Naapurioppaat Tarja ja Kai

TARJA JA KAI ALA-HEIKKILÄ
keskusta, Seinäjoki

"Ensimmäisinä varaajina saimme valita juuri haluamamme asunnon, maisemilla Lakeudenpuistoon."

Kokemuksia Seinäjoen keskustasta

Kotimme Seinäjoen Ainossa on ensimmäinen yhteinen kotimme. Elämme kahdestaan sitä vaihetta elämästä, kun lapset ovat jo muuttaneet omilleen. Asuntomme tilaratkaisu on kuitenkin sellainen, että tilaa on myös perhepäivällisille ja yhdessäololle nuorten aikuistemme kanssa. Olemme molemmat aikanaan rakentaneet tahoillamme omakotitalot, mutta nyt saamme nauttia helposta elämästä. Aiemmin vapaa-aikaa kului paljon omakotitalon hoitamiseen - nyt elämä tuntuu ruhtinaalliselta, kun asuminen on niin huoletonta!

Seinäjoen keskusta on sijaintina aivan huippu, meille unelmien täyttymys. Nautimme keskusta-asumisesta ja siitä, että olemme silti luonnon lähellä. Pääsemme seuraamaan vuodenaikojen vaihtelua omalta lasitetulta parvekkeeltamme ja voimme ihailla Alvar Aallon piirtämää Lakeuden Ristiä olohuoneen pöydän ääressä istuessamme. Myös Kaupunginteatteri ja Apila-kirjasto ovat näköetäisyydellä. Kesätapahtumien aikaan olemme aivan pelipaikoilla - Seinäjoen Tangomarkkinoita, Vauhtiajoja ja useita muita kesätapahtumia pääsee seuraamaan kotikulmilla.

Lähdimme hyvin mielin ostamaan uutta kotia. Ensimmäisinä varaajina saimme valita juuri haluamamme asunnon, maisemilla Lakeudenpuistoon. Pääsimme teettämään myös muutostöitä, jotka menivät aivan nappiin. Rakennusaikana työmaahenkilökunta teki kaikkensa sen eteen, että meidän olisi hyvä olla. Kun muistelee oman kodin rakentamista, uuden kodin ostaminen oli todella rentoa puuhaa!

Katso Tarjalta ja Kailta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai uuden asunnon ostosta. Soita tai lähetä viesti Tarjalle tai Kaille.
Tarja: puh. 045 630 8488, Kai: puh. 050 555 1908

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

Tarjalta ja Kailta usein kysyttyä

Millaista on asua aivan Seinäjoen keskustassa?

Keskustassa asuminen on todella rauhallista. Liikenteen meteli ei kuulu kotiimme ollenkaan – on kuin huopatossutehtaalla asuisi. Ympäristö on aivan ihana. Ulko-ovelta pääsee mukavasti kävelylenkille ja silti kaikki kaupat ovat aivan lähellä. Heti ulos astuessaan on ”jo perillä”.

Millaiset liikenneyhteydet asuinalueellanne on?

Keskustassa kaikki on lähellä, joten asukkaana pääsee kävellen moneen paikkaan. Autoa ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Rautatie- ja bussiasemille on vain viiden minuutin kävelymatka.

Kenelle suosittelisitte Seinäjoen keskustaa asuinpaikkana?

Kerrostaloelämä on helppoa ja sopii vaikkapa juuri meidän ikäisillemme, joiden lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Toisaalta sijainti on mainio myös lapsiperheille, joiden aikaa säästyy arjessa, kun harrastuspaikat ja koulut ovat vieressä. Varmasti myös opiskelijat ja iäkkäämmät henkilöt viihtyisivät keskustassa palveluiden äärellä.

Kuinka päädyitte valitsemaan kodin juuri Seinäjoen Ainosta?

Kiersimme paljon keskustan asuntoja ja Ainossa laadukkuus näkyi. Materiaalit ovat hyvät ja arkkitehti oli suunnitellut pohjat todella hyvin. Samalla hinnalla olisimme saaneet ison omakotitalon Seinäjoelta, mutta tämä laadukas asunto hyvällä sijainnilla toimii myös sijoituksena, joka jää omille lapsillemme.

Ainon viereen nousee toinen talo, Seinäjoen Vieno. Onko rakentamisesta ollut teille haittaa?

Rakentamisesta ei ole ollut meille haittaa. Päinvastoin, odotamme nosturin saapumista – rakentumisen etenemistä on hauska seurata. Asuntoomme ei kuulu rakentamisen ääniä ollenkaan. Mielestämme rakentaminen on elävän kaupungin merkki. Se huolestuttaisi, jos mitään ei tapahtuisi.

 

Kartta ja palvelut

Määränpää: