Paikalliset sivut:
YIT Group

Ensiasunnon ostaja

Ensiasunnon osto

Ensiasunnon ostaminen uudiskohteesta on turvallinen valinta. Uudiskohteesta saat itsellesi kodin, jossa kaikki on uutta ja koskematonta. Näin sinun on mahdollista toteuttaa parhaalla tavalla unelmaasi ja tehdä kodistasi juuri oman näköisesi.

Et joudu murehtimaan ylimääräisiä remontointikuluja tai uusia kodinkonehankintoja. Kaikki tärkeät kotiasi ja sen käyttöä koskevat asiakirjat löytyvät yksistä kansista ja ovat kattavasti saatavillasi. Asunnon toimivuus, kuten pohjaratkaisut, säilytystilat ja sijainti, ovat asioita, joihin uusissa kohteissa on erityisesti panostettu.

Ensimmäisen asunnon ostaminen on aina iso päätös. Ensiasunnon osto on erityisen suuri tapahtuma, sillä asuntokaupat sisältävät usein myös sitoutumisen mahdollisesti pitkäänkin laina-aikaan. Ensiasunto on toki mahdollista myös vuokrata myöhemmin, jos asunnon koko- tai sijaintivaatimukset muuttuvat elämänmuutosten myötä.

Jos olet ostamassa ensiasuntoa:

  1. Mieti, minkälainen asumistarpeesi on muutaman vuoden kuluttua. Asunnon ostamisessa kannattaa olla jonkin verran kaukokatseinen.
  2. Kun olet tehnyt päätöksesi ja sopiva, vaatimuksesi täyttävä asunto on löytynyt, ota yhteyttä omaan pankkiisi ja selvitä ensiasunnon ostamiseen liittyvät lainanhakijan vaatimukset; omarahoitusosuus ja tarvittavat vakuudet. Kun olet saanut lainapäätöksen, asuntomyyjämme auttaa kaikissa asunnon ostoon liittyvissä yksityiskohdissa.

Muista ensiasunnon ostajan edut

Asunnon oston yhteydessä maksetaan myyntihinnan lisäksi varainsiirtoveroa. Nuoria ensiasunnon ostajia verotetaan kevyemmin kuin asunnon vaihtajia. Katso verottajan sivulta ajantasaiset tiedot asuntokauppaan liittyvistä maksuista. Maksetusta varainsiirtoverosta voit ilmoittaa verottajalle nykyisin myös sähköisesti.

Ensiasunnon ostaja, lue myös nämä:

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista myytävistä YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...