Kukkosensaarentien rakenteen parantaminen, Joensuu

Kunnostimme ulkoilualueelle johtavan tien SORAMIX-menetelmällä. Urakassa säästettiin maa- ja kiviaineksia noin 500 tonnia.

Joensuun kaupunki levensi Kuhasalon ulkoilualueelle johtavaa Kukkosensaarentietä 1,5 metriä, jonka jälkeen murskasimme tielle 10-15 senttimetriä paksun kulutuskerroksen SORAMIX-menetelmällä. Kulutuskerrokseen murskattiin mukaan asfaltti- ja betonimursketta, jonka ansiosta urakassa säästettiin maa- ja kiviaineksia noin 500 tonnia.

Kukkosensaarentie on 300 metriä pitkä ja kulutuskerros murskattiin tiellä noin 3 tunnissa, iltapäivän aikana. Kaupunki oli aamupäivällä tuonut paikalle asfaltti- ja betonirouheen lähistöllä olevalta omalta varastoalueeltaan. Kaupungin edustaja valvoi työtä paikan päällä ja lopputulos oli asiakkaalle mieluinen.

SORAMIX-menetelmän avulla voidaan sorastuksissa hyödyntää esimerkiksi purkukohteiden betonia, kunhan materiaalin seassa ei ole metallia. Tämä säästää luontoa sekä kustannuksia. Materiaalin ei tarvitse olla kovin hienojakoista, koska SORAMIX-jyrsin murskaa sen.

Kunnossapito

SORAMIX

Tiedot

Projektin nimi
Kukkosensaaren tien rakenteen parantaminen
Asiakas
Joensuun kaupunki
Kaupunki
Joensuu
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra