Olemme rakentaneet Turun Kupittaalle uuden 1000-paikkaisen pysäköintilaitoksen

Toteutimme Turun Teknologiakiinteistöt Oy:lle pysäköintilaitoksen Kupittaan rautatieaseman läheisyyteen, parin kilometrin päähän Turun keskustasta. Hankekehitys alkoi vuonna 2017 käynnistetystä asemakaavamuutoksesta, jonka pohjalta laadittu asemakaava sai lainvoiman kesällä 2020.

Lähes 30 000 neliömetriä käsittävään, 10-kerroksiseen avoimeen pysäköintilaitokseen tulee pysäköintipaikkoja noin 1 000 autolle ja 90 polkupyörälle.

Pysäköintilaitokseen toteutettiin sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen vuokraukseen tarkoitettuja autopaikkoja, joista osassa varauduttiin sähköautojen lataukseen. Pysäköintilaitos palvelee laajalti alueen nykyisten kiinteistöjen käyttäjiä ja tulee toimimaan myös erinomaisena liityntäpysäköintipaikkana, sillä laitoksesta pääsee suoraan katettua yhteyttä pitkin Kupittaan rautatieaseman laiturialueelle. Suunnitteilla oleva Tunnin juna tulee osaltaan lisäämään liikennettä Kupittaan asemalla.

Kupittaa on yksi nopeimmin kehittyviä alueita Turussa, jossa on paljon liike- ja toimistotilaa, mutta myös asumista ja terveydenhuollon palveluita. Lisäksi alueelle on suunnitteilla useita uusia toimisto- ja asuntohankkeita, jotka tulevat lisäämään pysäköintipaikkojen kysyntää. Pysäköintilaitoksen sijainti kaupunkikehityksen kannalta tärkeässä paikassa kasvattanee tulevaisuudessa kysyntää entisestään.

Pysäköintilaitoksen rakentaminen käynnistyi kesällä 2021 ja avattiin käyttäjille vuoden 2023 alussa.

YIT on kehittänyt Kupittaan aluetta ja olemme toteuttaneet alueelle muun muassa Original Sokos Hotel Kupittaan, Turun ammattikorkean Kupittaan kampuksenTurun palloiluhallin, sekä Veritaksen pääkonttorin

Tiedot

Projektin nimi
Kupittaan Parkki
Asiakas
Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut