Paikalliset sivut:
YIT Group

Satamarakenteet

Satamarakenteet

Satamalaiturit rakennetaan veden päälle paaluperustuksin, ponttiseinin tai betonielementeillä. Laiturin tyypin valintaan vaikuttaa pohjaolosuhteet ja laiturin käyttötarkoitus. Satamalaiturit voivat olla pisto- tai reunalaitureita.

Pistolaituri rakennetaan usein paalutuksen tai ponttiseinien varaan. Pistolaituri voidaan toteuttaa myös betoniponttoni- tai kasuuniarkkulaiturina. Reunalaiturit toteutetaan usein betonielementeillä, jotka valmistetaan paikan päällä muoteilla tai liukuvaluna.

Vedenalaisella paalutuksella voidaan perustaa satamarakenteiden lisäksi siltoja. Paalut voivat olla teräsbetoni- tai teräsputkipaaluja, joiden koko valitaan kohteeseen sopivaksi. Teräsputkipaalut voidaan betonoida ja raudoittaa. Syvissä ja vaativissa kohteissa voidaan paalut toteuttaa myös kaivinpaaluina.

Yleensä satamarakentamiseen kuuluu laiturien lisäksi satama-alueen veden syventäminen, joka voidaan suorittaa ruoppauksena ja louhintana. YIT:llä on käytössään monipuolinen vesirakentamisen kalusto, jolla työtä voidaan tehdä sekä maalta käsin että veden päältä työlautoilta.

 

Pekka Ruuti
Yksikön johtaja

Maa-, pohja- ja vesirakentaminen

Yhteydenottolomake

Kuvaile tarpeesi mahdollisimman tarkasti viestikenttään, jotta viestisi ohjautuu oikealle henkilölle. Voit myös lähettää suoraan viestiä osoitteeseen infra@yit.fi.

Sulje
Sulje
Lähetetään...