisevaan rooliin parhaiden osaajien rekrytoinnissa. Viihtyisä työympäristö, ergonominen työpiste tai oma työhuone ja hyvinvointiin liittyvät työsuhde-edut ovat tutkimusten mukaan tärkeimpiä tekijöitä työntekijöiden houkuttelemiseksi takaisin toimistolle.

Työelämä itsessäänkin on keskeinen muutosvoima muokaten työn tekemisen tapoja hyvinkin nopeasti nykyisessä maailmantilanteessa. Työelämään vaikuttaa vahvasti pidempiaikaiset ja pysyvämmät muutosvoimat, globaalit megatrendit (Sitra, Megatrendit 2023). Työelämään peilaten megatrendit voidaan nähdä seuraavalla tavalla:

ikony_79.png

Työhyvinvoinnin merkitys kasvaa entisestään

ikony_86.png

Digitalisaation kehitys muokkaa vauhdilla työn tekemistä

ikony_83.png

Työn tekeminen on mahdollistettava vastuullisesti

ikony_61.png

Talouden epävarmuudet asettavat jatkuvasti haasteitaKatso katugallupin tulokset, millaisia odotuksia työympäristöihin kohdistuu:

Toimistolle tulemisen edut?

Mitkä asiat vaikuttavat eniten toimiston viihtyvyyteen?

Mikä saisi sinut palaamaan toimistolle?

Kysyimme, millainen työympäristö on viihtyisä: Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri

YIT on selvittänyt suomalaisilta jo kuudentena vuonna perättäin, millaisessa kaupunkiympäristössä he viihtyvät ja miten kaupunkeja pitäisi kehittää. Kyselyssä otetaan kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön sekä liikkumisen kysymyksiin. Nostoja marraskuussa 2023 valmistuneesta barometrista työympäristöjen näkökulmasta: 

Merkittävimmät havainnot:

 1. Ihannetoimistolla päätetyöntekijöille tärkeää on oma työpiste tai -huone, hyvä ilmanvaihto ja sopiva lämpötila sekä kohtuuhintainen lounas. 

 2. Toimitilojen viihtyisyyteen ja kodinomaisuuteen halutaan panostaa nykyistä enemmän. 

 3. Työpaikan sijainnissa tärkeintä on, että se on kävely- tai pyörämatkan päässä tai että sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.

Haluatko keskustella lisää miltä huomisen työpäivä näyttäisi juuri sinun yrityksessäsi? Jaamme mielellämme näkemyksiämme ja kokemuksiamme työympäristöjen osallistavasta suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Ota yhteys


 • Muuttovalmista toimisto- ja palvelutilaa Tapiolan näköalapaikalla!

  Tapiolan Tuultenristiin kauppakeskus Ainoan kylkeen on valmistunut modernia toimisto- ja palvelutilaa.  Vielä on tilaa muutamalle vuokralaiselle:

  • 1. kerroksessa 233 m², tila sopii liike-, palvelu- tai toimistotilaksi
  • 4. kerroksessa n. 740 m² toimistotila, joka on jaettavissa kahdelle eri käyttäjälle
  • 5. kerroksessa n. 530 m² avara kattohuoneisto upeilla näkymillä

  Tuultenristiin on erittäin hyvät liikenneyhteydet niin joukkoliikenteen kuin autoilun ja pysäköinnin kannalta. 

  LUE LISÄÄ


 • Valoisaa, modernia toimitilaa Pasilan sydämessä

  Maistraatinportti Pasilan sydämessä on toimitilana ainutlaatuisen valoisa. Myös sijainti Suomen vilkkaimman joukkoliikenneterminaalin vieressä on lyömätön: voimakkaasti kehittyvässä Pasilassa pääsee leppoisasti lenkkipolulle Keskuspuistoon tai vaikkapa lentoradan kuljettamana Lappiin tai Lontooseen. Vielä muutama tila vapaana: 

  • Katutasossa 412,5 m² ja 574 m², tilat soveltuvat joko liike- tai toimistotilaksi 
  • 5. kerroksessa 748,5 m² toimistotilaa, joka on jaettavissa kolmelle käyttäjälle alkaen 195 m²

  LUE LISÄÄ


 • Tikkurilan Dixin loppuhuipennus alkaa!

  Toimisto- ja liikekeskus Dixi Tikkurilassa on Vantaan julkisen liikenteen keskipiste ja kohtaamispaikka lukuisine ravintoloineen ja palveluineen. Nyt rakennettavassa kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa Dixiin valmistuu  n. 6 260 m² toimitilaa yhdeksään kerrokseen. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu ravintola- ja aulapalvelut ja muihin kerroksiin viihtyisää toimistotilaa Tikkurilan parhailla näkymillä. Liikenneyhteydet ovat pääradan, Kehä III:n ja lentokentän läheisyyden ansiosta ylivoimaiset.

  Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät viereisestä Dixin liikekeskuksesta seinän takaa. Nyt käynnistyy loppuhuipennus  - ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä yrityksellesi parhaiten toimivat tilat!

  LUE LISÄÄ


 • Avia Centre - enemmän kuin pelkkä toimistotalo

  Tarvitsetko modernia ja joustavaa toimistotilaa, jonka yhteydessä on kevyttuotantotilaa, tutkimuslaboratoriota tai näyttelytilaa? Ovatko nopeat yhteydet lentoasemalle tai päävaltateille tärkeitä liiketoiminnallesi?

  Avia Centre on tasokas ja taipuisa yhdistelmä toimistoa, kevyttuotantoa, huoltoa ja niihin liittyvää varastotilaa. Sijaintikin on logistisesti mitä parhain – Avia Centre sijaitsee paraatipaikalla lentoasemalle johtavan pääväylän varrella. ​Avia Centre on uniikki yhdistelmä vastuullista toimitilaa, jossa henkilökunta viihtyy ja bisneksellä on puitteet kukoistaa. ​Kun tavallinen toimisto ei riitä valitse Avia Centre.

  LUE LISÄÄ