Ekologinen puukerrostalo on turvallinen valinta

Juuret kestävän asumisen tulevaisuudessa

Haaveiletko ekologisesta asumisesta? Tutustu YIT puukerrostaloon. Puu on uusiutuva materiaali, jolla on paljon hyvää oloa lisääviä ominaisuuksia.


YIT puukerrostalo on rakennettu vahvoille juurille

Puutalossa asuminen kiinnostaa monia, mutta kaikki eivät voi tai halua hankkia omaa puutaloa. YIT:n puurakenteinen kerrostalo on kestävä, laadukas ja turvallinen hyvän olon koti monelle. Yhdistelmä perinteitä ja uutta rakennusteknologiaa.

Päivitimme suomalaisen puutaloasumisen pitkät perinteet tulevaisuuteen yli sadan vuoden rakennusosaamisen voimin. YIT:n puukerrostalot rakennetaan sisätiloissa vakioiduissa olosuhteissa valmistuvista puumoduuleista. Moderni rakennustapa takaa tasaisen hyvän laadun ja nopeuttaa valmistusta, jotta sinun ei tarvitse odottaa uutta puukerrostalokotiasi pitkään.

 

Puukerrostalot-content-timpuri-yit.jpg

Uuden sukupolven sujuvaa asumista

YIT:n puukerrostalokodit edustavat modernia puutaloasumista, ne on rakennettu kestävästi, varustettu nykyaikaisilla asumisen ratkaisuilla ja muotoiltu sujuvan arjen ehdoilla. Uusiutuvasta puusta syntyy energiaviisaan elämäntavan mahdollistavia koteja, joiden modulaarisesta valmistuksesta syntyy vähän hukkaa. Suomen metsissä kasvaa yhdessä minuutissa kahteen puukerrostaloon tarvittava määrä puuta.

 

Milloin pääset ostamaan YIT Kodin puukerrostalosta?

Ensimmäinen maalämmöllä lämpiävä puukerrostalo valmistui Tampereelle Niemenrannan kaupunginosaan vuonna 2021. Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä puukerrostalokoteja myytävänä, mutta otathan yhteyttä palvelevaan asuntomyyntiimme, jos puukerrostalossa asuminen kiinnostaisi sinua tulevaisuudessa!

Puukerrostalot-content-jalat-yit.jpg

 

Kysymyksiä ja vastauksia puukerrostaloista

 

K: Miten puukerrostalossa asuminen eroaa betonikerrostalossa asumisesta?

V: Puukerrostalokoti tekee hyvää ympäristölle ja asukkaalle. Puu materiaalina lieventää tutkitusti stressiä, toimii luonnollisena äänenvaimentimena ja tekee kodin sisäilmasta miellyttävää tasaamalla kosteuden vaihteluita. Modulaarisen valmistuksen ansiosta asuntojen välissä on tuplarakenteet, jotka vaimentavat äänien kulkeutumista asunnosta toiseen entisestään ja vähentävät kaikua.

 

K: Mikä tekee puukerrostalon rakentamisesta ekologista?

V: Puurakentamisessa säästöä päästöistä syntyy uusiutuvan ja kierrätettävän materiaalin käytöstä sekä ripeästä tehdasvalmistuksesta, josta ei juuri synny hukkaa. Valmiista moduuleista rakennetun talon työmaavaihe on lyhyt, se pienentää myös ympäristöhaittoja.

 

K: Onko puukerrostalo paloturvallinen?

V: Huolella määräysten mukaan rakennettu puukerrostalo on rakenteiltaan yhtä paloturvallinen kuin muistakin materiaaleista rakennettu kerrostalo. Lisäksi puukerrostaloissa on käyttöturvallisuutta lisäävät sprinklerit eli automaattinen sammutusjärjestelmä. Kantavat puurakenteet on suojattu palamattomalla pintakäsittelyllä tai suojaverhouksella.

 

K: Onko puukerrostalo herkkä kosteusongelmille rakentamisen aikana?

V: Moderni puukerrostalo rakennetaan hallituissa tehdasolosuhteissa ja moduulit kuljetetaan ja asennetaan suojattuina, joten rakentamisen aikainen kosteudenhallinta on itseasiassa varmempaa kuin perinteisessä työmaarakentamisessa.

 

K: Pitääkö puukerrostaloa huoltomaalata usein?

V: Puu on kestävä materiaali. Puujulkisivujen teollisen maalauskäsittelyn ansiosta huoltomaalauksen väli on jopa 15 vuotta.

 

K: Mitä on modulaarinen rakentaminen?

V: Modulaarisessa rakentamisessa rakennuksen esivalmisteiset osat eli moduulit tuotetaan teollisesti. Moduuleihin rakennetaan tehdasolosuhteissa valmiiksi väliseinät, sisäpinnat ja kiintokalusteet.

Löydä sinulle sopiva koti

Etsitkö uutta omaa kotia? YIT:n taidolla rakennetut asunnot ovat ihastuttaneet lukemattomia kodinostajia yli sadan vuoden ajan.

Kattavasta myytävien asuntojen ja uudiskohteiden valikoimasta voit hakea asuntoja juuri sinulle mieleiseltä alueelta.