Naapurioppaat Kristina ja Tero

Kysy Naapurioppaalta, Helsinki, Konepaja

KRISTINA LAGERROOS
JA TERO PÄNTTÖNEN

Helsinki, Konepaja, Vallila

"Jos alueen asunnot kiinnostavat, saa meidän kotiamme tulla katsomaan ihan omin silmin."

Kokemuksia Konepajasta

Kun etsimme uutta kotia, kriteereinämme olivat oma sauna, parveke ja parkkihalli. Sopiva koti löytyi Vallilan Konepajan alueelta, jossa Tero oli jo aiemmin asunut ja viihtynyt. Päätimme varata asuntomme valmistuvasta talosta hyvissä ajoin, ja sen ansiosta saimme tehtyä siihen runsaasti muutostöitä. Kodin hankinta on iso päätös, ja sen takia on tärkeää, että kaikki yksityiskohdat ovat juuri sellaisia kuin itse haluaa. Autamme uutta kotia etsiviä mielellämme juuri muutostöihin liittyvissä kysymyksissä.

Konepaja on vielä kehittyvä alue, mutta kaikki tarvittavat palvelut löytyvät silti 500 metrin säteeltä. Pyörällä kulkeminen käy kätevästi, sillä sen ohi kulkevat isot pyöräilyväylät, joita pidetään kunnossa myös talvella. Pihapiiristä löytyy väkeä laidasta laitaan, mutta lapsiperheitä alueella on erityisen paljon. Saimme itsekin hiljattain perheenlisäystä, eikä kaksosilla varmasti tule pulaa leikkiseurasta.

Katso Kristinalta ja Terolta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Soita tai laita viesti Kristinalle ja Terolle. 
Puh. 0400 445 552

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

 • Kristina ja Tero, Konepaja

  "En mä koe, et uudiskohteen ostamisessa
  ois mitään pelottavaa, ei mul oo missään
  nimes semmonen olo, ettenkö mä joskus
  vois tehä sitä uudestaan."

 • Kristina ja Tero, Konepaja

  "Kun on tottunu tämmöseen maisemaan,
  ni ei siit halua mielellään kauheesti
  luopua ja mennä alaspäin."

 • Kristina ja Tero, Konepaja

  "Ollaan viihdytty ihan älyttömä hyvin."

Kristinalta ja Terolta usein kysyttyä

Mitä pidätte Konepajan alueella asumisesta?

Ollaan viihdytty ihan älyttömän hyvin. Oikeastaan meidän ehkä ainoa murhe on se, että jos jossain vaiheessa haluaisimme yhden huoneen lisää, jotta lapset saisivat omat huoneet, niin tänne ei oikein tehdä sellaisia huoneistoja.

Minkälaista porukkaa alueella asuu?

Alueella asuu paljon nuoria aikuisia lapsiperheitä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia sekä myös paljon eläkkeellä olevia.

Onko alue yhteisöllinen?

Konepajalla on yhteisöllisyyttä, kuten oma muskari, joogajuttuja ja lenkkiporukoita. Enemmän sitä löytyy Aleksis Kiven kadun puolen taloissa, jotka ovat olleet alueella pidempään. Uudemmissa taloyhtiöissä se on vielä hieman kehitysvaiheessa, mutta tulossa kyllä.

Miten uuden asunnon ostaminen sujui?

Alun perin vain kävelimme sisään asuntomyyntiin, että ”hei, meitä kiinnostaisi, onko joku vapaana?”. Sitten kävimme katsomassa asuntomyynnissä Konepajan malleja, pitkään kiikaroimme tästä taloyhtiöstä muutamaakin vaihtoehtoa ja tietysti pankkilaskelmaa ja muuta mietimme siinä samalla. Sitten heti, kun asunnot tuli varattaviksi, olimme aamulla soittamassa, että tämä halutaan. Helmikuun alkuun mennessä meidän piti tietää, mihin haluamme sähköt, pistorasiat, valopisteet ja muut sellaiset. Aikataulu oli siis todella nopea.

Minkälaisia muutostöitä voi tehdä ja kannattaako niitä tehdä jo rakennusvaiheessa?

Kannattaa, koska asunto on niin iso hankinta, että miksi tyytyä siihen, mitä joku muu on miettinyt. Toki muutostöiden suunnittelu vie aikaa ja on itse vastuussa, että käy katsomassa ne materiaalit ja huolehtii asioista. YIT:ltä saa kuitenkin hyvää palvelua, joten kannattaa lähteä muutostyöprosessiin. Koemme, että meidän tyytyväisyyttä nostaa se, että olimme heti alusta mukana ja pääsimme vaikuttamaan kaikkeen. Uuden asunnon odottaminen on vähän eri tavalla konkreettista, kun on jo alusta eri vaiheissa mukana, verrattuna siihen, että kävisi ehkä yhden keskustelun siitä, mitkä pintamateriaalit haluaa. Eli sitä pääsee itse enemmän osalliseksi prosessiin.

Miten muutostyöt sujuivat?

Hyvin nopeasti kaupanteon jälkeen saimme tarpeelliset tiedot, kuten kuka on muutosarkkitehti ja millä aikataululla päätöksiä pitää tehdä. Muutostyöarkkitehti oli aktiivisesti yhteydessä meihin ja muistutteli asioista. Hän myös itse ehdotti muutoksia meille, eli muutostyöprosessi oli aidosti palveluprosessi. Muistan, että vähän pidemmällä prosessissa hän itse ehdotti, että kun meillä on niin modernin henkinen huoneisto, niin vaihdetaanko valokatkaisijat meidän huoneiston tyyliin sopiviksi. 

Minkälaista tukea YIT:ltä saa muutostöiden suunnitteluun ja toteutukseen?

YIT:n puolelta ehdotettiin asioita, ja jo rakennustyömaalta työnjohtaja lähetti valokuvia, että laattamies on nyt täällä laittamassa näitä ehkä vähän erikoisempia kylpyhuoneen laattoja, niin miten te haluatte nämä saumat, tässä olisi vaihtoehtoja. Saimme myös apua rajanvetoon, mitkä muutostyöt kannattaa tehdä vasta luovutuksen jälkeen.

Kristinan ja Teron parhaat Konepaja-tärpit

ALUE JA YMPÄRISTÖ

" Alue on kiva, ollaan viihdytty alueella ja omassa kodissa.
" Konepajan oma identiteetti hakee vielä muotoaan.
" Alueelta on helppo lähteä liikkeelle, Rautatieasemalle kävelee n. 30 minuuttia ja raitiovaunulla menee n. 20 minuuttia, myös Pasilan asema on lähellä.

PALVELUT

" Palveleva ruokakauppa puuttuu näköetäisyydeltä.
" Ravintoloita ja baareja alueella on paljon, mutta ei perheravintolaa.
" Tripla- ja Redi- kauppakeskukset lähellä.

TALO JA ASUNTO

" Taloyhtiön yhteisöllisyys vielä vaiheessa.

Kartta ja palvelut

Määränpää: