Kupittaan kampus, Turku

Rakensimme ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen eli EduCityn Turkuun.

Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen, eli EduCityn rakennustyöt alkoivat vuoden 2017 lopulla ja päättyivät alkuvuonna 2020. Ammattikorkeakoulu tuli kiinteistöön vuokralaiseksi Turun Teknologiakiinteistöjen toimiessa omistajana ja vuokranantajana.

Rakennuksen pinta-ala on 28 400 bruttoneliötä. Se sisältää sekä yksilölliseen että yhteistoiminnalliseen oppimiseen soveltuvia luokkahuoneita, luentosaleja ja ryhmätyötiloja sekä erilaisia laboratoriotiloja, kuten akustiikka-, tehoelektroniikka- ja betonilaboratoriot. Lisäksi rakennuksessa on toimistotiloja, yhteistä monikäyttötilaa sekä tilat muun muassa ravintolalle, liikunnalle ja pysäköinnille.

Hanke toteutettiin KVR-urakkana, johon sisältyi koulun rakentaminen käyttövalmiiksi saakka taloteknisine järjestelmineen. Rakennuspaikka sijaitsee vilkkaalla Turku Science Parkin alueella Turun Kupittaalla.

Uusi kampusrakennus kokoaa Turun ammattikorkeakoulun toiminnot samaan paikkaan Turku Science Parkiin. Turun ammattikorkeakoulu keskittää uuteen rakennukseen koko tekniikan alan opetuksen. Rakennukseen sijoittuu noin 2 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ja 350 työntekijää. Uusi rakennus on osa Turun kaupungin hanketta, jolla se tehostaa toimintaa ja keskittää AMK-koulutuksen tiloja Kupittaalle.

"Valitsimme YIT:n urakoitsijaksi sen näyttöjen vuoksi monipuolisten, muunneltavien ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vaativien tilojen rakentajana", sanoo Turun teknologiakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Keväällä 2021 EduCitylle on myönnetty LEED Platinum -tason ympäristösertifikaatti.

YIT on kehittänyt Kupittaan aluetta ja olemme toteuttaneet alueelle muun muassa Turun palloiluhallin, Sokos Hotel Kupittaan sekä Veritaksen pääkonttorin ja Kupittaan Parkin.Tällä hetkellä kehitämme Kupittaan Kärki -kumppanuushanketta allianssimallilla.

Lue lisää toimitilarakentamisesta

Tiedot

Projektin nimi
Turun ammattikorkeakoulu
Asiakas
Turun Teknologiakiinteistöt
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2020
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat