Kupittaan palloiluhalli, Turku

Rakensimme Turkuun uuden palloiluhallin, jonka käyttäjä ja päävuokralainen on Turun kaupunki.

Hallin omistaja on Turun Teknologiakiinteistöt Oy. YIT vastasi hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta. Hankesuunnitelman lähtökohtana oli eri palloilulajit mahdollistava halli, jonka otteluareena on jaettavissa kolmeen harjoituskenttään.

Palloiluhalli rakennettiin niin sanotulle Triviumin tontille Turun Lemminkäisenkadulle. Rakennuksessa on 2 500 hengen katsomo ja kansainvälisten lentopallopelien vaatima 12,5 metrin tilakorkeus. Palloiluhallissa on tilaa niin koripallon, salibandyn, lentopallon, käsipallon kuin voimistelun harrastajille.

Hankkeen aikataulu ja laajuus

Rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2016 ja valmistuivat loppuvuodesta 2017. Töiden kokonaislaajuus oli noin 9 580 bruttoneliötä.

”Uusi palloiluhalli lisää entisestään Turun vetovoimaa. Saamme lentopallon kansainväliset mitat täyttävän peliareenan, jossa voi pelata lentopallon lisäksi muun muassa koripalloa, käsipalloa, salibandya ja futsalia sekä voimistella”, sanoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari Turun kaupungilta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä halliin. Se on todella hieno ja herättää taatusti ihastusta kävijöissä. Yhteistyö sekä hallin urakoitsijan YIT:n että hallin pääkäyttäjän Turun kaupungin kanssa sujui hyvin", kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

YIT on kehittänyt Kupittaan aluetta ja olemme toteuttaneet alueelle muun muassa Turun ammattikorkean Kupittaan kampuksen, Original Sokos Hotel Kupittaan, Veritaksen pääkonttorin, sekä Kupittaan Parkin. Kehitämme Kupittaan kärki -kumppanuushanketta allianssimallilla.

Lue lisää hankkeesta

Tiedot

Projektin nimi
Turun Palloiluhalli
Asiakas
Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit