Veritaksen pääkonttori, Turku

Ekologinen pääkonttori, Trivium Retoriikka, hyvien yhteyksien varrella Kupittaalla

Rakensimme Turun Kupittaalle toimitilakiinteistön Veritas Eläkevakuutusyhtiölle. Rakennuksessa ekologiset arvot olivat keskiössä ja tiloista tehtiin muuntojoustavat.

Rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2019 ja se valmistui lokakuussa 2020. KVR-urakkana toteutettava hanke sisälsi noin 10 000 neliön toimistotalon ja erillisen, kolmitasoisen noin 200 autopaikan pysäköintirakennuksen rakentamisen. Rakennuksen julkisivun levyt vaihtavat väriä auringonvalon mukaan. Kahdeksankerroksiseen nykyaikaiseen toimistotaloon sijoittui muun muassa Veritaksen pääkonttori.

Ekologisuus keskiössä

Teknisissä ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Myös terveeseen sisäilmaan haluttiin kiinnittää erityishuomiota.

Energiaratkaisuissa on pyritty miettimään vastuullisuutta ja pientä energiankulutusta. Rakennuksessa on kaukolämpö mutta geoenergia on ensisijainen lämmitys- ja jäähdytysmuoto. Tontin 18 maalämpö­kaivosta tulee merkittävä osuus rakennuksen tarvitsemasta lämmöstä ja jäähdytyksestä. Aurinkosähköä on hyödynnetty ilmanvaihdon energianlähteenä.

Veritaksen pääkonttori on saanut Breeam Excellent -ympäristösertifikaatin.

Kupittaan aluetta kehittämässä

Kiinteistö sijaitsee hyvien yhteyksien varrella Turun Kupittaalla. Hankkeen myötä YIT jatkaa Kupittaan alueen kehittämistä. YIT on rakentanut Kupittaalle myös Original Sokos Hotel Kupittaan sekä AMK-kampuksen. Aiemmin YIT:n rakentamana valmistui Turun uusi palloiluhalli, jonka viereen nyt rakennettava Veritaksen pääkonttori sijoittuu.

”Olemme tyytyväisiä päästessämme jatkamaan Kupittaan alueen kehittämistä Turun merkittävimmäksi koulutus- ja työpaikkakeskittymäksi. Nyt valmistuneen Veritaksen pääkonttori -toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetiin erityistä huomiota kestävän rakentamisen periaatteisiin. Olemme erittäin iloisia myös siitä, että omistajaksi saatiin Veritas Eläkevakuutusyhtiö, jonka juuret ovat vahvasti Turun seudulla”, sanoo YIT:n yksikönjohtaja Jukka Lämsä.

”Veritaksella kestävän kehityksen teemat ovat olleet keskiössä, kun olemme suunnitelleet uutta pääkonttoria. Haluamme toteuttaa hankkeen, joka tuottaa mahdollisimman vähän ekologista kuormaa. Samaan aikaan odotamme innolla, että voimme tarjota modernit ja toimivat työtilat henkilöstöllemme sekä muille toimijoille, jotka tulevat muuttamaan taloon”, kertoo Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson.

Tutustu toimitiloihimme

Muut referenssimme

Tiedot

Projektin nimi
Veritas Eläkevakuutusyhtiön pääkonttori
Asiakas
Veritas Eläkevakuutusyhtiö
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2020
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat