{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }

Kahdeksan uutta koulua ja päiväkotia Espooseen

 • Espoon kumppanuuskoulut

  Olemme toteuttaneet Espooseen neljän vuoden aikana yhteensä kahdeksan koulua ja päiväkotia julkisen ja yksityisen toiminnan yhteistyönä. Public Private Partnershipiksi (PPP) kutsutussa hankemallissa kaupunki solmi palvelusopimuksen projektiyhtiön kanssa. Kaikki kohteet ovat nyt valmistuneet.

  Yhteistyökumppanina Espoon kaupungilla on YIT:n ja Meridiamin muodostama projektiyhtiö Kumppanuuskoulut, joka vastaa koulujen ja päiväkotien rakentamisen lisäksi myös niiden rahoituksesta, suunnittelusta ja ylläpidosta 20 vuoden ajan. 

  Uudet tilat lähes 4000 lapselle
  Uudet tilat lähes 4000 lapselle

  Lähes 4000 espoolaislasta ja -nuorta sai käyttöönsä uudet raikkaat tilat.

  Kahdeksan koulua ja päiväkotia
  Kahdeksan koulua ja päiväkotia

  Espooseen rakennettiin vuosien 2020-2023 aikana yhteensä kahdeksan koulua ja päiväkotia.

  Julkisen ja yksityisen toiminnan yhteistyö
  Julkisen ja yksityisen toiminnan yhteistyö

  Tilat rakennettiin uudenlaisella mallilla, jossa yksityinen hankeyhtiö toteutti kohteet ja vastaa niiden ylläpidosta 20 vuoden ajan.

  Lisätietoa kouluista

  Espoon kouluissa ja päiväkodeissa keskitymme rakentamisen lisäksi kokonaisvaltaiseen kiinteistöjen pitkän aikavälin hoito- ja ylläpitopalveluihin.
  Espoon kouluissa ja päiväkodeissa keskitymme rakentamisen lisäksi kokonaisvaltaiseen kiinteistöjen pitkän aikavälin hoito- ja ylläpitopalveluihin.
  Havainnekuva Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulusta

  Pohjois-Tapiolan koulu

  Pohjois-Tapiolaan valmistuneessa koulussa on tilat 990:lle oppilaalle. Lue lisää Pohjois-Tapiolan koulun rakentamisen vaiheista.

  LISÄTIETOJA JA UUTISIA

  Havainnekuva Perkkaan koulusta

  Perkkaan koulu, nuorisotila ja Perkkaanniityn liikuntakenttä

  Perkkaalle valmistuneessa koulussa on tilaa 765:lle oppilaalle. Lue lisää Perkkaan koulun ja nuorisotilan, sekä Perkkaanniityn liikuntakentän rakentamisen vaiheista.

  Lisätietoja ja uutisia

  Nauriskasken koulu

  Nauriskasken uudessa koulussa on tilat 490:lle oppilaalle.  Lue lisää Nauriskasken koulun rakentamisen vaiheista.

  LISÄTIETOJA JA UUTISIA

  Näykkönniityn päiväkodin pääsisäänkäynti

  Nöykkiönniityn päiväkoti

  Nöykkiönniityn uudessa päiväkodissa on 168 varhaiskasvatuspaikkaa. Lue lisää Nöykkiönniityn päiväkodin rakentamisen vaiheista.

  LISÄTIETOJA JA UUTISIA

  Kilon koulu ja päiväkoti

  Kilon koulu ja päiväkoti

  Kilon uudessa koulussa on tilaa 660:lle oppilaalle ja päiväkodissa on 168 varhaiskasvatuspaikkaa. Kilon koulun ja päiväkodin rakentaminen alkoi kesällä 2021 vanhojen rakennusten purkutöillä ja hanke valmistui vuoden 2023 lopulla. Lisätietoja rakentamisen vaiheista.

  Kuitinmäen koulu

  Kuitinmäen koulu

  Kuitinmäen kouluun toteutettiin uudet tilat 360:lle oppilaalle. Kuitinmäen koulun rakentaminen alkoi kesällä 2021 vanhan koulun purkutöillä ja uudet tilat otettiin käyttöön syksyllä 2023.

  Lisätietoja ja uutisia

  Perkkaan päiväkoti

  Perkkaalle toteutetussa päiväkodissa on 252 varhaiskasvatuspaikkaa. Rakentaminen alkoi kesällä 2022 ja päiväkoti valmistui loppuvuonna 2023. Lisätietoja hankkeen vaiheista näet täältä.

  Ajankohtaista

  Lue lisää

  Ota yhteyttä

  YHTEYDENOTTOLOMAKE

  Onko sinulla kysyttävää Espoon kumppanuuskoulujen rakennustöihin liittyen? Voit ottaa meihin yhteyttä tai lähettää palautetta oheisen yhteydenottolomakkeen kautta. Valitsethan lomakkeelta kohteen, mitä viestisi koskee. Käytämme henkilötietoja vain palautteen käsittelyyn.

  AIHE
  Viestini koskee
  Toivon yhteydenottoa

  Espoon kumppanuuskouluja toteuttamassa