{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }

Järvenpään Bulevardikortteli, Perhelänäkin tunnettu, on Järvenpään kaupungin keskustan kehittämisen kärkihankkeita ja kaupungin uusi keskipiste kävelykadun varrella ja juna-aseman vieressä.

Bulevardikorttelin kokonaisuuteen kuuluu yhteensä noin 300 asuntoa, toimistokokonaisuus ja liiketiloja. Kortteli rakennetaan vaiheittain ja kokonaispinta-alaa siinä on yhteensä noin 30 500 kerrosneliömetriä. Kokonaisuuteen kuuluu myös tulevan asuinkerrostalon asukkaille tarkoitettu, kannen alle sijoittuva pysäköintihalli sekä korttelin vieressä olevan Asemanmäen pysäköintilaitoksen peruskorjausurakka, joka palvelee muun muassa Bulevardikorttelin kiinteistöjä. Pysäköintilaitos valmistuu 2023.

Bulevardikortteli valmistuu vaiheittain

Hybridikorttelin ensimmäisen vaiheen 14-kerroksinen asuinkerrostalo Basso valmistui syyskuun lopussa. Rakennuksen omistaa OP Vuokrakoti Ky. Aiemmin saksalaiselle kiinteistösijoitusyritykselle Quodoralle myyty noin 6500 neliömetriä kattava liikerakennus valmistui ja luovutettiin omistajalle marraskuun lopussa.

YIT_Järvenpään Bulevardikortteli_toimistot.jpg

Tammikuussa 2023 Bulevardikorttelin toimistotaloon muutti OP uusimaa, Järvenpään kaupungin palvelut (eli kaupungintalo) sekä kaikille kaupunkilaisille avoin Järvenpää-info, joka toimii asiointi- ja kohtaamispaikkana, jossa kuka tahansa voi pysähtyä hakemaan tietoa tai antamaan palautetta.

YIT_Järvenpään Bulevardikortteli_infopiste.jpg

Bulevardikorttelin toinen vaihe on aloitettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) käyttöön tulevan palvelu- ja liikekiinteistön rakentamisella. Tilojen laajuus on noin 2000 m2 ja rakennuksen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2023. Liiketilat omistaa OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto.

Kannen päälle rakentuvan 14-kerroksisen asuinkerrostalon, Järvenpään Balanssin rakentaminen on myös aloitettu. Asuinkiinteistön omistaa Sirius Capital Partners.

Bulevardikortteli on arviolta valmis kokonaisuudessaan vuonna 2025, kun kolmesta asuinkerrostalosta viimeinen, 20-kerroksisen tornitalo, on rakentunut.

Kestävää kaupunkikehitystä suunnitellaan ja rakennetaan yhdessä

Bulevardikorttelin rakentuminen on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Korttelissa eri toiminnot on liitetty yhteen helpottamaan ja tukemaan sujuvaa arkea, jolloin palvelut, työssäkäynti ja asuminen yhdistyvät aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Hankkeen rakentamisen ympäristövaikutuksia leikataan kaikin mahdollisin keinoin ja oleellista on se, että Järvenpään uudisrakentaminen ei valtaa tilaa luonnolta.

YIT_Järvenpään Bulevardikortteli_rakentaminen.jpg

Keskustan tiivistäminen on vastuullinen tapa kehittää kaupunkirakennetta. Olemassa olevan infran ja valmiin kaupunkirakenteen hyödyntäminen onkin kaikkein ekologisin tapa uudistaa kaupunkia.

Haastavin suunniteltava on ollut korttelin vihreä pihakansi, joka yhdistää rakennukset toisiinsa. Kannen suunnittelussa on sovitettu yhteen niin taloyhtiöiden omat leikkipihat, kaupunkilaisten olohuoneena toimiva julkinen viheralue kuin kaupunkiekologialle tärkeiden pölyttäjähyönteisten suosimat kasvilajit. Suunnitelmat ovat osin vielä kesken, mutta valmistuvat vaiheittain rakentamisen edetessä.

Suunnittelussa on huomioitu myös yhteiskäyttömahdollisuudet esim. yhteisillä jätehuoneilla, väestönsuojilla, autopaikoilla. Lisäksi Bulevardikorttelin kivijalkaan tulee myöhemmin palveluliiketoimintaa, kuten ravintoloita.

Kaikille rakennuksille tehdään CO2 hiilijalanjälkilaskennat

Kaikille rakennuksille tehdään CO2 hiilijalanjälkilaskennat suunnitteluvaiheessa ja rakentamisen valmistuttua. Energiatehokkuutta ja ekologisuutta haetaan keskitetyllä energiakeskuksella. Korttelin hulevedet kerätään ja viivytetään maanalaisella hulevesiratkaisulla. Toimitilojen suunnittelussa on haluttu kiinnittää huomiota erityisesti hyviin sisäilmaolosuhteisiin sekä energian käyttöä ja veden kulutusta vähentäviin ratkaisuihin. Toimistotaloille haetaan LEED Gold -ympäristösertifiointia.

Rakentamisen aikana syntyvän jätteen määrää pyritään vähentämään muun muassa tehostamalla materiaalien käyttöä ja Asemanmäen pysäköintitalon peruskorjausurakassa pilotoidaan sekajätteetöntä työmaata.

Lue lisää:

Järvenpään keskusta uudistuu yhdessä tekemällä | YIT.fi

Bulevardikortteli | Järvenpään keskusta | YIT | YIT.fi

Tutustu asuntoihin ja toimitiloihin:

Myytävät asunnot ja uudiskohteet Järvenpään Bulevardikortteli | YIT.fi

Järvenpään Bulevardikortteli - vuokrattavaa toimitilaa Järvenpäässä | YIT.fi

Tiedot

Projektin nimi
Järvenpään Bulevardikortteli
Asiakas
YIT:n omaperusteinen kiinteistökehityshanke
Kaupunki
Järvenpää
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2025
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Kiinteistösijoittaminen
Erityistä
Hybridihanke Haetaan LEED Gold sertifikaattia