Varainsiirtovero

Uusi asunto ja varainsiirtovero

Kun ostat uuden kodin, tulee sinun maksaa kaupasta varainsiirtovero. Varainsiirtovero koskee kaikkia asunnon ostajia eli sekä uusia että vanhoja asuntokauppoja.  Ensimmäisen vakituisen asunnon hankinnasta ei yleensä tarvitse maksaa varainsiirtoveroa.

Varainsiirtovero on 2,0 % velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero maksetaan asunnon velattomasta hinnasta, johon lasketaan sekä myyntihinta että asunnon yhtiölainaosuus. 
Lue lisää yhtiölainasta »

Varainsiirtovero ilmoitetaan ja maksetaan varainsiirtoveron OmaVero-palvelussa. Maksuvelvollinen on ostaja.   
Ohjeet varainsiirtoveron ilmoittamiseen »

Veron maksaminen ja ilmoituksen antaminen

Varainsiirtovero on suoritettava ja varainsiirtoveroilmoitus verotoimistolle annettava kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. Omistusoikeus siirtyy muuttopäivänä, kun koko kauppahinta on maksettu.

Ilmoituksen antamisen yhteydessä sinun on esitettävä kuitti tai muu selvitys maksetusta verosta sekä kauppakirja tai muu luovutussopimus. Ilmoitus voidaan lähettää myös postitse.

Varainsiirtoveroilmoituslomake »

Ensiasunnon ostaja

Jos olet 18-39 -vuotias ensiasunnon ostaja, sinun on mahdollista saada vapautus varainsiirtoveron suorittamisesta. Tärkeimpänä edellytyksenä on, että käytät asuntoa omana vakituisena asuntonasi. 

Asuntomyyntimme vastaa mielellään lisäkysymyksiisi.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Lähetetään...