Valtamerilaituri, Helsinki

Rakensimme Länsisataman valtamerilaiturin jatkeen. Työhön kuului niin veden alla kuin päälläkin tehtävää työtä.

Urakkaan kuului Länsisataman valtamerilaiturin, LJ8, jatkeen laiturielementtien rakentaminen, vedenalainen pohjan tasaus sekä syvätiivistys, kulmatukielementtien paikalleen asennus, laiturin taustatäytön rakentaminen, eroosiosuojauksen rakentaminen, betonisen laiturin ylärakenteet; reunapalkki ja laiturivarusteet fendereineen. Laiturin pituus on 460 metriä.

Projekti sujui hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa, joka uskoi YIT:n kykyyn rakentaa laituri valmiiksi aikataulussa ja sovituin kustannuksin. Projekti valmistui jopa muutaman kuukauden etuajassa.

”Elementtejä asennettiin tilan ahtauden takia kahdesta suunnasta yhtä-aikaisesti, joka vaati erityistä tarkkuutta suunnitteluvaiheesta eteenpäin”, kertoo Vesi- ja rantarakentamisen työpäällikkö Urpo Merivirta YIT:ltä.

Valtamerilaiturille rakennettiin jatke uutta terminaalia varten, joka valmistui kaksi vuotta laiturin valmistumisen jälkeen YIT:n Toimitilat-segmentin rakentamana.

Vesi- ja rantarakentaminen on erikoistyölaji, jonka massamäärät ovat suuria keskimääräiseen infrarakentamisen kohteeseen verrattuna. Myös vesirakennuskalusto poikkeaa maalla käytettävästä ja olosuhteet, kuten tuuli ja vesi, vaatii rakentamisessa erityistä huolellisuutta, myös työturvallisuuden suhteen.

Meri yhdistää vesi- ja rantarakentamisen sukupolvet

Vesi- ja rantarakentaminen

Satamarakenteet

Tiedot

Projektin nimi
Valtamerilaiturin laituriurakka
Asiakas
Helsingin Satama
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2015
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra