Uusi vuokrakoti oli toiveiden täyttymys

Vuokrakodin vapaus ja uutuus hurmasi

Vuokrakoti ei kahlehdi ja aikaa jää olennaiseen. Monia asumismuotoja kokeilleet Sinikka ja Harri ylistävät vuokralla asumisen etuja ja muuttivat uuteen vuokrakotiinsa jäädäkseen.


Uusi valoisa vuokrakoti päihitti omistusasunnon

– Tämä valo ja avara tila! Kun näimme asunnon, ihastuimme heti, Sinikka Saralampi sanoo.

Sinikka asuu Helsingin Vallilassa vuokrakodissa yhdessä miehensä Harrin sekä Harrin kolmen pojan kanssa. Asunnon tilavuudesta nauttivat myös Vili-kissa ja Becks-koira.

– Kutsumme usein ystäviä kylään ja keittiön baaritiski on juhlien suosituin kokoontumispaikka, Harri sanoo ja nostaa tiskille pizzataikinan.

He olivat asunnon ensimmäiset asukkaat ja kaikki oli uutta sisään muuttaessa. Sinikka ja Harri eivät edes harkinneet oman asunnon ostamista.

– Koska ainoa syy ostaa oma asunto olisi ollut se, että olisimme saaneet valita tismalleen omannäköiset keittiönkaapit, Harri nauraa.

Uuden kodin keittiön kaappien vetimet sattuivat olemaan kummankin makuun tarpeeksi sopivat.

Kaikkea ei tarvitse omistaa

Esineiden omistaminen ei ole pariskunnalle tärkeää, vaan elämän laatu.

– Emme satsaa designhuonekaluihin, mutta laadukkaaseen kahvinkeittimeen kyllä. Siksi niitä onkin meillä peräti neljä erilaista, Sinikka hymyilee.

– Jos esimerkiksi voisimme liisata astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen, vuokraisimme myös ne. Jakamistalous on muutenkin meille tärkeää, Harri jatkaa.

ETSI VUOKRA-ASUNTOA

 

Unelmien-vuokrakoti-harri-yit-1200x600.jpg

 

Muistorikas sisustus teki vuokrakodista omannäköisen

Kodin melkein jokaiseen esineeseen liittyy jokin muisto tai tarina. Niiden myötä koti muuttuu omannäköiseksi.

– Isän tekemä puuveistos ja pieni hylly ovat matkanneet mukanani niin kauan kuin muistan. Olen vain vaihtanut hyllyn maalipintaa kulloisenkin asunnon ja mielen mukaan, Sinikka sanoo.

– Värikkäät lyhdyt hankimme 40-vuotisjuhliani varten ja päätimme jättää ne paikalleen. Ne muistuttavat hauskoista juhlista, Harri kertoo.

– Parveketuolit ja -pöytä palauttavat mieleen Espanjassa vietetyt ihanat ajat, Sinikka jatkaa.

Unelmien-vuokrakoti-sinikka-yit-1200x600.jpg

 

Koti on siellä, missä hyvä naapurihenki vallitsee

Kotiutuminen oli helppoa, sillä kaikki asukkaat muuttivat vastavalmistuneeseen taloon ja olivat ”uusia”. Pian toimiva naapuruusverkosto omine Facebook-ryhmineen oli perustettu.

– Kierrätämme lasten vaatteet ja vanhat huonekalut. Jos joltain on leivinpaperi loppu, naapurista löytyy aina joku, jolta saa lainata, Sinikka kertoo.

Kodin tunne ei Sinikalle ja Harrille synny pelkästään asunnon kodikkuudesta, vaan myös naapuriyhteisöstä.

– Yhteisöllisyys luo turvallisuuden tunnetta. Jos voit luottaa naapuriisi niin paljon, että voit antaa tälle säilytettäväksi kotisi vara-avaimen, tiedät asuvasi hyvässä kodissa, Harri sanoo.

Sinikan ja Harrin 5 syytä asua vuokrakodissa

icon-1.png  Vuokra-asunnosta voi lähteä ilman että tarvitsee laskelmoida asuntojen hintojen nousu- ja laskusuhdanteita.

icon-2.png  Vuokra-asunnossa asuessaan ei tarvitse murehtia, vaikka asuinalueella asuntojen arvo laskisi.

icon-3.png  Oikeasti hyvällä paikalla olevan asunnon ostaminen on usein aivan liian kallista, joten ostaessa on tehtävä kompromisseja sijainnin ja neliöiden suhteen.

icon-4.png  Vuokralla asuessa ei tarvitse luoda lunta ja leikata nurmikkoa, vaan voi antaa aikansa tärkeämmille asioille kuten perheelle ja harrastuksille.

icon-5.png  Omistusasunto sitoisi henkisesti liikaa.

 

Näistäkin voisi olla sinulle apua:

Vuokrattavan YIT KODIn edut

näin vuokraat YIT KOdin

Lue myös