Soratie REMIX

Sorastus, stabilointityöt ja soratien kulutuskerroksen parantaminen onnistuu meiltä helposti. Asfalttitie voidaan muuttaa myös soratieksi nopeasti Soratie REMIX -menetelmällä.


Teemme urakoita myös yksityisille tienhoitokunnille.

Soratien päällyskerros ja reunalle valunut kiviaines voidaan murskata kulutuskerrokseksi 25 senttimetrin syvyydeltä, jolloin tielle ei tarvitse ajaa uutta mursketta. Tämä vähentää kustannuksia tienhoidossa, kun sorastusta ei tarvita. Myös asfalttitie voidaan muokata soratieksi, käyttäen vanhan asfaltin osana kulutuskerrosta. 

Tietä kunnostettaessa Soratie REMIX -menetelmällä höylä nostaa tien reunalta kiviainesta murskattavaksi, jonka jälkeen stabilointijyrsin murskaa tien halutulta syvyydeltä. Tämän jälkeen höylä tasaa murskeen uudeksi kulutuskerrokseksi. 

Menetelmä vähentää tien kuoppaantumista, kun murskain pystyy pienentämään isommatkin murikat ja mursketta syntyy enemmän, kuin paikalle kuljettamalla. Soratie REMIX -menetelmällä mursketta saadaan noin 20 cm paksuisesti tien pintaan. 

Tie muotoillaan työn aikana myös kaltevammaksi, veden valumisen parantamiseksi ja ojat kunnostetaan muokkauksen yhteydessä. 

Työn takia liikennettä ei tarvitse ohjata kiertoteille ja työn kesto onkin lyhytaikainen. Pystymme tekemään soratien kunnostusta myös talvella, vaikkakin keli voi asettaa työlle rajoitteita. 

YIT kunnosti Pyhäjoki-Vihanti 790 -maantien uudella stabilointijyrsimellä

YIT:n Soratie REMIX-työmenetelmä säästää aikaa, rahaa ja luontoa. Pyhäjoki-Vihanti 790 -maantie Raahessa kunnostettiin menetelmää käyttäen.

Soratien kunnostusmenetelmä vähentää hiilidioksidipäästöjä

Soratien pintakerrosten murskaaminen kulutuskerrokseksi vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä perinteisiin menetelmiin verrattuna, jossa kiviainesta ajetaan tielle sorastuksen yhteydessä. Samassa yhteydessä soratien rakennekerroksia voidaan vahvistaa stabiloimalla - se pidentää tien käyttöikää ja vähentää routivuutta. Soratien stabiloinnissa kiviainekseen voidaan eri sekoitetaan sideaineita. 

Stabilointimenetelmiä ovat mm. sementtistabilointi, bitumistabilointi, komposiittistabilointi ja masuunihiekkastabilointi. Menetelmistä löytyy myös ympäristöystävällisempiä tapoja, kuten lignosulfonaattipohjainen stabilointi. 

YIT pilotoi sorateiden elinikää nostavaa sidosainetta teiden kunnossapidossa

YIT pilotoi uutta ympäristöystävällisempää menetelmää sorateiden asfalttipinnoitteiden muuttamisessa kestävämmiksi sorateiksi. Nykyisin Suomessakin käytettäviin muihin stabilointiaineisiin verrattuna lignosulfonaatin hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät ja sen tuottaminen sitoo hiilidioksidia, koska se on puun kuitujen sidosaine.

Pyydä tarjous

Olli-Pekka Kurki
Työmaapäällikkö
Kunnossapito

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti, jotta oikea tiimi osaa vastata sinulle. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa