Rakennamme Turun Kupittaalle uuden pysäköintilaitoksen

Toteutamme Turun Teknologiakiinteistöt Oy:lle pysäköintilaitoksen Kupittaan rautatieaseman läheisyyteen, parin kilometrin päähän Turun keskustasta. Hankekehitys alkoi 2017 käynnistetystä asemakaavamuutoksesta, jonka pohjalta laadittu asemakaava sai lainvoiman kesällä 2020.

Lähes 30 000 neliömetriä käsittävään, 10-kerroksiseen avoimeen pysäköintilaitokseen tulee pysäköintipaikkoja noin 1 000 autolle ja 90 polkupyörälle.

Pysäköintilaitokseen toteutetaan sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen vuokraukseen tarkoitettuja autopaikkoja, joista osassa varaudutaan sähköautojen lataukseen. Pysäköintilaitos palvelee laajalti alueen nykyisten kiinteistöjen käyttäjiä ja tulee toimimaan myös erinomaisena liityntäpysäköintipaikkana, sillä laitoksesta pääsee suoraan katettua yhteyttä pitkin Kupittaan rautatieaseman laiturialueelle. Suunnitteilla oleva Tunnin juna tulee osaltaan lisäämään liikennettä Kupittaan asemalla.

Kupittaa on yksi nopeimmin kehittyviä alueita Turussa, jossa on paljon liike- ja toimistotilaa, mutta myös asumista ja terveydenhuollon palveluita. Lisäksi alueelle on suunnitteilla useita uusia toimisto- ja asuntohankkeita, jotka tulevat lisäämään pysäköintipaikkojen kysyntää. Pysäköintilaitoksen sijainti kaupunkikehityksen kannalta tärkeässä paikassa kasvattanee tulevaisuudessa kysyntää entisestään.

Pysäköintilaitoksen rakentaminen käynnistyi kesällä 2021 ja suunniteltu valmistuminen on vuoden 2022 lopussa.

YIT on kehittänyt Kupittaan aluetta ja olemme toteuttaneet alueelle muun muassa Original Sokos Hotel Kupittaan, Turun ammattikorkean Kupittaan kampuksenTurun palloiluhallin, sekä Veritaksen pääkonttorin

Tiedot

Projektin nimi
Kupittaan Parkki
Asiakas
Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Rakenteilla