Kupittaan kärki -kumppanuushanke, Turku

Olemme mukana allianssissa kehittämässä Kupittaan kärki -kumppanuushanketta, joka tulee kehittämään Turun Kupittaan aluetta sekä toiminnallisesti, että liikenteen osalta ja muovaamaan alueesta vetovoimaisen ja toimivan Turun toisen sydämen.

Kuva: Lundén Architecture Company, Cobe, Arkkitehdit von Boehm – Renell
Kuva: Lundén Architecture Company, Cobe, Arkkitehdit von Boehm – Renell

Turun kaupunki valitsi Terävin kärki -nimisen ryhmittymän voittajaksi ja tulevaksi kehitysvaiheen kumppaniksi järjestämässään Kupittaan kärjen kumppanuushanke allianssikilpailussa. Kumppanuushankkeessa ovat YIT:n lisäksi mukana Lundén Architecture, Arkkitehdit von Boehm – Renell, COBE, WSP ja AFRY.

Kupittaan kärjen kumppanuushanke on osa Turun Tiedepuisto -kokonaisuutta, jossa alueesta kehitetään vetovoimainen ja houkutteleva innovaatio- ja osaamiskeskittymä alueen synergiaetujen, viihtyisän ympäristön ja toimivan arjen infrastruktuurin kautta. Allianssimallilla toteutettava hanke on yksi kaupungin kärkihankkeista ja tulevien vuosien merkittävin kokonaisvaltainen kaupunkikehityskokonaisuus, joka tulee yhdistämään kaksi kaupunginosaa, Kupittaan ja Itäharjun toisiinsa. Urbaaniin Tiedepuistoon muodostuu Turun toinen keskusta.

Kehitysvaiheen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa vuoden 2023 alussa. Urakan arvioidaan valmistuvan vaiheittain vuosien 2026–2027 aikana.

Innovatiiviseen kokonaissuunnitelmaan toteutetaan myös Turun ammatti-instituutin Taito-kampuksen opetustiloja noin 25 000 m2. Lisäksi urakka sisältää infrahankkeen, johon kuuluu Helsinginkadun ja -radan ylittävä kansi, sekä pysäköintilaitokset 1500 autolle. Tavoitekustannusarvio on noin 130 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on yhdistää kaksi kaupunkialuetta toisiinsa sekä luoda fiksun liikkumisen solmukohta ja uusi toiminnallinen keskus. Niiden myötä Helsinginkadun ja rautatien estevaikutus poistuu ja Itäharju tulee luontevaksi osaksi Tiedepuiston aluetta. Ryhmittymä on sitoutunut ostamaan ja toteuttamaan 40 000 kerrosneliömetriä toimisto- ja liiketilarakennusoikeutta. Lisäksi hanke mahdollistaa 40 000 kerrosneliömetrin asuinrakennusoikeuksien hankkimisen.

YIT on rakentanut Kupittaalle myös Original Sokos Hotel Kupittaan, Turun ammattikorkean Kupittaan kampuksen, Turun uuden palloiluhallin, Veritaksen pääkonttorin sekä Kupittaan Parkin.

Lue lisää Allianssimallista

Ota yhteyttä toimitilarakentamiseen

Ota yhteyttä infrarakentamiseen

Havainnekuvat: Lundén Architecture Company, Cobe, Arkkitehdit von Boehm – Renell

Tiedot

Projektin nimi
Kupittaan kärki -kumppanuushanke
Asiakas
Turun kaupunki
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2027
Projektin status
Suunnitteilla
Liiketoiminto
Toimitilat