Paikalliset sivut:
YIT Group

Ensiasunnon ostaja

Ensiasunnon osto

Ensiasunnon hankkiminen uudiskohteesta on turvallinen valinta. Uudiskohteesta saat itsellesi kodin, jossa kaikki on uutta ja koskematonta.

Et joudu murehtimaan ylimääräisiä remontointikuluja tai uusia kodinkonehankintoja. Kaikki tärkeät kotiasi ja sen käyttöä koskevat asiakirjat löytyvät yksistä kansista ja ovat kattavasti saatavillasi. Asunnon toimivuus, kuten pohjaratkaisut, säilytystilat ja sijainti, ovat asioita, joihin uusissa kohteissa on erityisesti panostettu.

Asunnon ostaminen on aina iso päätös. Ensiasunnon ostaminen on erityisen suuri tapahtuma, sillä asuntokaupat sisältävät usein myös sitoutumisen mahdollisesti pitkäänkin laina-aikaan.

Jos olet ostamassa ensiasuntoa:

  1. Mieti, minkälainen asumistarpeesi on muutaman vuoden kuluttua. Asunnon ostamisessa kannattaa olla jonkin verran kaukokatseinen.
  2. Kun olet tehnyt päätöksesi ja sopiva, vaatimuksesi täyttävä asunto on löytynyt, ota yhteyttä omaan pankkiisi ja selvitä ensiasunnon ostamiseen liittyvät lainanhakijan vaatimukset; omarahoitusosuus ja tarvittavat vakuudet. Kun olet saanut lainapäätöksen, asuntomyyjämme auttaa kaikissa asunnon ostoon liittyvissä yksityiskohdissa.


Muista veroedut

Asunnon oston yhteydessä maksetaan myyntihinnan lisäksi varainsiirtoveroa. Nuoria ensiasunnon ostajia verotetaan kevyemmin kuin asunnon vaihtajia. Katso verottajan sivulta ajantasaiset tiedot asuntokauppaan liittyvistä maksuista. www.vero.fi. Maksetusta varainsiirtoverosta voit ilmoittaa verottajalle nykyisin myös sähköisesti.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteystietosi, ja saat lisätietoa uusista YIT Kodeista sinua kiinnostavilla alueilla.

Minulle saa lähettää YIT Kotien sähköpostiviestejä
Sulje
Sulje
Lähetetään...